MIKROBI57 blogja

MIKROBI57•  2020. április 12. 00:24

A Teremtés

 

Kedves MZ/X, akkor hogy is volt? Kérlek, meséld el.

Rendben, de inkább hozom az ősi emlékezés kristályait. Ezt régész ükapám egy serleg talpában találta, valahol egy Jeruzsálem környéki barlangban, de gyémántnak hitte. Sikerült kiolvasnom az információt. MINDEN  benne van! Sokkal jobb, mintha csak mesélném. Itt is van. Hallgasd csak Mikrobi57!

________________________________________________________________________________

„….. Készen vagyunk, T1. Mester. Minden számításunk helytálló, egészen a szubatomi részecskékig bezárólag- mondta (gondolta) T95.

Remek! És ez az univerzum vajon most mitől lesz jobb, mint a legutóbbi, vagy a korábbi több száz, vagy több százezer? T90? Mi a válaszod?

Hát….. létrehoztunk egy olyan sokszínű élővilágot, amiben több millió faj népesíti be a bolygókat,   távlatilag odáig is eljuthatnak, hogy megértsék világuk lényegét életük értelmét és teremtésük okát.

-Már megint egy teljes kifejlett bioszférát teremtettetek? Ez már több milliószor megbukott.

-Nem, nem, ööö… csak a lehetőségét teremtettük meg a kifejlődésnek, hogy most legyen kissé komplikáltabb, de időtálló. Sőt, még a véletlen generátor szerinti számítások alapján egy-egy aszteroida becsapódás is átrendezheti a terepet, ami így új élőlények felemelkedéséhez, mások kihalásához vezethet. Ezzel erősíthetjük az evolúciót.

-Ha ez megint a „csak egy maradhat” elv korlátlan érvényesüléséhez vezethet, akkor ezt az alkotást sajnos nem áll módomban átvenni tőletek!

-De, most gondoltunk erre is!

-Igen? Hogyan?

A jövőbeli számítások alapján, bár sok a bizonytalansági tényező-, mert a legutóbbi bírálatod alapján,  hogy a szabad akarat is érvényesüljön, úgy tűnik, egy négylábú faj fog kiemelkedni.
Legalábbis a lehetősége adott.

Már megint a négylábú? A százlábúval is befürödtetek és azóta csak csökkent, folyamatosan csökkent a lábak száma. A négy láb felesleges a három láb a stabil.

-Már bocsáss meg, de a láb nélküliekkel sem jutottunk messzire és beismerem, az egy láb sem jött össze.

-Mit akarszT999?

-Arra gondoltam, legyen először négy lába, aztán meg kettő.

Na és azt vajon hogy tudnád megtervezni? Átváltozzon, mint az óriás rovarok??Hülyeség.

-Nem-nem! Például …például…álljon fel!

Ha-ha-ha-ha-ha-ha, mennyit fog esni-kelni, ezt megnézem, ha nevetni akarok, ha-ha-ha-ha J

A három lábú szerintem a nyerő, de ha megszavazzátok, miattam lehet 2 lábú is ……
 – nevetett Ő .

-          szóval ilyen gyorsan megszavaztátok?! Na erre még visszatérünk pár milliárd év múlva, addig ne is zavarjatok ezzel….

-          --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-          KÉT MILLIÁRD ÉV MÚLVA

-          Na hogy áll ez a projekt?T90?

-          Alakul, alakul, nagyjából a számítások szerint.

-          Na és a kis kedvencetekkel, azzal a kétlábú majommal mi van?Hogy is hívjátok? EMBER? Gondolom, esik-kel … nevette fel Ő. J

-          Már megtanult egyensúlyozni,meg…

-          Csak úgy hipp, hopp megtanult?????Mondtam, hogy mindenhez idő kell, időt kell adni! Mondtam!!!

-          Adtunk nekik időt, de félünk, mire minden lassan tökéletesre fejlődhetne, az Univerzumuk ideje lejár. Megromlik, mint egy befőtt.

-          Az meg mi?Mi ez a kifejezés?.—ja, aha, értem…ezek az emberek tartalékolnak, szeretnek jót enni, jól élni.Mi a gond?

-          Nem hisznek igazán semmiben és ez nagyban gátolja a fejlődésüket. HIT kell nekik. Voltak kiugrások, de tulajdonképpen megrekedtek. Próbálkoztunk a négy őselem hittel Tűz-Víz-Levegő-Föld.

-          Aztán mitológiai alakokkal és még sok egyébbel….. magyarázkodott T90.

-          Szóval úgy igazán nem jött be egyik sem és most azt remélitek, majd én helyrehozom az elfuserált világotokat. Aha. - Ízlelgette a gondolatot Ő.

