A mosoly biológiája

Mamamaci40•  2012. július 28. 15:25

Van néhány kőbe, akarom mondani maciszívbe vésett gondolatom, amelyekhez tartom magam. Lehet azért, mert magam is dolgoztam ilyen helyen, vagy azért mert párom a kereskedelemben dolgozik, szóval évek során kialakult bennem, hogy boltossal, zöldségessel, postással, orvossal tartsak jó, beszélő viszonyt. Legalábbis egy-egy jó ismeretséggel rendelkezzem az imént felsorolt szakmákban dolgozók között.
Ildit akkor vártam, a védőnő kijött hozzánk és felsorolta a három gyermekorvos nevét...mielőtt hosszan ecsetelhette volna, kit válasszak, közöltem vele, G. doktornőt választom, mivel a két unokahugomhoz régen ő járt ki. Évek során még a kezdet kezdetén volt kis vitánk, de amúgy egyetértettünk mindenben...sőt. Az egyik kötelező ellenőrzés után, amikor kísértem ki, kicsit megszerettem volna "ajándékozni", mire ellentmondást nem tűrő hangon közölte velem, hogy eszembe se jusson, elég nagy ajándék neki, hogy ismeretlenül őt választottam.
Postás...valahol laktunk éppen, és a tulajdonos már el akart minket zavarni, ez abban a borzalmas három évben volt Szabolcsban...:(( a nagyobb bajtól épp az mentett meg, hogy a megismert postás emlékezett rám, és nem a tulaj anyósának adta be a levelet, hanem tudva hogy a ház lakott, nekünk. Szegény tulajnak tátva maradt a szája amikor a közüzemi tartozás miatt szemrehányást tett, és közöltük vele, ha mi Mikulás után érkeztünk oda...a novemberi hatalmas összeg még nem a miénk...ettől függetlenül embertelenül bánt velünk, és a haragom a mai napig határtalan, ő magyar volt.
Zöldséges...szélesíteni akartam a vevőkörömet, és bár félő volt kizavarnak innen a piacról, hiszen néhány vevőt elcsaltam már...szóval egy hölgyet megkérdeztem érdekelné-e nagy tétel tojás. Dupla vagy semmi alapon döntöttem, Papamaci nem bízott a dologban...a hölgyhöz azóta hetente kétszer hordjuk a tojást...:))
Boltosok...akikhez, akikről igazán született ez az írás...bár néha van a tevékenységükben amit értelmetlennek találok, de jó ismerőseim lettek itt a közeli CBA-ban.
Itt van az, hogy a mosolyom osztódik-viszonzódik és kedves tekintetek emlékével térek haza. 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mamamaci402012. július 28. 21:05

Köszönöm szépen Éva!

dreaming582012. július 28. 19:04

Igazad van Macikám!
Én, mint ex-TESCOrabszolga tanusíthatom, hogy ez a mosoly-dolog működik oda-vissza :))))

Mamamaci402012. július 28. 16:01

köszönöm skary.

köszönöm Anna!

Törölt tag2012. július 28. 15:30

Törölt hozzászólás.

skary2012. július 28. 15:26

:)