Régi mesék, elmúlt életek

Mamamaci40•  2013. május 8. 11:26

Nagyon szeretem a meséket. Meghallgatni is, megírni is, megélni is! Saját mondatomra jutott eszembe egy apróság, megosztom Veletek. Osztálytársam kérdezte, kunszentmiklósi vagyok-e mondtam nem, én itt lakom. Mosolygott - persze, azért nem kellett elvinni a buszmegállóig, de miért mentem a pékség felé. Néztem rá...és eszembe jutott hirtelen, az utcánk sarkán régen pékség működött.
Bár a gazdák elköltöztek már az Égbe sok helyen, néhány ház ma is mesél. Ebben a házban cipész lakott, ha tassival beszélgetek elég úgy mondani Sztána-ház, ha éppen új vevőt találok és ismerős erre, elég csak annyi...ahol a cipész lakott.
Ez is egyfajta térkép.
Jó néhány éve már, még Dunaharasztin laktunk, és a kolléganőm keresett valamilyen árucikket. Kérdeztem tőle, a Kék boltban nézte-e már, szegény ijedten nézett rám, hirtelen mi bajom lett. Mosolyogtam, persze ő így nem tudhatja, hiszen gyerek voltam még én is, aztán jött a változás szele, csodás felirat hirdeti azóta az a Fény ABC. Nagy ABC, régi piactér...stb... mind igen fontos meghatározás, de ehhez már sem GPRS sem itiner nem jár:)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!