Alkonyul...

Kicsikinga•  2019. május 25. 14:49

https://youtu.be/JIC0AQfkz34


Nehezen írom le azt, amiről hittem, hogy soha, SOHA de SOHA nem következik be, amíg élek, amíg csak élhetek, ebben a számomra nagyon szomorú, de mégis SZÉPSÉGES ÉLETBEN...

 

 

Rég óta nem tulajdonítottam jelentőséget a fejfájásaimnak, mert  időnként szinte "illendő", hogy legyen, de már a legendás tűrőképességemet is meghaladta, és egyre többször éreztem, hogy a szemeim is fájnak, akkor már tudtam, sejtettem, hogy ez nem véletlen...

 

Meg is írtam Nektek, hogy újabban, mennyi sérülés ér, vagyis nekimegyek ennek-annak, megütöm magam, és ...

 

Amikor már három szemüveggel sem láttam a betűket, akkor beláttam ( milyen furcsa leírni ezt a szót...), hogy nem lehet tovább kikerülnöm az igazságot...

 

 

NEM OLVASHATOK TOVÁBB

 

 

Amennyire csak tudom, kitárom a karjaimat, a szívemet, a lelkemet, és minden áldott nap megölellek Benneteket, hiszen, ha nehezen is, de még látom a csodálatosan szép arcotokat, azután, ha bealkonyul, akkor a szép emlékek fognak fényt adni, amit Veletek megéltem, átéltem, és túléltem...

 





A családom voltatok, és lesztek, örökkön örökké...


KEDVES KIS TÁRSAIM

 

Isten áldjon meg Benneteket, testi-lelki egészséggel, adjatok, és kapjatok, mindig őszinte szeretetet, igaz mosolyt a szívnek, és léleknek!

 

Nehéz erősnek maradnom, nehéz szavakat találnom, ezért most szép csendben becsukom a kis kamrám ajtaját, de nem zárom be, hogy be tudjatok jönni, amikor csak kedvetek lesz hozzá...

 

 

 

2019. május 25. Szombat





Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Kicsikinga2019. június 8. 14:36

@csillogo:
Hálásan köszönöm, hogy újra eljöttél Marikám!
Hitem segít megőrizni a lelki békémet, és a hálámat az iránt, hogy van hitem, hogy tudok hinni.
Erdőben, mezőn, buszon, itthon, minden finom ételben, minden megtett lépésemben ott az az ima, ami nem formális,ebben a szépséges templomban.
Azért nem vagyok egyedül, mert mindig tudok beszélgetni, csak úgy, elmondva azt is, hogy "látod, a muskátli mégis tud élni a panellakás szobájában", és minden ilyen csodálatos dolgot...

Köszönöm szépen a jókívánságot, és én is ölellek!

csillogo2019. június 8. 08:29

aranyos Kingám... drága Lélek, visszatérek hozzád, nem értem ezt a szót, hogy méltatlanul, reád ez a szó nem illik, tudod: szeress felebarátot, Istent, Önmagad, Isten mindenütt jelen van, nem mindenkinek egyformán tudja megmutatni Lényegét, elvárja, hogy szeressük önmagunkat, hibáinkkal, tévedéseinkkel, vétkeinkkel együtt, az "ítélet" napja mindenkinek eljön egyszer, úgy gondolom, aki szeret és nyitott szívvel van jelen mások iránt is, az majd elnyeri istenbékéjétésazörökéletetamen... Isten pár szóval is beéri, ha gondolunk rá minden Áldott napon, (szeretlek Uram) ezt nem bűn kimondani és kérjük őt, hogy vezessen, irányítson minket!
Áldott Pünkösdöt kívánok - baráti ölelésem küldöm!

Kicsikinga2019. június 8. 08:06

@Perzsi.:
Bizony jó lenne Erzsikém!
Tartozz Te is a gyógyultak közé!

Perzsi.2019. június 1. 11:19

@Kicsikinga: Kingácska jó lenne valóban, ha nem lennének beteg emberek. Köszönöm a jókívánságodat. Szeretettel gondolok rád!

Erzsi

Kicsikinga2019. május 31. 02:32

Tisztelettel, szeretettel, és hálával köszönök mindent, és gyorsan kulcsra zárom ezt az ajtót!

