Július

Kicsikinga•  2022. július 11. 08:16  •  olvasva: 259

Lenhaja illően
Koszorúba fonva,
Elégült ölében
Fogant magvak sora.

Csípeje nehezül,
Telik karcsúsága,
Asszonykötény kerül
Nyárnak derekára...

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

S.MikoAgnes2022. július 18. 11:14

Átjárja minden sejtem a gyönyörűség e csodás versed olvasván, drága, megfáradt Kingácska.
Erőt küldök szeretettel, és imákat mondok, igaz hittel kérve a Jóistent, hogy teljesítse vágyad!
Én ilyen helyen lakom....és nem adnám semmiért, bár sok a munka, rokkant is vagyok, de mindent megteszek, hogy virágaim, kutyám és a sok madárka ne szenvedjen e kánikulától.
Sok szeretettel, erősítő hatalmas ölelésemmel: Ági

Kicsikinga2022. július 16. 15:00

@kevelin: @skary: @Animanongrata_: @Mamamaci40: @Mikijozsa: @Andicsek: @kosa: @Eleonora: @montor: @DanyiDenesDezso: @csillogo: @bakonyiili: @sunil:

Drágalelkű kis Társaim!

Hálásan köszönöm, hogy most sem hagytatok magamra, és minden egyes szavatokkal megerősítitek bennem a jóságban való hitemet!

Sajnos, akik ígéretet tettek nekem, hogy "megpróbálnak" segíteni ( gyermeki lélekkel hittem el minden szavukat!), egyik pillanatról a másikra továbbadtak, hol ennek, hol annak, végül ott tartok, hogy senki nem foglalkozik velem.
Soha nem kértem, soha, de most már nem bírtam a sok nehezet, és vágytam arra, hogy valaki, vagy valakik segítsenek "fölemelni".
Fáj már a hátam, a lábam, a szívem, a lelkem, de még nem adom föl, hogy otthonra találok.
Tudjátok, hogy milyenre vágytam mindig?
Egy kedves kis házikóra, nagy-nagy terasszal, nett konyhakerttel, legalább egy szépséges, méltóságteljes fenyőfával, és zöld fűvel, de biztosan ültettem volna gyümölcsfákat ( BIZONYÁM, ÉN!), és lettek volna csibéim, rengeteg madárkát is odahívtam volna, csak úgy, egy kis napi trécselésre, finom friss vízzel, és finomságokkal várva őket...
A csibéktől biztosan kaptam volna igazi házi tojást, és életük természetes végéig, a barátaim lettek volna!
Ennyi, amit meg mertem írni, és ne haragudjatok, ha én szeretném ma megnyerni a főnyereményt!
MINDENKINEK ADNÉK BELŐLE!

sunil2022. július 14. 18:06

Drága Kinga, mint mindig, most is, gyönyörű verset hoztál. Élő és éltető termékeny öl a nyár, fészket rakván az érő szeretetnek.
Nem is lehetne elmondani szebben. A termés és a Teremtés csodája. Ezer köszönet Érte!
Szeretettel: sunil

bakonyiili2022. július 13. 10:18

Jaj, de nagyon szépséges!

csillogo2022. július 12. 17:52

Ölellek drága Kinga.💗🙏
Nehéz szólni az törölt blog bejegyzésedhez.
Kívánom, hogy mindig időben érjen hozzád a segítség.
Ez a versed nagyon szép.

DanyiDenesDezso2022. július 12. 07:07

@Kicsikinga:

(Ezt megelőző, június 30-án kelt ’Nem tagadva...’ c. törölt blogbejegyzésedhez írt reakcióm adnám itt át utólag Neked, sok szépet és ki tudja mennyi rosszat átélt kedves Poet-társunk!)

Köszönjük Kinga, hogy még stresszes helyzetedben is ránk kérsz áldást Istentől!...
Ez szeretetteli, hívő lélekre vall, ami automatikusan visszahat a Te lelkiállapotodra is pozitívan. Én is rendszeresen imádkozom e halálraítélt világ hozzám hasonló gyászolóiért, szenvedőiért, szegényeiért, gazdagabbjaiért, kilátástalanjaiért éppúgy, mint szellemi fogyatékosaiért, akiknek agyukra ment a (csalfa) jólét, siker, egészség stb... Ahogyan a bibliaíró is nyugtatgatta hittársait a gyülekezetnek írt levélben: „erősek legyetek a hitben, tudva, hogy az egész atyafiságotokon ugyanazok a szenvedések telnek be.” (1Péter 5:9)

