LÉLEKSZIRMOK, bíztató gondolatok az év 40. hetére.

HarmatiGyongyi•  2022. október 3. 11:53  •  olvasva: 59

A békesség szigete: Harmati Gyöngyi: LÉLEKSZIRMOK, bíztató gondolatok az év 40. hetére... (abekessegszigete.blogspot.com)


                                                     

LÉLEKSZIRMOK - Biztató gondolatok az esztendő minden napjára
OKTÓBER - HIT, láthatatlan érzékszerv menny és föld között


3.
"A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés." (Szentírás)
4.
"Az őszinte hit maga az élet. Az élő hit az életerő növekedését jelenti, odaadó bizalmat, amely által a lélek győzedelmes hatalommá válik." (E. G.White) 

5.
„A hit a látszólag kedvezőtlen körülmények között fejlődik a legjobban. Amikor felszabadul a pillanatnyi hangulatoktól, érzelgéstől és az emberekbe vetett bizalomtól, könnyen emelkedik a menny felé, mint a léghajó, amelyből kidobálták a homokzsákokat.” (C.H. Spurgeon)
6.
"A hit az embernek az az érzékszerve, amivel a lelki valóságot tudja felfogni. A láthatókat megismerhetjük értelmünkkel és öt érzékszervünkkel, a láthatatlanokat Isten kijelentése alapján a hitünkkel. Az embernek ez az érzékszerve a bűnesetig hibátlanul működött. Amikor azonban istentől elszakadt, súlyosan megsérült, és mivel utána nem használta, visszafejlődött. Ahhoz, hogy valaki újra érzékelje Istent, értse akaratát, újra kell kérnie Tőle ezt az ajándékot. Aki visszanyeri Istentől ezt az elveszített érzékszervet, az ismét érzékeli Isten közelségét, szeretetét, érti gondolatait, szándékát, és annak számára Isten és a lelki valóság ugyanolyan realitás, mint a világnak az a része, amit a többi érzékszervünkkel tudunk megközelíteni. Mint ahogyan az illatokat csak a szaglásunkkal tudjuk felfogni, Istent csak a hittel. Hiába hallgatózik valaki egy nyári estén a virágoskertben, a fülével nem érzi az illatot. Viszont hiába szagolgat egy Bach-kantátát, azt hallani kell, csak úgy lesz valóság. Ugyanígy hiába okos, művelt, jó szándékú valaki, nem értheti ismerheti meg Istent,
csak a hit által." (Cseri Kálmán) 
7.

"A vallást szüleinktől és az iskolától hagyományként kapjuk, de ez még nem a hit, vagy legalábbis nem az igazi hit. Az igazi hit az ember személyes drámájának gyümölcse." (Pilinszky János)
8.
"A hit azt jelenti, hogy az ember elhiszi, amit még nem lát. Ennek a hitnek pedig az a jutalma,
hogy látni fogja azt, amiben hisz." (Szent Ágoston)
9.
"Az értelemből épített tornyok a fák tetejéig érnek. A hitből építettek a csillagokig." 
(Mary E. Pearson)

Az idézeteket összeválogatta Harmati Gyöngyi, a Békesség szigete blog szerkesztője

A teljes, egész évet átölelő idézetgyűjtemény az alábbi linken megtekinthető:
https://abekessegszigete.blogspot.com/search/label/L%C3%89LEKSZIRMOK

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

S.MikoAgnes2022. október 3. 15:26

Köszönöm e csodálatos léleképítő újabb gondolatokat.
Drága Gyöngyikém, ismét gazdagítottál!