Lelebegett a papírtantusz:)

Mamamaci40•  2015. június 10. 17:47

Ez egy másik történet másik meggyfákról. Mivel közeli szomszédoknak, vagy távolabb lakó kedves ismerősöknek nem tudom a nevét, így marad a jól megjegyzett jelzős szerkezet. A néni, akitől a macibarna kabátot kaptam, és nemrégiben másfél órát égetett a napon, de cserébe nekem maradt egy megírt élettörténet, és a bácsi, a pár akik mindig együtt nyírják a füvet. Földrajzilag, ki a sarkon, balfelé fordulva a "kísértetkastély" mellett áttellenben. Imádom magamnak felfedezni a dolgokat, és megmagyarázni a Mamamaci magán enciklopédiának és Nektek persze.Szóval, még a sarkon innen, a kerítésen kívül áll a két meggyfa. Derekukon figyelmeztetés, Méreggel permetezve! de akárhogy nézem, nem látok nyomot, csak sok-sok meggyet.

Ezenkívül pedig néhány cd-t a fákon, és csak most értettem meg, hogy nem zenebarátok a seregélyek, hanem a sok villogó mozgó valami riassza el őket, máshol is láttam már, de csak most értettem meg.


Másról is szólva, megérkezett "első fecském": megjelentem a Verslista Képzeld el...folyóiratában, a Madártárlat c. versemmel.

Az előzőekben a könyvtárban jártam, és ajándékul hagytam az Emlékezések antológiát, fantasztikus érzés volt, amikor megkértek, írjak bele valamit. 

Míg beszélgettünk, megjelent a kedvesebbik könyvtáros kislánya. Köszöntél? - kérdezte az édesanya, és a Csókolom-ra már megint százévesnek éreztem magam, aztán folyt a beszélgetés tovább, szemem sarkából láttam, ahogy a kislány eloldalog a sorok felé, s már meg sem lepődtem a Mi van a kezedben? kérdésen, és jót derültem a bájosan ártatlan gyermeki tekinteten.

Ilyenek az édesanyák, mondtam, válaszként két egyetértő mosoly. Elmeséltem a történetet, amikor Ildi lepődött meg, háttal a konyhának a szobából hogyan láthattam mégis meg, hogy ő éppen miben mesterkedik, de szegény nem értette még, hogy a tv-képernyő tükrözött.

Nevettünk, jó hangulatban jöttem el, és nagyon tetszik, hogy itt nincs egy egész hónapnyi leállás, kéthetente hétfőn kinyitnak.

Ígéretet kaptam, ha meglesz a könyv, megosszák a hírt a honlapjukon.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mamamaci402015. június 11. 16:14

skary, Erika, Erzsi köszönöm!

Doli-Erzsi2015. június 11. 13:03

Még sok "fecskét" kívánok szeretettel.

BakosErika2015. június 11. 06:30

Gratulálok a "fecskéhez" Emi!
Szép legyen a napod.

skary2015. június 10. 19:14

előremama :)