-          Legalább ezen az egy bolygón, kérlek… a Föld az….Lenne itt egy alkalmas pillanat, 3 csillag, bolygó együttállása stb.

-          Tudjátok, hogy nem szabad belenyúlnom a rendszerbe, ha már több milliárd éve azonosak a természeti törvények, nem is értem, hogy gondoltátok…..hagyjatok magamra. Most!

-          _____________________________________

-          Az ezer év egy pillanat volt

-          ________________________________

-          Mester ! Mester! Jó hírünk van! Valami megváltozott! Az emberek már hisznek a szeretetben, de sajnos a vallás nevében gyilkolják egymást. Viszont a fejlődésük felgyorsult.

-          Hisznek egy Teremtőben is, ami jó dolog.

-          Az hogy lehetséges, csak 1 Teremtőben hisznek?

-          Hát tulajdonképpen van egy csomó vallás és a többségükben egy Teremtő van, de mivel mindegyik egy kicsit másképp képzeli, így már akár több Teremtőről is beszélhetünk.

-          És ezt hogy-hogy nem tudták egymással megbeszélni, egymással tisztázni?

-          Hát előrelátóan erről is gondoskodtunk, láttuk, hogy sok kultúra és nagyon sok nyelv fog létrejönni, így az együttműködésük csak akkor lehetséges, ha alaposan megértik egymást, összefognak és ez bizony igazi kihívás, ami sok idő, és ez kell az igazi fejlődésükhöz, a kiforrottságukhoz. Végül is Te javasoltad az időfaktor erőteljesebb dominanciáját…Jelenleg a vallásuk alapja egy Ember, aki hitt a jóban, a szeretet és a megértés prófétája volt. Életében ugyan keresztre feszítették, még a keresztfát is vele cipeltették, miközben töviskoszorút nyomtak a fejére és hihetetlen szenvedéseket élt át. Azért, hogy az Ember jobbá váljon…Csakis azért….Viszont nem értjük a feltámadását, amit egyetlen program sem jósolt meg előre. Valami rejtett hiba lehet a rendszerben……T200! Ellenőrizzétek újra az összes algoritmust egészen a metafizikai állandókig változó térben és időben…

-          Felesleges….. felesleges….a hiba máshol van…nem adok erre engedélyt, csak energiapocsékolás….nézzünk inkább egy későbbi időmintát.

-          -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-          Az újabb kétezer év egy újabb pillanat volt.

-          Mester……van itt egy kis gond..

-          Kicsi? Akkor miért zavarnátok vele? Szóval nagy gond van. Mondjad röviden.

-Hát… tulajdonképpen volt egy sereg kisebb háború, aztán volt egy első világháború 15 millió halottal és egy második világháború, 75 millió halottal, ez utóbbiban a tudomány eredményeit kihasználva atombombával egy pillanat alatt öltek százezreket, hogy megadásra kényszerítsék a másik felet, mert ha elhúzódik a konfliktus, az újabb milliók életébe került volna…aztán évtizedekig béke lett, sok apró helyi háborút leszámítva. . Gyönyörű dalok születnek, a művészet, építészet, szárnyal, a technikai fejlődés soha nem látott távlatokat nyitott, a gyógyítás magas fokon elérhető……keveseknek.
 A társadalom és a gazdaság fejlettsége kimagasló.  …. – mondta T90, majd elhallgatott.

-Akkor most mi a gond?- kérdezte Ő

A probléma sokrétű és igen kiterjedt.
A leggazdagabb 1 százalék az anyagi javak 48%-át birtokolja, de a felső 10% már 87%-ot. Viszont a legszegényebb 50%-nak csak alig 1% jut.

A Föld túlnépesedett.
Naponta 300 000 ember születik, miközben 32 000 hektár termőföld válik sivataggá. Naponta!
Az erdőveszteség, és a talajerózió oka hogy az ipari termelés miatt napi  26 400 tonna mérgező vegyipari anyag kerül a levegőbe, a földbe és a vízbe. Naponta!! …. és már hosszú ideje így megy.

Miközben 1 milliárd 700 millió túlsúlyos ember van, naponta 22 000 ember hal éhen. Naponta!

800 millió embernek nem jut tiszta ivóvíz, de pénz -bőségesen jut - fegyverekre, - 3 milliárd dollár. Naponta!

Az óceánokban már több a műanyaghulladék, mit a hal. A tengervíz melegszik, és így az oxigénszint vészesen csökken. A halálzónák száma már közel 700. Fajok ezrei sodródnak a biztos pusztulás felé.