Kicsikinga2019. május 31. 01:42

@Perzsi.:
Bizony vannak, Erzsikém!
Az én fixa ideám, hogy jó szívvel próbálom nézni a világot, és igyekszem elkerülni a súrlódást, ami nem mindig sikerül, de mindig én leszek szomorú, mert sokkal jobb lenne békében élni,ebben a nyúlfarknyi kis életben.
Egy éppen hogy végzett fiatal kis doktornő volt, aki beleizzadt, és könnyezett azért, hogy segítsen, és én ezt soha el nem felejtve áldom Őt, és mindenkit, akik akkor velem voltak.
Biztos vagyok abban, hogy mindenkiért megtették ugyanezt!
De jó lenne, ha nem kellene, ugye Erzsikém!
Jobbulást kívánok Neked!

Perzsi.2019. május 30. 12:54

Igen Kingácska vannak jó emberek valóban. Örülök, hogy akkor te épp jó helyen voltál, jó kezekben. Gondolok rád, minden nap!

Öleléssel:Erzsi

Kicsikinga2019. május 30. 09:12

@kincseshaz:
Közhelyeket képtelen vagyok még leírni is jó szívvel, ezért kérlek fogadd el, hogy csendesen megöleltelek.

@Törölt tag:
Beleborzongtam, futott rajtam a hideg, és nincs mese, a véletlen, mint olyan, nem létezik... Csodálatos verseket írtál, és írsz! Őszintén mondom, őszintén így gondslom!

@csillogo:

Marikám, köszönöm a zenét, meghallgatom mindjárt, csak leírom, hogy itt van a két kezem között, vagy "csak úgy, és mindig", a tudat, hogy vigyáznak rám. Méltatlanul!

@kicsisara:
Ne legyél szomorú, olyan aranyos a neved!

@judit.szego:

Köszönöm szépen, Juditkám!
Itt van mellettem, éppen itt ül, a lelki békém is, és az erős hitem, szép egyetértésben, tehát ezzel nincs is baj, és igyekszem minél többet még meglátni a gyönyörű világból, és menni, menni, nézni, szívvel és szemmel mindent, amit eddig is tettem, most olyan elánnal, ami talán túlzás is, de nem bánom. Nem én!
Most még jobban érzem, hogy többet kellett volna kiélvezni abból, ami megadatott, az áldott szép ÉLETBEN! Már nem "herdálom el" a másodperceket sem!
Többet nézek tükörbe, képzeld el! Még ilyet!

@Törölt tag:

Na most öveket becsatolni Kinga, mert felszállunk...
Honnan ismersz Te engem Limmike ilyen jól?!
HONNYN?! Fut rajtam a hideg, és fpgalmam sincs, hogy mit mondjak, mert annyira szorítanak a könnyek!
Köszönöm szépen, hogy a sok "nélkülözés" után, ami az életemet végigkísérte , most nem fázik a szívem, mert szokott ám, de nagyon. Néha a konyha, és már a szoba is hideg lett, és az étel is kihűlt, sorsát várva, ahogy én...
Ma elhatároztam, hogy krumplis tésztát főzök, és finom, magam eltette céklával teszem az asztalra...
Emlékszel még? Sok éve, hogy írtam, gyere, ülj az asztalomhoz...

Most is mondom, "gyere, ülj az asztalaomhoz", de inkább nem, mert azok "kicsivel" más idők voltak...

@Perzsi.:

Erzsikém, már olvastam a leveledet, amiben ezt a sok szörnyű vegzatúrát leírtad, és szívből kívánom, hogy ne romoljon az állapotod! Az nagy szó!
Nekem is volt ilyen rohamom, amiről nem tudtam, hogy mi, mert egyszercsak "füstbe ment minden tervem", valamikor két éve talán, már nem tudodm, ugyanis még be szerettem volna fejezni a fiamnak kötött szép mellényt, és már teljesen ködben volt minden, a fejem majd szét robbant.
Akkor szépen fölsétáltam a Szemklinikára, a meleg nyári nappal után jólesett a "hűs" levegő.
Amikor odaértem, akkor szóhoz sem engedtek jutni, csak tették a dolgukat, és én szépen nyugtattam Őket, nem lesz semmi baj, nem vakulok meg, reggelre már látni fogok!
Úgy lett.
Meg is írtam ezt a szép esetet, mert akkor azon a hajnalon, orvosnők, asszisztensek, ölelgettek meg, és örültek (!)!
Ugye, milyen szép, milyen jó tud lenni az EMBER?!

