LÉLEKSZIRMOK, bíztató gondolatok az év 49. hetére.

HarmatiGyongyi•  2022. december 7. 12:10  •  olvasva: 66

LÉLEKSZIRMOK, bíztató gondolatok az év 49. hetére...A békesség szigete: Harmati Gyöngyi: LÉLEKSZIRMOK, bíztató gondolatok az év 49. hetére... (abekessegszigete.blogspot.com)


                                                                



Biztató gondolatok az esztendő minden napjára.... 
DECEMBER - AGAPÉ, a keresztről sugárzó világosság...

DECEMBER 5. 
"A természet tele van meghittséggel. Megbújó pici virágbimbók, levelek oltalmában meghúzódó hajlatok, virágszirmok titkos rejtekei, bogármenedékek apró barlangjai, az állatkölykök anyjukhoz és egymáshoz  odafészkelődő kedves bizalma - mindezekben Isten szeretetét láthatjuk." (Szabó Attila) 
6.
"A szeretet nem áll meg, hogy számolgasson, megéri-e. A szeretet nem áll meg annál a pontnál, amelyiknél még mértéktartóan adhat. Az isteni, mindent átható szeretet mindent odaad, amivel csak rendelkezik, és soha nem számolja az árat. A számolgatás nem lehet része semmiféle szeretetnek sem." (William Barclay) 
7.

"Még ha minden emberi kötelék megszűnik is, ha barát baráthoz hűtlen lesz, ha az anyák megszűnnek gyermekeiket szeretni, ha az ég és a föld elmúlnak, Isten hozzánk való szeretete soha meg nem változik." (Ellen G. White amerikai, keresztény írónő.)
8.
"Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hisz Őbenne, el ne vesszen,
hanem örök élete legyen." (Szentírás)
9.
"A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem cselekszik a szemérem ellen, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a gonoszságot, 
Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal; Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem fogy." (A szeretet himnusza, részlet) 
10.
"Ha a saját civilizációjától, felhőkarcolóitól, műanyagjaitól, rakétáitól és áltudományától megrészegült ember kijózanodik (márpedig ki fog józanodni), újra felfedezi, hogy minden, de minden dolog közepe az AGAPÉ!
Az Isten szeretete. És elsiratja majd a gyűlölet és a szeretetlenség századait." (Gyökössy Endre)
11.
"Minden ütésed, átkod Hiába ellenem. Szörnyű a fegyverem: Megbocsátok."
(Illyés Gyula)


Az idézeteket összeválogatta Harmati Gyöngyi, a Békesség szigete blog szerkesztője

A teljes idézetgyűjtemény az alábbi linken megtekinthető:
https://abekessegszigete.blogspot.com/2021/07/harmati-gyongyi-lelekszirmok-biztato_31.html

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

S.MikoAgnes2022. december 12. 14:08

betegségemben is be-betérek értékes válogatásodhoz
szeretettel, köszönettel