Szentének az Úrhoz 2

Kriszti12•  2020. október 10. 10:46  •  olvasva: 233


Szentének az Úrhoz 2


Letekint az Úr Sion hegyéről

és megáldja Ábrahám fiait és lányait, 

mert irgalma hatalmas az Őt félőkön. 

Igazságos bíró Ő mindenek fölött :

megkönyörül  kiválasztott népén, 

s kik segítségül hívják az Ő nevét 

szorongattatásuk idején, 

s kik hálával áldoznak az Ő oltárán, 

boldog napokon és siralom völgyében. 

Végtelen kegyelmével árasztja el aszott szívüket.

Mert Király Ő, Uralkodó 

a világ minden teremtett dolgai fölött, 

s lábai zsámolya előtt borul le minden igaz hívő, 

hogy trónjánál a szeráfokkal együtt zengje:

"Szent, szent, szent a Seregek Ura, 

dicsősége betölti az egész földet." 


Az idézet: Izajás könyve 6,3


6, 1Abban az esztendőben, amikor meghalt Uzija király, láttam az Urat. Magas és fönséges királyi széken ült, és uszálya betöltötte a templomot. 2Szeráfok lebegtek fölötte: mindegyiknek hat-hat szárnya volt. Kettővel befödték arcukat, kettővel befödték lábukat, s kettővel lebegtek. 3És harsány hangon mondogatták egymásnak: „Szent, szent, szent a Seregek Ura, dicsősége betölti az egész földet!” 4Még a küszöbök alapjai is megrendültek harsány hangjuktól, és a templom tele lett füsttel. 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mikijozsa2020. október 11. 17:01

@Kriszti12: jól van én szóltam

Kriszti122020. október 11. 16:00

@Mikijozsa:
Úgy gondolom, hogy már túl mentél egy bizonyos határon.
Én nem akarlak sem megbántani, sem sértegetni. Amint írtam, tiszteletben tartom a nézetedet (még ha nem is értek veled egyet), kérlek, tegyél eképp te is.
Istentől áldott vasárnapot kívánok neked, továbbra is szeretettel :
Kriszti

Mikijozsa2020. október 11. 15:46

az tuzi hogy nem az enyémet elégettem, mert agresszivitásról és erkölcstelenségről írt. szekszuális perverzitásokról, Jézus kínzásáról persze jó véres részletekkel hogy mentől "szentebb" legyen, aha Sokan egy sort sem olvastak el, kész magyarázattal megelégedtek. Agymosott népség. A papok birkanyája.

Kriszti122020. október 11. 15:29

@Mikijozsa:
Szerintem mi nem ugyanazt a Bibliát olvassuk :)

Mikijozsa2020. október 11. 15:18

@Kriszti12: sok sikert én ebben nem veszek részt mert tudom -
hogy Biblia nem keresztény hanem rasszista-imperialista vallású gyarmatosító Biblia !!! RÓMAI KAPITALISTA kufárbiblia ! Ezt a Biblia politikai "kinyilatkoztatása" Mózes törvénye bizonyítja. hiszen igazmondás helyett a hazudozást terjeszti! HAZUG TÖRTÉNELMET ÉS HAZUG TEOLÓGIÁT!
A Vizsolyi Biblia a bátorság helyett a gyávaságot terjeszti. A szabadság helyett a szolgaságot! A szeretet helyet az erőszakot ! A demokrácia helyett a zsarnokságot ! A becsületes munka helyett az uzsorázást! A béke helyett a háborút! A tudatos szabad gondolkodás helyett a despotizmust a feltétel nélküli tekintély elvet !

Kriszti122020. október 11. 12:53

@negyvenkilenc:
Nagyon szépen köszönöm! :)
Áldott vasárnapot kívánok szeretettel
Kriszti

Mikijozsa2020. október 11. 09:46

a akkor mit ad az istenke: "Saul leánya, Míkal azonban megszerette Dávidot. Megmondták ezt Saulnak, és ő helyeselte a dolgot. Ezt gondolta ugyanis Saul: Neki adom őt, mert ez lesz a csapda, és végeznek vele a filiszteusok. Ezért ezt mondta Saul Dávidnak: Itt az újabb alkalom, ezúttal csakugyan a vőm leszel! És megparancsolta Saul az udvari embereinek, hogy így beszéljenek bizalmasan Dáviddal: Nézd, a király kedvel téged, és az udvari emberei is mind szeretnek. Légy hát a király veje! Saul udvari emberei el is mondták Dávidnak ezeket, de Dávid így felelt: Olyan csekélységnek tartjátok, hogy valaki a király veje legyen? Hiszen én szegény és jelentéktelen ember vagyok. És jelentették az udvari emberek Saulnak, hogy miket mondott Dávid. Akkor ezt mondta Saul: Mondjátok meg Dávidnak, hogy nem kíván a király mátkapénzt, csak száz filiszteus előbőrét. Így állj bosszút a király ellenségein! Saul ugyanis azt gondolta, hogy a filiszteusok által öleti meg Dávidot. Amikor aztán az udvari emberek elmondták Dávidnak ezeket, Dávid is helyeselte a dolgot, hogy a király veje legyen. Még mielőtt letelt volna a kitűzött idő, elindult és elment Dávid az embereivel együtt, és levágott kétszáz férfit a filiszteusok közül. Elhozta Dávid az előbőrüket, és odaadta az összeset , csekélység az a kétszáz legyilkolt emberke ugye, meg a kétszáz fityma ajándékba egy nőért, ja

Mikijozsa2020. október 11. 09:30

a akkor Dávid megölte tízezerét ám de Saul csak ezer emberét, mert ugye:

Később, amikor a sereg visszatér a filiszteusok ellen vívott csatából, a nők így énekelnek:

– Megölt Saul ezreket, Dávid pedig tízezreket.

Saulban féltékenység ébred amiatt, hogy Dávidnak nagyobb tiszteletet adnak, mint neki. Saul fia, Jonatán azonban nem féltékeny Dávidra. Nagyon szereti Dávidot, és Dávid is szereti őt. Ígéretet tesznek hát egymásnak, hogy mindig jó barátok lesznek.

negyvenkilenc2020. október 11. 07:26

Szépen szóltál!