@anci-ani:
Drága Ancikám, hát lehet-e másként?! Nem! Hiszek ebben, és igyekszem kiérdemelni!
Ölellek én is, szeretettel!

@Filemon: @Filemon:
Nagyon kedves vagy, és köszönöm szépen, hogy fáradoztál értem!
Igazán jólesik!
Nekem nem volt "okostelefonom", a képernyőt viszont, sokáig néztem, az "esti műszakomban", amikor is elhallgattak, mert elaludtak a fölöttem lakók.
A türelmem, az olyan, hogy csodálkozom magamon, csak egyet nem szeretek az elodázást.
Tehát most már megyek is, mert a boltba el kell mennem, és buszhoz vagyok kötve!

Isten áldjon meg Benneteket Kedves Kis Társaim!

Zoka írta a videóm alá, ami rettenetesen szörnyű, de fojtogatott a sírás, a fölöttem lakók dobogtak a fejem fölött, tehát Ő írta nekem azt, hogy
"VISZONTLÁTÁSRA", akkor

VISZONTLÁTÁSRA KEDVES KIS TÁRSAIM

most elsírtam magam

Filemon2019. május 29. 20:50

Házipatika.com javasol szemtornát, megfelelôen szellöztetett szobát, megfelelô világítást, több féle gyógynövényt is a borogatáshoz, és én pedig kívánok türelmet hogy mindezeket megvalósítsd...pussz..jobbulást

Filemon2019. május 29. 20:34

@Filemon: a szemvidítófüvet fáradt szemre borogatás formájában ajánlja a házipatika.com...teát fôzöl 1liter forrásban lévô vízbe kell egy evôkanál, nem szabad fôzni mikor forr a viz (10 percig forrald üresen) aztán szórd bele a teafüvet és zárd el a gázt, takard le. Mivel borogatáshoz kel elég két dl viz arányosan kevesebb teafû. Steril vattára tedd azzal borogathatsz. A teafû 10 percet ázzon a vízben utána le kéne szûrni. Az illóolajok miatt kell fedôvel takarni, az nagyon fontos. Pussz

Filemon2019. május 29. 20:11

@Kicsikinga: kevesebbet nézd a képernyôt az okostelód, utána nézek hátha van vmi gyógynövény neked...pl Szemvidítófû...de ez csak régrôl eszembe jutott

judit.szego2019. május 29. 19:33

@Törölt tag: Nézd, Limmike, az, hogy én mit írok Kingának az a kettőnk ügye! Mi lenne, ha a beleszólásaidból, kioktatásaidból legalább ezt kihagynád?
Előre is megköszönöm!!!!!

anci-ani2019. május 29. 18:36

Drága Kingám könnyes szemmel olvastam szomorú, szívbemarkoló soraid!
Sajnálom, hogy el kell búcsúzni, de a remény mindig megmarad és bennünk él, hogy az Isten megsegít és hozzánk visszatérsz!
Ölellek sok szeretettel:
Anci

Perzsi.2019. május 29. 14:19

Nagyon szomorú lettem az olvasása után. Jobban átérzem min mész keresztül, mint hinnéd. Egy műtéten vagyok túl, (nem panaszképpen írom) és már a műtét előtt sejtettem, szemem nem fogja tolerálni az újabb altatást. Szóltam a műtőben, figyeljenek a zöld és szürke hályogos szemeimre is. Mégis úgy ébredtem, hogy jobb szememre már egyáltalán nem látok, és az elmúlt 13 napban 3 zöld hályogos rohamom volt. "Benne van a pakliban. " Ezt a paklit messzire hajítanám, de ezt csak a Teremtő tudná megtenni. Ezért vagyok itt ritkán, ezért nem írok a versekhez, csak jelölök, és épp eladni szándékozom a könyveimet. Teljesen újak is, melyeket már nem tudok elolvasni. Kitartásodat , egyáltalán a tartásodat becsülöm Kingácska. Erősebb vagy mint én, pedig én sem vagyok gyenge. Ha rád gondolok, mindig szeretettel teszem, és mosollyal.

