GÁZ VAN!

M.Laurens•  2018. március 26. 17:26

Figyelem! 

A blogban szereplő írások még nem nyerték el végleges és publikálásra kész állapotukat, ezért  tartalmuk változhat. A változásokat és az épp érvényes utolsó verziót a vers alatt lévő  dátum jelzi. Ezért tovább publikálásra a főoldalon megjelent végleges verziókat használja, az ott leírt engedélyeknek megfelelően.

Köszönöm megtisztelő figyelmét!

 

M. Laurens

GÁZ VAN!

   A minap olvastam a netten, egy cikket, miszerint: "Felcsúton többek között gázszerelőre és zöldségesre lenne a legnagyobb igény".  Így első olvasatra a legtöbb embernek semmi különöset nem mond a cikk, de az én agyam egyből kattogni kezdett: no nem a zöldségen. Nem is azon, hogy egy gázszerelőnek a pénze mikor sok, mikor kevés és mikor épp elég, hanem azon, hogy tulajdonképp hogyan és miként is kéne a "gázt" szerelni, és egyáltalán minek?

   Mert ugyebár a gázkészülékeket bizonyára csavarhúzóval, kulcsokkal, meg effélékkel. No de, mi van a gázzal magával? Hm...? Mondjuk van egy slukk gázom, azt hogyan fogom én vagy más megberhelni, hogy mondjuk, szebb legyen a színe, vagy ne legyen olyan érdes, hogy karcolja a torkom? Vagy ha kipotyog egy alkatrésze a gáznak, akkor ki teszi a helyére azt, ami elinalt belőle. Egyáltalán hogy fogja látni az, aki a gázt szereli, hogy honnan hiányzik? És-ha elmegyek a gázszerelőhöz, hogy lötyög a tíz éves oxigénem, akkor mikor mehetek vissza érte, hogy már elkészült vele a mester? Mert ugye az nem mindegy ám, főleg  három perc után!  És egyáltalán, ha én gömbölyíteni szeretnék a gázomon, hogy jobban guruljon vagy bugyogjon, esetleg csinosíttatani rajta. Azt vállalják?  Vagy, ha leesik a gázom és elreped valahol, akkor azt mennyiért ragasszák össze?

 Egyszóval komoly szakma ez kérem, ami minden pénzt megér. Én egyszer akartam csak fúrni egy lyukat a gázomba, hogy ki tudjam kötni spárgával az eresz alá, de kellő gászerelő szaktudás híján elillant. Ha valaki netán látta és felismeri a szökött gázom, kérem jelezze nekem e-maliben.  


Budatétény 2018. március. 25.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

stapi2018. április 9. 10:01

Az imént erre láttam elillanni... Aztán a sarkon eltűnt. Lehet, hogy befogta a gázszerelő? :)

M.Laurens2018. március 30. 15:44

Kedves @Bugatti350: @Törölt tag: @Mikijozsa: és @Metta: , köszönet az olvasásért!
Drága druszám @Mikijozsa: . A helyzet az, hogy létezik széngáz is, de azzal jobb ha nem találkozol, mert ártalmas a szépségedre. :)

Metta2018. március 27. 23:06

)))))

Mikijozsa2018. március 27. 13:35

abból van a legtöbb de úgy tudom szerelőből meg igen kevés, nem tudom de nincs nálunk gáz, szénnel oldom meg ezt a kérdést . Szeretnék érdeklődni szénszerelő is létezik :) ?

Törölt tag2018. március 27. 08:52

Törölt hozzászólás.

Bugatti3502018. március 26. 18:22

Kedves Miklós!
Bővebben, priviben ..:)) !