A hajnal hangja...

Kicsikinga•  2010. november 24. 14:59

Már hajnal 5 óra, és én várom a kismadárkák napköszöntőjét. Még semmi hang nincs, vagyis igen. Hallok valami apró suhanást. Kellemes hűvös levegő jön az ablakból, és odaállok, hogy még jobban érezzem.

A surranó neszt hallva lefelé nézek, és egy férfialakot látok, jobb kezében egy reklámszatyor, és bal kezében cigaretta. Ő megy lent a járdán, halkan, mint a vad, aki nem akarja, hogy meglássák. Elindul a fák közé a kis ösvényen, és óvatosan körülnéz, mielőtt leül egy padnak már aligha nevezhető csonka alkalmatosságra. Megint körül néz, és nagyon halkan elővesz a szatyorból egy papírcsomagot, amit nagyon óvatosan kinyit. Egy darab kenyér van benne, és még valami, amit nem tudok azonosítani. Talán éppen tíz deka parizer, amit tegnap unalmasnak ítélt meg valaki, és hanyagul a szemétbe dobta.

Kimegyek a konyhába, hogy megnézzem nem én voltam-e?

Nem.

Ez a "nem" nem oldoz fel az alól, hogy talán nem figyeltem jól, nem vettem észre, vagy inkább NEM TETTEM MEG VALAMIT?!

Hogy nem csináltam jól, az biztos, mert akkor hajnal 5 órakor a madarak napköszöntőjét hallgathatnám, és nem egy űzött vadként surranó embertársam lépteinek halk neszét.

Megtörtént, elgondolkoztatott, és valami szégyenérzetféle fogott el.

 

Ígérem, hogy jobb leszek ezután! ........ HA TUDOK!

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Kicsikinga2013. július 23. 11:07

Nagyon szégyellem, hogy csak most köszönöm meg drága szívetek szavait!

kelta32011. február 5. 07:08

Kedves Kicsikinga!
Gyönyörű gondolataidat olvasva végtelen figyelmet és érzékenységet látok. Hogy nem tudnál a madárra figyelni? Tudnál, ha gondolataidat nem szőné át a múltból hordozott fájdalmas emlékek tudatodban őrzött nyoma. Hát pucold azt ki tudatodból, nincsen arra szükséged. Minden negatív emléked, kárt tesz a világban és Benned. Kizárod vele a reggel valódi fényeit. Ahogyan írom e sorokat bennem is bűntudat keletkezik, hát én milyen jogon oktatlak? Aztán megnyugodik elmém hiszen soraidnak jelentése és szépsége engem tanítottak.
Szeretettel, Robi.

Törölt tag2010. november 24. 18:14

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2010. november 24. 18:07

Törölt hozzászólás.

kalitka2010. november 24. 17:34

Kedves Kinga!
Te már így is olyan jó vagy...!!
Szép estét!
kalitka