Három otthon

Mamamaci40•  2015. május 9. 13:32

Az elsőnél látszik, nem vendég a virág, csak azért mert másnak is. A gondos tervezés és gondoskodás már a ház előtt látszik, két meggyfa áll egy hatalmas nefelejcs, pünkösdirózsás, nemtudommianeve rózsaszín virágos sziget közepén. A nemtudommia neve virág kicsit magasabb, haragoszöld kerek levélbokréta közepén áll vékonyan nyúlánkon néhány szál harangocska. Most ahogy szépen nyílnak a virágok, az egész "házeleje" kívülről mint egy megkomponál zenemű. Kerítésen belül fehér orgona és jázmin színezi még az összképet, a kocsibejáró oldalán rengeteg leander, de szándékosan a végére hagytam, a használatban nem lévő belfő főbejáratot, a lépcsők tele virággal. S a hab a torta tetején a kreativitás, a szép lassan élemedett korú hölgy aki vállán tartja a cserepet, kőből van de a virággal együtt élőkép, barátságosan megossza helyét egy szép nagy kaktusz lakhelyével. Ennek látványától mindig jókedvem lesz, ugyanis, az első funkciója az merőben más volt, nem illett egyáltalán ide. Egy barna-fakó elefántalakú gyerekbiliben üldögél a nagy kaktusz büszkén.

A második otthon sarokház, itt nagyon sok van, s megállapítottam, hogy az utcák formája hosszúsága bizarrabb mint Tasson. Gyalog nem járok arra, de az ötös kereszteződés néha Papamacinak is fejtörést okoz még, hogy merre induljunk, hogy jófelé jussunk ki. A tavasz közeledtével megszaporodtak a kinti munkák, reggel mikor indultam éppen füvet nyírtak a tulajdonosok. Két ember külön-külön nagy családjaik miatt maradtak magányosak, de a Jóisten megadta nekik, hat éve élnek együtt, ebből ha jól értettem másfél éve házasok. Kettőjük életkora 120 év lehet, tiszteletre méltónak tartom, hogy sok évtized bánata után újra tudtak kezdeni mindent. Ami megérthetetlen számomra, hogy a néni unokái is itt laknak, de mivel anyamegtiltotta a köszönést is, a néni csak a párjának keseregheti el a gondjait.
Barna-fehér tornyos házukat sövény kerítés védi a kandi szemektől, s az is tetszett nagyon, hogy a néni szó nélkül folytatta a fűnyírást amikor a bácsi leült pihenni.


A harmadik otthon, az ő szomszédságunkban van, amit mit úgy hívunk, hogy kísértetház. Éppen tegnap jegyeztem meg Ildinek, hogy így csodálatos látvány, a juhar, hárs, gesztenyefák takarásában orgonával övezve. Kívül a ház előtt pedig egy hatalmas formás gesztenyefa ékesíti az utcát, most főleg a pompás fehér gyertyácskáival, a két árokban liliom lesz majd. Nagyon szeretem ezeket a gondosan tervezett képeskönyveket.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mamamaci402015. május 9. 21:39

Köszönöm szépen, hogy itt jártatok!

csillogo2015. május 9. 21:34

Az elefántalakút sajnálták kidobni!:))
Sok szép sétát kívánok neked!

Doli-Erzsi2015. május 9. 20:49

Szeretem az írásaidat!
Ölelésem.

Rozella2015. május 9. 16:46

Az "ördög a részletekben van" és ez ide is igaz. Mennyi felfedezni való akad, látod milyen szép tud lenni egy gesztenyefa is... :) Kicsit "ismerős" volt amit leírtál...:)

Kicsikinga2015. május 9. 16:35

Jó volt látni, Emőkém!

BakosErika2015. május 9. 16:01

Jót sétáltam az otthonod környékén Emi.
Sok szép mindent láttam.

Törölt tag2015. május 9. 15:34

Törölt hozzászólás.