Ölellek: Erzsi

Törölt tag2019. május 29. 08:08

Törölt hozzászólás.

judit.szego2019. május 29. 06:57

Drága Kingám!!!!Szívem minden melegével kívánom, hogy megtaláld elveszett lelki békédet, és el tudd fogadni az elfogadhatatlant.
Gondolatban veled leszek. Ölellek!!!!!

kicsisara2019. május 28. 08:16

:(

csillogo2019. május 28. 08:10

https://www.youtube.com/watch?v=KpxFLMKXzBk
ezt a szép zenét a lelkednek...

Nehéz megszólalni, értelek, tudom a problémádat, beszéltünk róla - csak bízni lehet, hogy jóra fordul drága Kingám, ha becsukódna egy ajtó, Isten kinyit egy ablakot, szeretettel ölellek...

Törölt tag2019. május 28. 07:03

Törölt hozzászólás.

kincseshaz2019. május 27. 16:23

Drága Kinga!
Olyan csodálatos lelked, tehetséged és kisugárzásod van, hogy minden sorod, versvideód gyógyítja a többi ember lelkét. Írásaidat olvasva, Téged hallgatva jobb embernek érzem magam. Így vagyunk ezzel sokan. Egy nagy közösség szorít érted, Neked. Biztos vagyok abban, hogy egy idő elteltével magadat is tudod gyógyítani. Örülök, hogy velünk vagy, és mi veled lehetünk. Ölellek: Ilona

Kicsikinga2019. május 27. 06:52

@Filemon: Ne szomorkodjál, kedves Filemon!

@kevelin: Ez sajnos nem arról szól, hogy elfáradtam, drága Kevelin, de kedves Tőled, hogy megszólítottál.
Nagyon szerettem itt lenni, ahogy mindig is írtam (őszintén), nekem a családot jelentette! Köszönöm a jókívánságot!

@Eleonora: Drága Nóra, csak nem azt jelenti, hogy Neked is baj van a szemeddel?! Remélem, hogy nem! Köszönöm szépen, hogy hozzám szóltál, és vigyázz magadra Te is!

@Doli-Erzsi:
Erzsikém, ezt én mindig is tudni fogom, és köszönöm szépen!

@Pflugerfefi:

Hiszen a legtöbbet hagyod itt, Te drága lélek! Na látod, most én sírok, mert annyira meghatottál! Szeretettel köszönöm, hogy eljöttél!

@ariadnesweet: @ariadnesweet:
Drága Ariadna, köszönömm, hogy ilyen aranyos vagy!
Nálam soha nincs olyan, hogy föladom!
De nincs ám! Köszönöm, hogy itt voltál!

@anci-ani: Drága Ancikám, minden erőmmel igyekszem kiérdemelni, hogy őszintén örülhessek az áldásnak, ami a legnagyobb, és legszebb!
Meg is öleltelek, hogy ilyen szépet írtál nekem! Köszönöm szépen!

@merleg66:
Kedves Gábor, jólesett, hogy írtál, és az is, amit írtál!
Az a helyzet, hogy sajnos ezt a velem született ( nem tudott) "problémát", még nem tudják orvosolni. Hú, nem is szívesen beszélek róla!
Hiányoztok ám nagyon, mert a napjaimban, sok-sok minden történést osztottam meg szívesen, itt az én szeretett Poetomon.
Most idesurrantam a géphez, igyekszem gyorsan írni. Azért majd szerét ejtem, hogy néha-néha olvashassak.

@Törölt tag:

Azt teszem én is, drága Marikám, és talán majd egyszer én is visszajövök!
Most fölnéztem az Égre, és bár borult, én mégis örülök, hogy odalátok! Oda, ahol tudom, hogy vigyáznak rám, egy gyarló kisemberre...

@Elise:
Végigjártam én már ezt az utat, drága Elise, és még én nyugtattam a doktorokat, hogy nem lesz baj, reggelre, már látni fogok...
Ezt egyszer meg is írtam, igen megírtam. De jó is volt gyanútlanul írni, olvasni! Szeretettel köszönöm a jókívánságodat!

@Krisztinka:

"nem szabad elzárkózni az emberektől, a számodra kedves olvasnivalóktól. Különösen fontos a,, "társaság" az egyedül élő idős embereknek."

Drága "kisbogáncs", most aztán nagyon sírok, mert elképzelem magam, mint ősz anyóka...
Naponta megyek el idősotthon előtt, és majd meg szakad a szívem, ha a bentlakókra gondolok, hiszen soha nem látok nyitott ablakot, csak szörnyen lepusztult, és vélhetően nem tiszta, elhúzott függönyöket.
Olyankor megfogadom, hogy ha nyerek a lottón, akkor építtetek szép "otthonokat" az idős embereknek, és mindenki mellé "odafizetek" egy "társat", társaságot, hogy ne érezze magát egyedül, még akkor sem, ha valójában az általa szeretettek közelségét vágyja...
Remélem, hogy ,ha idős leszek, akkor nem kerülök ilyen helyzetbe!
Istenem, nagyon remélem, hogy sohasem!
A "társaság"-ra kitérve Krisztinkám, nekem az ajtóm, az mindig nyitava van, hiszen egymást váltják a kezek a kilincsen, volt, és mostani tanítványaim, akiket ingyen tanítottam, és tanítok, zenével, tánccal, és szeretettel.
A tananyag sokszor, a sárgaborsó főzelék elkészítésének módja.
Ez már legendás eset, ugyanis volt egy pszichológiaszakos leányka, aki nálam tanult, és mikor férjhez ment, akkor kikötötte, hogy nekem kell jóváhagynom a menyasszonyi ruháját, a terítéket, a zenét, a menüt. A férjét Ő választotta.
Egyszer csak jött egy levél Tőle, hogy éppen sárgaborsó főzeléket főz, valahol a ködös Albionban, és könnyezve gondolt vissza rám...
Most, nem tagadom, én is könnyezem...
Bocsánat, hogy ilyen sokáig föltartottalak, de jólesett mesélnem.
Mindig szoktam arra gondolni, hogy a kicsi kis lakásban, még palacsintát is tudod sütni majd, ha...
A "majdot" nem én döntöm el Krisztinkám, és ad egy olyan fellélegzést a szívemnek, hogy hálát, és hálát érez, minden percében az óráknak...
Egyébként nagyon szeretem az idős embereket, talán azért is, mert a Nagymamámnál nevelkedtem sokáig, és Ő fiatalon ment el, sajnos nagyon fiatalon! Hiányzik!
Köszönöm, hogy itt voltál!

@Rozella:
EZ EGY CSODÁLATOS GESZTUS VOLT RÓZÁM!
KÖSZÖNÖM! Na, most már igencsak sírnom kell, ezért megyek is.
Majd, ha már nem fáj úgy a fejem, és a szemem, akkor itt-ott még olvasni is szeretnék, mert betűkkel nőttem föl, hozzám szóló szép könyvekkel...
Ölellek szeretettel!

Rozella2019. május 26. 16:28

KINGÁM!

kÖSZÖNET A VIDEÓÉRT ÉS MINDAZÉRT AMIT NEKÜNK ÍRÁL, MONDTÁL. NEHÉZ LEHETETT NEKED NAGYON EZ A DÖNTÉS... HA BÁRMIT TEHETÜNK ÉRTED CSAK SZÓLJ, ÉS TUDD HOGY ITT VAGYUNK...
A LEGJOBBAKAT KÍVÁNOM, REMÉLEM RENDBE FOGSZ JÖNNI, MERT ENNEK ÍGY KELL LENNIE!! :) ÖLELLEK!

