Ne bámuld a meztelen csigát!

Kobudera•  2015. március 31. 01:20

Első fejezet: Ne bámuld a meztelen csigát!

Alig birok magammal, lázas vagyok mint egy zombie, valami van velem mióta zuhog az eső és nem azért mert nincs velem az umbrella. Még éppen van erőm gondolkodni, de érzem hogy vegetatív életfunkcióim egyre lassabbak és koordinációs zavarokkal küszködök. Még nem tudom meddig bírom, de egyre többet jön rám a morgási inger ha valaki kér tőlem valamit. Furcsa de mostanában egyre inkább harapós kedvemben vagyok. Mi lehet ez a lázas lázadás a természet ellen? A munka az élet rendje! Nem élhetünk mégsem monoton élőhalottként, akkor miért kényszerítenek vírusosan is munkába jönni? Mindenki pótolható, utánpótlás az van persze mióta egyre ellenállóbb egyedekre van szüksége a cégnek, már senki sem túl nagy áldozat.
Egyre melegebb a homlokom és furcsán felerősödik a szaglásom, ez kellemetlen mert nem csak az illatokat érzem jobban. Még mindig nem tudom mi lehet a baj, talán az a meztelen csiga ami hazafelé megharapott? Pedig csak azt akartam megnézni, ahogy a hastáncát járja az út közepén, ilyet még úgysem láttam. Gyanúsnak kellett volna lennie ennek eleve, de arra gondoltam hogy a táncával házra gyűjtöget.
Fura émelygés van a gyomromban, és elgennyesedett a csigaharapás a lábamon. Jó sokan megjegyezték, hogy nyálas vagyok, nem értem miért kell sértegetni az embert! Viszont meglepő erővel raktam fel az egyik oszlopra egy kb. 120 kilós vasdarabot, mintha eltört volna a kisujjam de nem érzek fájdalmat. Tükörképem még van, tehát nem lehetek vámpír. Mellesleg egészségesnek érzem magam, csak jó lenne valami húúússsss!


Második fejezet: Csigatest azaz a meztelen valóság!

Nem aludtam jól! Egyfolytában rémképeim voltak, mintha nem is ebben a világban élnék: vér harapások, sikoltozások és húsevés. Begubózva ébredtem, teljesen rám volt formálódva a takaró, és selyempizsamában voltam a szokásos natúr megjelenésem helyett. Nem emlékszem, hogy este behernyóztam volna. Megnéztem a meztelen csiga harapását, furcsa mód már nyoma sincs, elveszett. Pedig tegnap azt gondoltam, hogy talán veszett volt, ráadásul csúnyán el volt gennyesedve de akkor mégsem. Talán meg sem történt?
Fura csönd, miért nincs itthon senki? Kinéztem az előbb de sehol senki, egyedül vagyok. A tegnapi éhségérzetem elmúlt, bár nem is emlékszem hogyan. Hol vannak a többiek? Lassan kicsoszogtam, érdekes máskor ezt a távot sokkal gyorsabban letudom, most minden olyan lassan megy. Még mindig üresség, na most hallok valamit. A gyomrom az, hát körbenézek a hűtőben. Lassan kinyitom furcsa nyálkás ez a fogantyú, illetve nem is hanem a tenyerem! Hú vazze!
Megbizserget a tojás, önkéntelenül kikaptam kettőt és lenyeltem gondolkodás nélkül! Talán nem ártott volna megtörni, most már késő bánat. Nyomjuk le még kettővel. Hihetetlen energia tört rám, és már képes vagyok normál tempóban haladni! Ellenállhatatlan vonzalmat éreztem egy zacskó csigatészta gyors felzabálására is, annyira felcsigázott, hogy észre sem vettem ripsz-ropsz felfaltam!
Gondolataim forgatagában a hastáncot járó csigára gondolok és furcsa vonzódást tapasztalok magamon, és önkéntelenül átvéve a ritmikát magam is hastáncot lejtek.
Fizikai teljesítő képességeimet meghazudtoló jelenségeket produkálok, és óhatatlanul is felmerült bennem a gyanú, hogy mégiscsak igaz volt a tegnapi harapás! Megtapogattam a hátam de nem találtam sehol azt a kemény vonalat amit gerincnek hívnak! Úristen mi történt velem?!


Harmadik fejezet: Menő csigamen avagy a búgócsiga!

