a gázlámpák álmairól -ról és a szép új világról

Knoska•  2020. május 22. 23:59  •  olvasva: 126

gázlámpa:


Egy szintem értem (vagy talán mégsem ?) a vers fogadtatását itt az oldalon. Azt a mondhatni minimális olvasottságot amit ez a vers és egy két másik írásom itt elért. Meglehet, hogy a blogbeli kirohanásaim is az okok között szerepelnek. De ebben az esetben örülök. Az amatőr versírás, mint már utaltam rá nem egyenlő a butasággal. Az a sok semmiség ami árad engem elkeserít. Miért ? Mert a tudatlanság villog benne. Az az iszonyatos butaság. Írjunk valami nagyon szépet, mert szép és olyan jó. Neeeeeeeee. De tényleg. OLVAS EGYÁLTALÁN ITT A TÖBBSÉG SZÉPIRODALMAT, VERSET ? Kétségeim vannak efelől.

Legalább Ady-tól lopnátok szavakat vagy Kosztolányitól és a többi nyugatostól. De abban is kételkedem, hogy a nyugat nektek nem szimplán csak egy égtáj -e . 


Maga a vers értelmezése még nekem is egy kissebb rejtély, de így kerek az egész. Mivel nem óhajtom magam analizálni.

  



szép  új viág:


Barber nevét  Radnóti és Huxley mellet említettem. Ugye ? Huxley írta a Szép új világot, amit  a második világháború borzalmaival próbáltam egybevonni. Itt jött be a képbe Radnóti. Igen örültem mikor jelezték a versnél, hogy észlelték ezt az utalást. Barber az Adagio for Strings c. csodálatos tételt írta ami a háttérzene lett volna a vershez,  szomorúsága, tisztasága és szépsége miatt.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!