A Hídon

Kiida•  2010. március 23. 12:42

Jelenet

 

            A Hídon


  Rachel a hídon állt. Karjait melle köré fonta, mintha önmagát akarná átölelni. A hideg téli szél belekapott a kabátjába, és megpróbálta elsodorni a sálát. A lány keményen megvetette a lábát, s nem hagyta, hogy taszítson rajta. Úgy festett, mint akinek valami mély bánata van, és önmagát akarná vígasztalni azzal, hogy ott áll, magányosan, és a folyó felkorbácsolt fordait kémleli. A hullámzó víz visszatürközte a hajók lámpáit és a parti fényeket. Mintha sok ezer szentjánosbogár úszkált volna a felszín alatt. Rachel haját összeborzolta és arcába fújra a hideg szél, ám ő csak állt, rendületlenül, akár egy szobor. A híd védőn magasodott fölé. 

 

  Hiányzol, Tom... nem is tudod, mennyire...

 

  Sírni akart, de lelkét kiszárította a fájdalom. Ott fészkelt a mellkasában, mélyen és sajgón kínozta. Magával cipelte, akár egy lehetetlen terhet, ami egyre csak összenyomja, s a végén örökre legyőzi majd őt.   
  Felemelte a fejét, s hagyta, hogy a jeges szél végigkarmolja arcának puha bőrét.
  Bárcsak itt lennél...
Itt vagyok, Rachel... fordulj meg.
  A nő remegve oldalra fordította a fejét, s meglátta a férfit. A fagy ellenére csupán egy inget és egy farmert viselt. Ruháit nem szaggatta a szél, haja finoman oldalra fésülve, mint amikor Rachel utoljára látta...
  - Tom...?
  A hangja vékony volt, s valószínűtlenül remegett. A szél magával ragadta, s elsodorta messzire, hogy ő sem  hallotta már. Szavai szinte azonnal eltűntek a semmibe, amint kimondta őket.
  - Te vagy?
  Én vagyok, persze hogy én vagyok... jaj, bébi, hogy nézel ki? Gyere ide...
  A nő odatámolygott hozzá, s a karjaiba vetette magát, miközben egy hang a fejében egyre csak azt üvöltötte kétségbeesetten, hogy ez nem valóság, ez nem lehet valóság, eztnem szabad elhinni...
  Átölelte a férfit, és akkor egyszer, egyetlen megfoghatatlan pillanatra úgy érezte, hogy mindez valóban megtörténik, és Tom valóban visszatért... és abban az egyetlen pillanatban a valóság egy rejtett kapuján át lelke utat talált az őrülethez.
  Azután térdre rogyott a sárban, a levegőt ölelve, maga mellé képzelve halott szerelmét.

                                    2007 tavasza

 

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!