A kajszilekvár...

Kicsikinga•  2016. július 30. 13:11


Napszínű üvegekben sorakozik a szívem, MINDEN SZERETETE...

Naponta siettem, hogy le ne késsem a szépet, a finomat, a jót, de "ők" gyorsabban beértek, mint én...

Nem baj, mert megbeszéltem a kicsit kopottabbakkal, és kevésbé szépekkel, hogy megteszünk mindent, "ők" is, és én is...

Betartottuk mindketten az ígéretünket, abban biztos vagyok...



Boldogan írtam, 2016. július 30-án.

Még boldogabban írtam volna, ha lenne SPÁJZOM - alias- Speiz!




Köszönöm Édesanyám, hogy megint megsimogattál!

https://www.youtube.com/watch?v=Ac7gcouBEOQ










Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Kicsikinga2016. augusztus 1. 15:02

Isten hozott Benneteket a konyhámban, Kis Társaim!
Köszönöm, hogy eljöttetek, így legalább kapok jó tanácsokat, amire oly sokszor szükségem lenne, mert mindig elszökik a gondolatom, és akkor csapot-papot otthagyva kell mennem keresni...
Sokszor találom az Eiffel-torony tetején, vagy éppen a Metropolitan kivetítője előtt áll és tátott szájjal hallgatja Pavarottit, persze zsebkendő nélkül, vagy egyszál könnyű nyári ruhában, éppen a Mont Blanc-ról nyújtózkodik az ég felé, hogy megfoghassa, és áhítva várja, hogy majd hozzászól "Valaki"...
Hozzá szól...
Mindig...

@BakosErika:
@pintyipontyi:
@alkalom:
@Krisztinka:
@judit.szego:

judit.szego2016. augusztus 1. 13:30

A tökéletes kajszilekvár!
Ölellek, Kingácskám!

Krisztinka2016. augusztus 1. 12:44

Ölellek😊

Törölt tag2016. július 31. 18:40

Törölt hozzászólás.

pintyipontyi2016. július 31. 18:36

Sajnos,idén kevés lett , és az íze se az igazi.Ilyenből művészet finomat kreálni.De a Tied biztos nagyon fincsi,mert a Te műved.:)

BakosErika2016. július 31. 18:24

Én is főztem. :)
Nagyon kedves sorok, ölellek Kingám.

Kicsikinga2016. július 31. 13:50

@petruchio:
Még egy kicsit várnod kell, amíg elmegy innen a nap, és nem tűz be pont oda, ahol a gáztűzhely van!

petruchio2016. július 31. 13:14

@Kicsikinga: gyühet.....gyorsan....

Kicsikinga2016. július 31. 13:05

@petruchio:

Képzelj el, egy frissen sült palacsintát!
Persze nem egyet, sokat!

Na ugye!

petruchio2016. július 31. 11:21

bűn lekvárt főzni belőle

Kicsikinga2016. július 31. 11:15

@bakonyiili:

Aranyos vagy Ilikém!
Köszönlek!

Kicsikinga2016. július 31. 11:15

@merleg66:
Mindig elkövetem azt a hibát, hogy baracknak titulálom a sárgabarackot, a kajszit, de most már tudom, hogy illendő megkülönböztetni őket!
Nagyon sajnálom, hogy í fagy ilyen károkat okozott, de talán pont ezrét lesz majd jövőre csodálatos termése a fáidnak, amit szívből kívánok!
Fülig érő mosollyal az arcomon írok, amióta elolvastam a hozzámszólásodat, amiben tagadhatatlanul ott a művész!

" Talán majd jövőre és akkor lesz barack-pálinka is! Az lesz a gyümölcs igazi metamorfózisa! "

Örülök, hogy itt jártál, Kedves Gábor!

Kicsikinga2016. július 31. 11:11

@kevelin:
Ó, bizony!
Örülök, hogy eljöttél!
Szoktalak olvasni én is Téged.
Érdekes a neved!

Kicsikinga2016. július 31. 11:10

@seamiller:

Jaj, én is ölellek Téged!
Őszinte szeretettel!

Kicsikinga2016. július 31. 11:10

@gabi10:
Örülök, Gabikám!

Kicsikinga2016. július 31. 11:09

@Zsuzsa0302:
Azt még soha nem készítettem, lehet, hogy idén megpróbálom, Zsuzsám!
Konzervatív módon, tehát semmi tartósító, semmi "Fix", hanem türelem, kitartás, és kézi erő!
Szeretet tartósítja.
Jaj, én a meggyel jártam úgy, hogy a "lakókkal" együtt ettem szépen!
Sok sikert a szilvalekvárhoz!

Kicsikinga2016. július 31. 11:07

@skary:

A lekvárok tetejére is szoktak önteni tartósítás gyanánt, de szerintem marad bőven még a kupicákba valóhoz!

Kicsikinga2016. július 31. 11:06

@Rozella:
Így gondolom én is, Drága Rózám!
A tavalyira is olyan címkék kerültek, hogy " rostos, éretlen", és most olyan finomak, ízletesek, örömötadók, hogy csak csodálkozom, és köszönöm!

Sajnos, Édesanyám, nem tudta megkóstolni soha, de sokat gondoltam Rá, a mozdulataira, a metódusra, amit ellestem Tőle, és hát Nagymamámtól is.

Megsimogattam én is Őket.
Nálunk nem volt olyan babusgatás, valahogy úgy alakult, hogy talán egy kicsit "magamra is hagytak", de az erősebbé tett, és ezt is köszönöm a Szüleimnek!

Ugye szépek!Tudtam, hogy látod!

bakonyiili2016. július 31. 09:55

Simogatóan kedves sorok!

merleg662016. július 30. 21:44

Az idén csodálatos volt a barack termésem, mármint a korai őszibarack, meg a nektarin. A sárgabarackból csak annyi lett 8 fán, hogy épp egy kicsi dzsemet tudtunk készíteni. A többit - mivel korai volt - a tavaszi fagy a virágzásban elvitte. Talán majd jövőre és akkor lesz barack-pálinka is! Az lesz a gyümölcs igazi metamorfózisa! Csodálatos ahogy a verseidet mondod.

kevelin2016. július 30. 21:06

A befött elrakásban èrezzük èdesanyánkat mikor mèg együtt mentünk a piacra de jó volt

Törölt tag2016. július 30. 20:34

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2016. július 30. 19:22

Törölt hozzászólás.

Zsuzsa03022016. július 30. 19:03

Nekünk idén sajna nem volt, elverte a vihar.... de volt cseresznye és alig kukaccal ( végre) ... és talán lesz szilva...

skary2016. július 30. 16:25

oszt a pálinkáva mög milössssz? :)

Rozella2016. július 30. 15:12

Hiába szép a barack, ha se íze se zamata. Lehet, hogy kevésbé szépet, de jól választottál, én biztos vagyok benne, meg abban is, hogy finom lett! Nyamm! :)) Édesanyádnak is nagyon ízlene és ez a fontos! Szép napszínűek az üvegjeid, csak úgy mosolyognak...:)

Kicsikinga2016. július 30. 14:34

@Dellamama:
Jaj, milyen sokszor gondoltam arra, hogy már nincs kitől kérdezni, de gyakorlat teszi a mestert.
Örülök, hogy itt voltál, drága Mária!

Kicsikinga2016. július 30. 14:32

@anci-ani:

Nekem nem sok van, de szívvel-lélekkel készült, drága Ancikám!

Dellamama2016. július 30. 14:31

Drága Kinga!
Édesanyámtól tanultam a baracklekvár készítést. Simogatását én is éreztem versed olvasása közben.

anci-ani2016. július 30. 14:26

Nálam is sorakoznak az üvegekben a kajszilekvárok... :)))
Most pedig éppen a szilvalekvárt főzöm nagy gőzzel...
Szép délutánt kívánok! :)

anci-ani2016. július 30. 14:24

Drága Kingám, nekem is megsimogatta a lelkem....
Ölellek szeretettel!