Az ózonpajzsot – most úgy tűnik- sikerült megóvniuk, de a levegő sok városban belélegezhetetlen.

Az emberi szerkezetek éves CO2 kibocsátása 34 milliárd tonna. Tudják, hogy nagy a baj, de választott vezetőik csak az időt húzzák, sokat beszélnek, és keveset cselekszenek, a hatalom megtartására játszanak. Eközben kifutnak az időből. 
Ennyi embert, ilyen pazarló és szennyező módon, ilyen önző és felelőtlen szemlélettel nem tud eltartani a Föld. Mit tegyünk?

-Kérdezzük meg az érintettet. T120, vedd fel a kapcsolatot a planétával, most!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Egy pillanattal később- (ki tudja, mennyi idő volt)

-Nos, mit mond a Föld, mint a leginkább érintett?

-           (A szeizmikus hullámok rendkívül bizarr formákat rajzoltak az egyik kaliforniai földrengéskutató állomás papírtekercseire, ami olyan váratlanul történt, hogy a 3. napos geológus gyakornok, - M.J.  a nadrágjára öntötte a friss és forró kávét…..
 és nagyon csúnyákat mondott..)

-Már attól tartottam, hogy a véleményemre nem vagytok kíváncsiak – tört ki egy forró gőz és hamuoszlop a kamcsatkai Sivelucs vulkánból.

-Az Ember számlájára írható, hogy a rovarok száma 80%-kal csökkent. Ezt Ők állapították meg, én csak lehallgattam azt a rengeteg üvegkábelt, amellyel már többszörösen körbetekertek.

A legkisebb dominó már dőlni látszik, és ez ledönti a többit is, egyre nagyobbakat, amelyek látszólag, most még szilárdan állnak. Annyira okosak az emberek, és mégis, - közben, milyen mérhetetlenül buták, kapzsik, rövidlátóak, kicsinyesek és önhittek.

Számításaim szerint még száz éve van a jelenlegi civilizációnak és utána olyan kihalási hullám kezdődik, ami az emberi civilizációt végképp padlóra küldi. Ha akarnám, beindíthatnám a tűzgyűrűt, hogy felgyorsítsam ezt a folyamatot, de ha kibírtam a száztonnás dínófalkák rohangálását évszázmilliókig, az Embernek még adok száz évet. Aztán még pár tízezer év és megtisztulok. Semmi nem marad utánuk…. vagy talán  egy két apróság, piramisok, meg egy hosszú fal…. de az Űrből még sok ezer évig potyog rám, amit odaszemeteltek. Szóval én túlélem az Embert, de ők nem élik túl az arrogáns életvitelüket. Azt hitték, minden dolog, ásvány és élelem, tiszta víz, föld, levegő korlátlanul rendelkezésükre áll és semmiért sem kell fizetniük. Lehet herdálni, pocsékolni, szennyezni, felélni, elpusztítani. Szerencsétlen bolondok, pedig szépen ívelt felfelé a karrierjük. Különösen azután, hogy  a jó múltkor ütköztem egy aszteroidával, pedig régen mennyi volt, most pedig csak hébe-hóba egy.

Szóval nekem, mindegy… de azért köszönöm, hogy meghallgattatok…. Bár még egy vírustesztet elvégeznék, talán észre térnek…

Mindenki elkomorult, de Ő – leginkább.

Elfordult, magába fordult, távolodott és valami fura gondolat és érzelemfoszlányokat lehetett csak érzékelni…. Aztán több ezer év kellet hozzá, hogy a Csapat ezt titokban összerakja.

Így hangzott:
-„Pedig mindent megtettem értük, még annál többet is. Többet…. és felfelé a dombon, az iszonyúan nehéz volt, iszonyúan nehéz volt - a kereszt.”

Aztán váratlanul, hatalmas, dühös energiával megjelent és öntötte a gondolatokat:

 -Igen, kiirtják az erdőket, a bioszféra fontos alappilléreit és a környezetszennyezésükkel fajok tízezreit pusztítják el, miközben már a legfejlettebb technológia a rendelkezésükre áll!!??
Ilyen „szemtelen penésszé”***  váltak az emberek? Akkor nem kell mást tennünk, mint várni.
Az IDŐ mindent megold. Olyan szörnyű szenvedés lesz a kihalásuk, amilyet érdemelnek.
Szinte sajnálom az utódokat, az elődök bűne öli meg őket. Kár értük, nagy kár.
Reménykeltő fajjá váltak….hiú reményekké.

Lila energiahullámok öntötték el a vezérlőt, majd pár millió szupernóva robbanás után a feketelyuk halmazok áttörték a téridő szövetét, végtelen anyagukat végtelen hőmérsékleten szétszórva  egy új Univerzummá formálódtak .