Krisztinka2019. május 26. 14:53

Kingácska, nem szabad elzárkózni az emberektől, a számodra kedves olvasnivalóktól. Különösen fontos a,, "társaság" az egyedül élő idős embereknek. Nem tudom, hogy milyen probléma van a szemeddel de hátha ez segít... míg lász addig feltudsz készülni arra az időszakra amikor már egyre kevésbé. Vannak felolvasó programok is de talán most még három szemüveg helyett ez is segíthetne:
"A MAGic és a ZoomText képernyőnagyító programok felnagyítják mindazt, amit a számítógép képernyőjén látunk, ezzel lehetővé teszik a gyengénlátó embereknek, hogy a látásuk romlása ne korlátozza a számítógép használatát. Segítik az egér használatát, felnagyítják az ikonokat, a betűket, ablakokat. Meghatározható a felületek színe, nagyításának mértéke. A beszédtámogatással kiegészített változatok a képernyőn látható üzeneteket is felolvassák a JAWS for Windows programhoz hasonlóan, ezzel kímélhető a felhasználó látása. "
Szeretettel ölellek és tudd, a kedves személyed nélkülözése itt valóban nagy veszteség lenne. Vigyázz magadra és fél a fejjel... amíg lehet megoldást találni addig nem szabad elkeseredni.. azután se... de te ezt tudod, hisz olyan nagyon tudod látni ami szép ebben a világban..

Elise2019. május 26. 11:59

Drága Kingácska! Csak van valami módja, hogy javuljon a látásod! Ha csak egy lehetőség is van, ne szalaszd el! Az olvasás, írás, kommunikáció, az egy nagy kincs!
Remélem még találkozunk valahol!
Kitartást és sok erőt kívánok neked! Szeretettel ölellek!
Elise

Törölt tag2019. május 25. 23:06

Törölt hozzászólás.

merleg662019. május 25. 22:35

Kingácska! Ne tedd, hogy megfosztod olvasóidat az írásaidtól, melyben mindig annyi szeretet és annyi komoly, megfontolandó gondolat rejtőzött. A mai orvostudomány csodákra is képes. A szomszédasszonyom már nem látott csak foltokat és egyre romlott a helyzet, most mindkét szemét megoperálták Szegeden és már visszatért a látása és felismeri az embereket! Én mielőbbi teljes gyógyulást kívánok Neked, szeretettel.

anci-ani2019. május 25. 22:04

Megkönnyeztem összeszorult torokkal olvastam soraid drága Kingám!
A Jó Isten áldjon meg, és segítsen Neked, hiszem a jó lelked és szereteted, mely sugárzik minden szavadból megsegít Téged!
Szeretettel ölellek:
Anci

ariadnesweet2019. május 25. 21:24

A vers gyönyörűséges érzékeny lélekről tanúskodik, nagyon szép!:) velem is vannak ilyenek, ne törődj semmivel, csak a verssel!:)

ariadnesweet2019. május 25. 21:21

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

ariadnesweet2019. május 25. 21:13

Látni fogsz és kész!:) Jól látsz, minden rendben, ezt tudatosítsd!

Pflugerfefi2019. május 25. 19:54

Drága Kinga!
Ha könnyeim adhatnák a fényt, szívesen
adnék neked,csodás lelked megérdemelné!
Jövök hozzád, s ha mást nem szivemet nálad hagyom!

Doli-Erzsi2019. május 25. 19:36

Kingácska! Mindig is ölelni foglak!
Szeretettel: Erzsi

Eleonora2019. május 25. 17:28

@Kicsikinga: Drága Kinga! A Te kézfogásod világosság.

A szem fénye pedig, Testvér, nagyon fontos, tudom..., vigyázz rá, pihenjünk sokat.

Kicsikinga2019. május 25. 16:49

Úgy szeretném, ha elhinnétek, amit kérek, hogy ne búcsúzunk, ne sírjunk ( az nekem nehéz, mert most is azt teszem), de Titeket, én meg nem szomorítanálak soha!
Isten adja, hogy ne sötétüljön be hamar nekem! Ugye értitek, és nem kell kimondanom a szót!
Fogom ám a kezeteket, és úgy írok

kevelin2019. május 25. 15:12

Drága Kinga! Nèha èn is úgy èrzem nagyon fáradt vagyok
De hátha mèg jobb lesz nekünk valami csoda által Csak
Nem szabad feladni.Nehèz. Ezt a poètot èn is szeretem mikor elfáradok olyan jó olvasgatni nèzegetni.Jobbulást kivánok

Filemon2019. május 25. 15:08

:((((((