Azért hezitáltam eddig e hsz-em közlésével kapcsolatban, mert féltem, hogy rossz néven veszed ismét anyagi felajánlásomat. Tehát ha valóban nincs hova költöznöd paneledből, én „ideiglenesen” fölajánlom Neked jó helyen fekvő, sógorom és gyerekeim tulajdonában lévő egyetlen, általam csak özvegy haszonélvezőként ’bitorolt’ 5x5-ös bútorozott lakószobámat 10x10-es kockaházunkban, amíg én meghúzom magam a kimeszelt disznóól egyik felében, osztozva így a melléképület másik részében lakó, idén is 2 gidát ellett, tiszteletre méltó, napi 1-2 liter tejet adó anyakecskémmel… Ám biztosítalak, még csak az a veszély se fog fenyegetni majd Téged, hogy áthárítsam rád a kecsketej-fejés - mind az anya-, mind az apa-kecske – fáradalmait… Ezeket a tevékenységeket bevált módon, Istentől kapott gazdaszellemmel fölvértezve… ígérem, továbbra is magam végzem. Még csak a tejből sem kell innod… míg élt, a feleségem, sőt a lányom sem itta meg, a fiam viszont azon nőtt fel – hisz épp a nejem korai anyatej-elapadása miatt vettem első kecskénket 33 éve. Azóta 15 hektár szántóföldből olykor 4-5 fejőstehén és többféle háziállat mellett kecskét is tartottunk. Sajnos az idei aszály miatt nagy eldorádó nincs a 200 négyszögölre zsugorodott kertünkben, néhány zöldségem fölégett a heveny napsütésben, birsalma- és meggyfánkat tűzelhalás pusztítja stb. Több nyugdíjas szomszédom esküszik, jövőre felhagy a konyhakertészkedéssel… A paradicsom viszont jól viseli a hőséget, olyan íze van, már csak ezért érdemes földet túrni, hogy az ember élvezhesse a szervestrágyázott, zsíros földben termett zöldségek fönséges zamatát… Úgy vagyok vele, mint a nálunk ciberének hívott habart meggy-, vagy vegyes gyümölcslevessel: sült ökörért se adnám cserébe, persze teljes kiőrlésű rusztikus rozs-búza kenyérrel aprítva, ilyenkor nyáron hidegen, télen forrón! Mondják is kritikusaim: mert te magad vagy sült ökör. Nem nyitok vitát e témában, miként a hitben sem. Alanyi jog. Istentől kaptuk, mint az életünket, tehát csak Ő veheti el. Neki viszont esze ágában sem volt soha ilyen, hiszen az ellenkezőjén fáradozik Messiás Fia által. Mégis Őt, Istent hibáztatják sokan a halálért, fájdalmakért, holott csak törvényszegőkké váltunk, és vissza is adja mindazok gyárilag örökre szabott életét/krisztusi örökségét, akik tisztelik életadó Törvényeit, imádják mint egyedüli Istenünket Megváltó Urunk Jézus szent nevében. – Passz! – És bocsi, ha lekésted a ma reggeli mozivetítést bő lére engedett, szerintem egészségesen habart agylevesem miatt!

Minden vicc nélkül, és keresztyény testvéri szeretettel, a viszontlátásig, Dénes

montor2022. július 11. 23:08

Kifejező, gyönyörű sorok drága Kinga!

Eleonora2022. július 11. 20:52

Kenyér lesz, gömbölyül, s testéből harap majd az éhes, áldással.

kosa2022. július 11. 19:02

szép verset irtál.

Andicsek2022. július 11. 18:40

Boldog vagyok, hogy jobban vagy , drága Kingácska 🌹
Gyönyörű vers!
Szeretettel ölellek: Andi

Mikijozsa2022. július 11. 15:45

örülök hogy jól vagy

Mamamaci402022. július 11. 09:43

Csodát írtál!

Animanongrata_2022. július 11. 09:22

Nagyon szépre írtad, a képek a rövid sorokban is olyan gazdagok :) gondolok rád én is, remélem hamar túl leszel ezen a méltatlan helyzeten.

skary2022. július 11. 08:40

csak ee né hízzon az a nyár
eső nélkül hadovál :)

kevelin2022. július 11. 08:32

Szép vers lett gondolatodból, legyen egészséges szép nyarad🌞

Kicsikinga2022. július 11. 08:25

Tisztelettel köszönöm, hogy a nagy bajban, mellettem voltatok, ahogy mindig is!
Kitöröltem panaszkodásomat, de előbb válaszoltam a hozzámszólóknak.
Összeomlottam, de keresem a kapaszkodót, hogy felálljak ismét.
Ha Ti nem lennétek, akkor már én sem!
Most jön egy újabb hőhullám, ami erőpróba, de a Nyár, nekem mindig olyan, ahogy itt fent megírtam valamikor.
Vigyázzatok magatokra, egymásra, és köszönöm, hogy vagytok!