-De elég az elemzésből, a tervezőpulthoz! -izzott fel Ő.

-Most pedig több toleranciát és több intelligenciát kérek, már a DNS-be kódolva….

Talán, talán most sikerül !!!

 

* * * (T200 véleménye…. ez a kifejezés szerintem az emberek által írt egyik könyvből származik, ami azt feltételezi, hogy esetleg a Mester járhatott a Földön, ami befolyásolhatta a jelenlegi eredményt, végeredményt, vagy eredménytelenséget. Nézőpont kérdése…. Viszont mivel erősen bizonyítani nem tudom, ezért a különvéleményemet csak erre a kristályra rögzítem, amit elrejtek az időben. Talán egy párhuzamos idősíkban megtalálja valaki.)

MZ/X gondterhelten hozzám fordult.

-Na, érted már, kedves Mikrobi57, ami most van, az már egyszer megtörtént. Ő már egyszer segített rajtatok. Még egyszer nem fog. Most viszont van lehetőségetek a javításra, kérlek, ne szúrjátok el.

Menjetek át a vírusteszten és váljatok jobbá, ne próbáljatok uralkodni a Földön, mert nem fog megtűrni benneteket, nem lesz többé az otthonotok, csak a koporsótok. Sokkal törékenyebbek vagytok, mint gondolnátok. A legkisebb ellenség is képes legyőzni titeket, szóval szálljatok le a „magas lóról”, zavarjátok el a bajkeverő, hatalommániás vezetőiteket, mert ez az út, amin most haladtok, a biztos pusztulásba visz.
Az élet ajándék, ha élni akartok, váljatok intelligens Emberré, amilyenné Ő remélte.

MIKROBI57•  2020. április 11. 22:47

Csendes Húsvét

Most a nyuszi is csak halkan settenkedik,
Maszkot hord és nem hetvenkedik.
Furcsa tavasz köszöntött ránk,
Féltjük a nagyit és a nagyapát.
Romboltuk a természetet, kihasználtuk a Földet,
Ha most megússzuk, tán nem szennyezzük többet.
Halálos tavaszon veszélyes a lét,
Pedig az ég tiszta, tiszta kék.

MIKROBI57•  2015. április 12. 18:57

Búcsúlevél

Búcsú a Holt Költők Titkos társaságától

 

Álmodtam egy céhet magamnak
Hol jó barátok vannak- és maradnak,
Maradnak egymásnak, a jóban és a bajban
És nem örök-haragban.
Látom, ez csak naiv ábránd volt,
Nem táncolhat együtt - élő és holt.
„Kapitány, Kapitányom ”– hova lett az ászunk!
Elment? - mert egymásra nem vigyáztunk.
Barátaim elfogytak, vitték magukkal játékos kedvem
Mert az idők során őket annyira megszerettem.
Nem tudom, bánni fogom e tettem,
De úgy érzem, köztetek- most - magányos lettem.
Elindulok, továbblépek, keresgélek,
Szakadt húrt javítok, - mert éhezik most a Lélek
Keresem, ami volt, és ami lesz még:
Tisztelet, Vidámság, Becsület, Barátság,

Ez jellemezte - régen - A HOLT KÖLTŐK TÁRSASÁGÁT.

Kapitányom , LÖKÖTT- szívből köszönök mindent!
Itt -TAK, ott -MOT,- nem filózok én már azon,
HESTRA, kérlek, a puskaport - tartsd szárazon!
Mikrobi57

Ajánlom e sorokat a Holt Költők Társaságától 6 hónap alatt kirúgott barátaimnak

MIKROBI57•  2015. április 3. 10:28

Álmodd újra


Ha nem teszünk meg mindent egy álomért,

Bár rólunk szól, velünk történik, álmodjuk, de véget ér.

Ha nem teszünk meg mindent egy barátért

Hallgatunk, mikor szólhatnánk, mondd, miért?

Ha egy kérdésre csak a csend a felelet

jól teszed, ha elmégy, ha ez kell neked.

Ha nem állsz ki egy védtelen, vagy egy barát miatt,

a barátságod csak látszat volt,

becsaptál mást is, nem csak önmagad.

 Ha majd egyszer nosztalgiával gondolsz a múltra

Vedd elő a legszebb álmod és álmodd újra.

MIKROBI57•  2015. április 3. 10:27

Az IDŐ sodrásában

Az IDŐ sodrásában volt egy levél

Benne - remény, egy távoli üzenet,

A sok millió közt csillant egyet,

Aztán - örökre elveszett.

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom