Ezzel már jóllaktam...

Mamamaci40•  2018. június 10. 06:37

Szombat délelőtt, szokásos házimunka-verkli, éppen a jövő heti adag jegesmedvejelmezt (Papamaci munkaruhája) ránctalanítom, és hallgatom a Korona fm-et mint mindig, egyszer csak megáll a kezemben a vasaló. Amúgy is dühöngök az áltudományos zengzetektől amit kicsit nagyon kedélyes, mondanám akár kaján hangon olvasnak be, etetnek vele és már nem kellene. De most kiakadtam...nem kicsit, egyik részből halljuk, kell a gyerek, van sok juttatás, adókedvezmény-mézesmadzag, hiszen ahhoz keresni kellene, persze nem a felső nem tudom én hányezer "zsebében" túrkálok... A kedves hölgy közli velem, hogy valakik csináltak tudományos számítást, hogy aszongya, egy gyermek felnevelése 20 éves koráig, kb. 20 millió forint, és szépen rendre felsorolja a tételeket, nem hagyva ki a váratlan költségeket, mint pl. angolóra, fogszabályzó stb.
Lassan 24 évvel ezelőtt Dr. Spock könyve landolt a sarokban, mert nem tudta szegény elmém-lelkem elfogadni a szabvány-babát, a rádió mint készülék nem tehet róla.
De végiggondoltam, miért nincs olyan okoskodó tudós aki forintosítja az újszülött báját, az első mosolyokat, szavakat, a büszkeséget...az első piros pontot, macis nyomdát, jó bizonyítványt, a kamasz-felnőttes vitákat, vajon merre haladunk mi, péntekenként hallgatom, hogy "keresztény ember derűvel szemlélje a világot"...egyre nehezebb:(

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mamamaci402018. június 11. 13:37

Era, filippa, celtichun, Éva, skary köszönöm a véleményeteket!

Mamamaci402018. június 11. 13:36

Paula, Anna köszönöm, hogy olvastatok!

WhiteWolf2018. június 11. 08:46

Én nem is hallgatok ilyeneket...nincs szükségem még egy agyvérzésre :(

Paula.S.Tizzis2018. június 11. 07:54

@skary: Ez butaság...a szegénynek szemet és halló fület is adott, a gazdagnak ezek csak ritkán adatik meg.

Paula.S.Tizzis2018. június 11. 07:51

Teljesen igazad van, a mosolyt, ölelést, millió "szeretleket", bújást, a fejlődés szakaszainak csodáját, az egyszerű létezésüket is meg kéne próbálni kifejezni, de ugye ezt nem lehet...Erre nincsenek számok, még szavak sem! Egyszerűen áldás az életünkben! Rádiót, tv-t nem nézek, hallgatok mert kevés építő jellegű dolgok van benne. Áldott napokat Neked!

skary2018. június 10. 17:38

és milyen igazságos a mi urunk..a gazdagnak ételt a szegénynek étvágyat adatott"

dreaming582018. június 10. 11:52

Zöldségeket beszélnek - tudjuk mind, Macikám!
Ne hallgasd őket, mert árt az egészségnek :)
Nagy ölelést küldök!

Törölt tag2018. június 10. 10:36

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2018. június 10. 09:53

Törölt hozzászólás.

Pera762018. június 10. 07:41

Az, egyre nehezebb...
Épp nemrég kiszámoltuk, hogy a két gyerekem középiskolás tanulmányai annyira rúgtak ki, mint falunkban egy gyengébb ház ára. A kisebb egyetemi tanulmányai egy közepes ház árát emésztik fel. Én ezt se sajnálom. Hanem csak kavarognak a kérdések bennem. Mert ez nincs rendjén.
A kisebb a Babes-Bolyai sport és testnevelés MAGYAR szakán elsőéves. Ebben a félévben 3 tantárgy van teljesen ROMÁNUL. Itt is vannak kérdéseim.
És az élet minden területén vannak kérdéseim.
De éljenek azok az emberek, kik kérdésekkel vannak teli. :)