+lepetés...úgyis olyan meleg van

Mamamaci40•  2015. augusztus 15. 10:53

Pályázatra készült, s bár még van idő a beküldésre, innen fog bejutni, nem a nagy gépről. Gondoltam mielőtt búcsút veszek a laptoptól, itt hagyom ajándékba, válaszolgatni úgyis tudok majd:)

Szaffi mama



Bár történetünk kezdetén Szaffi sem volt, és mama sem, csak egy félöklömnyi, vézna, csontsovány fekete kiscica. Barna foltos a bundája, gondoltam - kis szerencse is szerencse - jó lesz a háznál. Év elején voltunk még, költözés utáni állapotban, az utolsó zsákokat ürítettem ki a padlásfeljáróban, megállapítva, milyen jó lesz ez a hosszú ház, a tágas helyiségeivel és a nyitott tereivel. 


Gondolataimat nyávogás szakította félbe, követelőző éhes kis hang, s bár a család inkább a kutyások táborát erősíto, és kölyök jelenlétét csak tervezgettük, gondoltam, Isten neki, maradjon a pici. Bizalmatlanul méregettük egymást, próbáltam megfogni, de elszaladt. Cselhez folyamodtam, amikor láttam, elindul utánam, a ház elején a bejárati ajtóhoz tettem ki párizsit. Szempillantás alatt eltünt, megint tettem ki, megint eltünt. Közben az előtérben a kőre is tettem le kicsit, kis idő múlva halk dorombolás volt a válasz. Mi legyen a neve? - a választást a családra bíztam, Szaffi - közölték egybehangzóan. Kicsit aggódtunk, hogy mi lesz, ha megszeretjük, és még is valaki keresi, de akkor majd fájó szívvel adjuk vissza. Telt-múlt az idő, nem jelentkezett senki. Egyik délelőtt az utcán fekete macskát vettem észre, szembetűnő volt a hasonlóság, pillanatokra farkasszemet néztünk egymással, majd halkan suttogtam - nálunk van a gyereked, vigyázok rá, villant a macskatekintet, tudtam, jól döntöttem hetekkel azelőtt.


Szaffi növekedett szépen, szobacicát nem akartunk, így kiszoktattuk. Aztán egy szép napon új jövevény érkezett, Nala a kutyus. Esti órákban kellett érte menni, így Szaffi csak másnap szembesült a ténnyel, és felháborodásában jól orron karmolta szegény kölyköt. Aki ezt persze igen sérelmesnek vette, azóta űzi-kergeti, de ha nem teszi, akkor a cica zaklatja őt, igazi kutya-macska barátság az övéké. Tavasszal némi változást vettem észre a már nagyobbacska picin, majd eltünt jó időre. Kerestük, de nem leltük sehol, náhány napja szólt a szomszéd, Szaffi nála van a kertben, két fekete és egy sárga kölyökkel. Most már ő maga is megjelent.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mamamaci402015. augusztus 16. 12:27

Miki,Erzsi köszönöm!

Doli-Erzsi2015. augusztus 16. 10:34

Nagyon jó volt olvasni, tetszett nagyon! :)

Mikijozsa2015. augusztus 16. 08:33

Ez jó

Mamamaci402015. augusztus 15. 23:42

Köszönöm. Éva!

dreaming582015. augusztus 15. 22:33

Aranyos :)

Mamamaci402015. augusztus 15. 12:11

Itt sok jó helye van elbújni a meleg és. Nala elől. Köszönöm, hogy olvastál. Klára!

MKKlara2015. augusztus 15. 11:36

Meleg-meleg... gondolom, még a cicusnak is :)