H.Kohut Katalin: A szem tükrében (2014)

Katkat•  2015. szeptember 3. 21:20

Kohut Katalin: A szem tükrében (2014) – Filmajánló


Színes magyarul beszélő amerikai sci-fi-dráma – 113 perc


Rendező: Mike Cahill

Forgatókönyvíró: Mike Cahill

Zeneszerző: Will Bates, Phill Mossman

Operatőr: Markus Förderer, Mike Cahill


Szereplők:


Ian Gray: Michael Pitt

Karen: Brit Marling

Sofi: Astrid Berges-Frisbey

Kenny: Steven Yeun

Priya Varma: Archie Panjabi



A földön minden ember szeme teljesen egyedi és mind egy saját világot rejt. Ian Gray molekuláris biológiát tanul. Szemet fotóz és vizsgál. Így ismerkedik meg élete szerelmével, akinek a szeme megváltoztatja számára a világot. Sofi hisz a lélekvándorlásban,lefotózta szemeit egy Halloween partyn. Gray nem hisz a titokzatosban, de amikor véletlenül minden egyszerre 11-esen áll, a 11-es buszon történő utazása után megpillantja Sofi szempárját egy plakáton.

Megérzései vannak a lánynak, kedvenc állatával, a fácánnal példálózik, amelyik mikor meglátja élete párját, egyszerre boldog és szomorú. Gray szerint a szem bizonyítéka az intelligens teremtő nemlétének, az egykori közös ősrobbanás elmélet elméletét támasztva alá. Míg a lány szerint a fehér páva a világban szétszóródott lelkek madara, a tudós szerint egyszerűen pigmenthiányos. Az esküvő napján baleset történik, de ugyanakkor dr. Gray társa, Karen hatalmasat lép a kutató munkában. A kukac két funkciója bővült a látáséval, amin Sofi elszomorodik, hogy teremtőt játszanak a laborban. Hinni kell szerinte abban, hogy a kukac és giliszta azért nem lát, mert nem szabad látniuk a fényt, ami körülveszi őket. Szerinte ugyanilyen elméleten alapul a vallás is, vagyis mi nem látjuk a láthatatlan világot, ami körbevesz bennünket. Nagyon csúnya baleset történik, Sofi élete tragikusan véget ér.


Karen és dr. Gray összeházasodnak, már-már azt tervezik, hogy születendő gyermeküket is alávetik majd a kutató munkának, amikor Írisz diagnosztikát rendel el az egyik orvos a babán. A számítógép egy előzőleg meghalt fekete farmer, Paul Edgar Darry szemét helyezi a csecsemő szeme mellé. Meglepődnek ezen a felismerésen és kutatni kezdenek az Írisz adatbázisban. Így derül ki, hogy a nyolc éve elhunyt Sopi szemeit egy indiai közösségi házban három hónapja szkennelték. Karen rábeszéli férjét az utazásra. Itt szembe kell néznie saját tudományos elméletének megcáfolásával.


A filmet itt tekinthetik meg:


http://filmbirodalom.com/watch-embed-401140-20667



2015. szeptember 3.




Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Katkat2015. szeptember 4. 08:07

Köszönöm, skary figyelmedet!

skary2015. szeptember 4. 05:41

:)