Hajnali gondolatok 9.

Mamamaci40•  2012. június 5. 04:56

A hajnallal megint együtt ébresszük a reggelt. Már túl vagyok azon az első nagyon álmos félórán. Nézelődök, olvasgatok, merengek az élet értelmén. Mindig hiszek benne, hogy van, az nem változik, erre a lelkem vigyáz, de tiszta fejjel ilyenkor még tudom is. Fészbukon van egy kép, idős házaspár látható rajta, felirat: "Ásó, kapa, nagyharang, volt idő amikor komolyan gondolták". Elég elgondolkodtatóak a kommentek. Szerencsére elég sok pozitív van köztük. Egy úgy megmaradt, miszerint akkor még nem volt kirúgás, és ilyen rossz a helyzet. Én úgy gondolom, hogy a jó házasság, de talán ki tudja, milyen a "jó", szóval az a kapcsolat ha elég erős, akkor sok mindent át kell hogy éljen, jót is rosszat is. De ahhoz hogy erős legyen, mindkét félnek egyformán kell akarnia, és főleg akkor nem elengedni egymást amikor baj van. Élve életemet, mivel nyitott szemmel, füllel, lélekkel járok-kelek a világban, azt hiszem az ember sorsa sosem volt fenékig tejfel, ezért, azért, amazért, bármiért. De erős érzelmekkel lehet is szépen, és kell is előre jutni! Manapság nagy szükség lenne az összefogásra, azt hiszem nagyobb mint bármikor, de tisztelet a kivételnek, mintha az emberek csak úgy elbeszélnének egymás mellett, pedig egymással kellene. Olvastam egy házasságterapeuta nyilatkozatát, azt hiszem így hívják, miszerint a házasságok 60%-át meg lehet menteni. Ha van megértés megmenteni sem kell, és ha az az idős házaspár tudta, ott a képen, akkor most miért nem tudjuk, persze tisztelet a kivételnek!?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mamamaci402012. június 18. 17:32

köszönöm szépen Kinga!

Kicsikinga2012. június 18. 17:18

Hihetetlen, hogy ma egész nap ez volt a témám!
Emikém! Én is pontosan azt siratom, hogy milyen egyszerű lehetne minden, sokkal könnyebb a nehéz is, ha megérti két ember egymást, mert az kisugárzik rávetül a környezetre és ez egy olyan folyamat, ami megállíthatatlanul tenné szebbé generációk életét!
Nagyon nagy a meleg, ezért bocsánatodat kérem, ha nem voltam elég precíz a válaszomban, de majd nekirugaszkodom többször is, mert ez a téma megérdemli!

Mamamaci402012. június 18. 15:34

Tudom Era, és köszönöm!

Pera762012. június 18. 11:37

Kicsit nem voltam, majd válaszolok priviben is.
Addig is ölellek és gratula. Tudod miért...

Mamamaci402012. június 18. 11:33

Ari, Era köszönöm!

Pera762012. június 18. 11:31

Tudod Emim, én is azt gondolom, hogy sok mindent meg lehet tenni egy kapcsolatért, egy házasságért. A szétválás, szakítás a legkönnyebb megoldás... Nehezebb megmenteni, megtartani. A szeretet mindig kapocs marad, s a nagy szerelmek erejében nem annyira hiszek, lehet vannak... vannak csodák, de mulandó minden... inkább a szeretet, alkalmazkodás, mi fontosabb lehet... A szeretet mindenre képes... Ha teszünk is érte. Ha fontos, ha érdemes. Ha hisszük.
Aki tudja, hogy mit veszíthet, vigyáz rá. S van, ki nem képes, elveszíti, aztán értékelné. Utólag. Ha lenne kit.
Az értékrendek mindenkinél másabbak.
Biztos van olyan is, mikor képtelenség valakivel együtt tovább élni... Akkor jobb külön.
Na, én hiszek... A szeretet fenntart, ezen a világon megtart. A szerelem, az, nos az néha délibáb. Szivárvány. :)

arany522012. június 6. 18:09

Bizony gondok mindig voltak , mindig vannak a házasságban is. És ma ahogy az első probléma jelentkezik, dobják a kapcsolatot, a helyet, hogy a hibákat kijavítanák. Olyan nincs , hogy örökös egyetértés, de a nézeteltéréseket is meg kell beszélni, az ellentéteket áthidalni.
Régen voltak ilyen szép életre szóló házasságok, nem tudom ma lesz-e még.

Mamamaci402012. június 5. 17:34

igazat adok denton, én viszont arra a ''majdnem 20-ra'' vagyok büszke!

Törölt tag2012. június 5. 15:56

Törölt hozzászólás.

Mamamaci402012. június 5. 13:58

ez így igaz Judit, sajnos!

judit.szego2012. június 5. 13:14

Talán azért, drága Emi, mert az eldobható tárgyak világát éljük....Nem kell suszter, új cipőt veszünk...Sajnos gyakran a kapcsolatokkal is így van...

Mamamaci402012. június 5. 13:02

Juli, Erika köszönöm!

dehogy nincsen skary!

skary2012. június 5. 06:16

életértelme? nincsen :)

BakosErika2012. június 5. 06:06

Nagyon jó a hajnali gondolatod, Macika!
Hogy fenn maradjon egy házasság, azért mindkét félnek tenni kell. Egymáshoz való alkalmazkodás, tisztelet, megértés, de legfőképp szerelem-szeretet.

juli482012. június 5. 05:49

Nagyon aktuális ez a hajnali gondolatod, Macika!
Az összetartozás megőrzésében a tudatosságnak nagy a szerepe. Ha sokan tudják is, lusták érte tenni... Családok szintjén is, de mostanában ezt halljuk a nemzet szintjén is.
Szép napot!