A mai nap már nem tűröm meg magamon a ruhát! Egész testem nyálkás, mintha egyfolytában izzadnék, valamit csinálnom kell! Felzabáltam az összes tojást nyersen héjastól, hogy energiát nyerjek a mozgáshoz. Muszáj volt mert ha nem figyelek magamra még azon kapom magam, hogy jön a reggel és mire felülök este lesz és alhatok újra. Na ezt kell elkerülnöm. Viszont azt veszélyes volt tapasztalnom, hogy mamám aki mellesleg 75 éves úgy suhant el mellettem, hogy görbítette a teret! Rohadt mód le lehetek lassulva, és ez ijesztő! (Ezt a szöveget is 5 óráig írtam eddig a vesszőig, lemértem az időt!) Rohadék meztelen csiga, harapott volna másba!)
Keresnem kell egy ellenszert, mert kaptam egy levelet hogy felkértek az új, Magyarországon csak nevetséges Kaptár néven forgalmazott Resident Evil 6 című film, főszerepére. Nekem kell megküzdenem a Matrix-os Neo gyorsaságú Albert Weskerrel! Na szép lesz, már gondolkodom valami új szuperhős néven és a csodálatos pókember után, a mérhetetlen nyálkás csigasrác után abba is hagytam, lévén hogy úgy elröhögtem magam hogy csurgott a nyál a monitoromon, aztán meg azért mert le akartam törölni.
Szerencsére nem kellett különösebb erőfeszítéseket eszközölnöm a boríték megnyálazására, amiben örömmel feleltem, hogy: YES! Ezzel kimerítettem minden tudásom az angol társalgás terén, így is csigatempóban webfordításoztam mit is akarnak. Annál nehezebb volt nedválló borítékot találnom, de megoldottam a kérdést.
Tegnap mikor kimerészkedtem, még elviseltem a ruhát. Mikor a francia zöldségesnél vettem vagy 30 tojást elég furcsán nézte az arcom. Vagy perverz volt vagy kéjenc, de közben nagyokat nyelt. Mintha meg akarna "zabálni" a piszok disznó. Kifejlődött valamiféle ösztönöm is amivel hamar kiszúrom a veszélyt, de a franciák esetében egyfolytában jelez!
Bezzeg most jól jönne ha homokos lennék, sokat spórolnék a vazelinen. De még mindig arra a meztelen csigára gondolok, és furcsa mód izgalom vesz rajtam erőt ahogy elképzelem hullámzó mozgását. Az "imádkozz a pinámhoz rend" irgalmas nővérei sem tudnak izgalmasabb bujább gondolatokat kiváltani bennem mint ez a kis "hajléktalan".
Szörnyű érzés támadt bennem, mi van ha ez a kis oktondi nem is tehet erről, ha Ő is csak áldozat volt. Ha ez az egész csak egy kétségbeesett figyelemkeltő harapás? Igen, biztosan az, megkeresem újra a kis csupaszt!


Negyedik fejezet: Csigabiga és az utolsó nagy galiba!

Elindultam felkutatni a kis hontalan meztelen csigát. A harapása miatt olyan szinten lelassultam már, hogy egyszer, háromszor kellett megpróbálnom levegőt venni, olyan gyorsan fújta el előlem a légmozgás. Lassan már minden gyorsabb nálam, és ez borzasztó. A borotválkozással már nem is bajlódók, hiszen mire az végére érek kezdhetném elölről.
A minap elültetett futóbab is elzárta az utam, pedig csak két méter volt köztünk és mikor elindultam felé még a föld alatt gubbasztott. A mocsok direkt elém tört a felszínre! Le kellett szoknom a tojásokról, mert mire a szervezetembe juttattam egyet megzápult.
Hirtelen ötlettől vezérelve áttértem a fűre! Meglepő hatást vettem észre, egyszeriben felgyorsultam tőle és kiszíneződött a világ! Úgy spuriztam mint még soha, simán vernék mindenkit egy csigolimpián. Úgy éreztem jobb vagyok mint új koromban, és magabiztosan hagytam el az eleddig viszontagságaim forrását képező otthonom. A csigaharapás óta ez az első hosszabb úti tervem!
Persze azért körültekintően lelassultam mikor a tett színhelyére értem, és elkezdtem keresni a kis hastáncost, hogy kifaggathassam mi is történt vele. Mintha felszívódott volna, egy tucat embert megkérdeztem akik jajongva, fújjogva menekültek előlem, nem értettem őket, de lassan azt a nyelvet sem amit beszéltek. Éreztem, hogy fázik a fejem pedig hét ágra süt a nap, így jár az akinek az egész teste nyálkás, gondoltam és végigsimítottam a hajam. Azaz csak a helyét! Mi ez bakker! Nyugalom, csigavér!
Nincs hajam, csak a sima fejbőr okozta súrlódásos kölcsönhatás, egy újabb nem várt mellékhatás. Pedig csak most próbáltam ki a füvet, hiszen ezt láttam a többi csigánál is, hogy ez nekik milyen jó.
Szörnyű titokra jöttem rá! Minden nyálkás jószág házzal kezdi, de aztán ahogy növekszik az éhségük már semmi sem szent, jön az eladósodás!
Gyanúm beigazolódott, megtaláltam két sarokkal arrébb. Habzó szájjal meredt a semmibe és testén végigrobogott a végzet, teljesen a földbe döngölte. Leültem megsirattam, és mire eszméltem már én jártam eszeveszett hastáncot az út kellős közepén. Már éjszaka van, de szakadatlan hajt valami erő! Már látom a fényt, két kerek alakú töri át a monoton sötétséget valami újfajta jót ígérve. Őrült, izgatott nevetéssel várom, talán túl sok füvet ettem, nem tudom, de már nem sok minden érdekel. Nyugalom, csigavér…

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

TothGigi2015. május 13. 12:32

Meztelen csiga voltam àlmomban :)))

19682015. április 19. 16:38

:))

TothGigi2015. április 19. 16:15

Aj jaj! Ennyit rég nevettem :D A hastáncod van előttem folyton :D

Marie_Marel2015. március 31. 12:22

Nagyon jól szórakoztam. :-)