Délibáb

JudyPTJ•  2017. augusztus 12. 09:24

Mondd! Neked mi a célod? Hajszolni az élvezeteket s közben az úton összetörni őszintén megnyílt szíveket? Eltaszítani az igaz embert, ki hisz benned, ki jóban-rosszban veled együtt érezve érted,  ha csak gondolatban is de melletted halad?
Tükröd elhomályosult. Nem látod benne tisztán önmagad. Én még látom szemedben a fényt, de úgy tűnik, ez nem elég.
Azt mondom, bűn a másik emberben vágyakat, reményeket kelteni, majd nem törődve az okozott sérülésekkel lazán elsétálni. Azt mondom, bűn nem észrevenni a szépet, figyelmen kívül hagyni a különlegességet, nem értékelni az igaz szerelmet, hagyni elmenni melletted a boldog életet. Hűtlen vagy az érzelmekhez, a nem csak néző, kedvelgető, hanem szívvel látó figyelemhez.
Nem tetszik a kép, mit magadról láttatsz a lelketlen, hamis kapcsolatoktól hemzsegő külvilágnak, hogy hagyod azt, hogy újra és újra kihasználnak...elveszíted hited s önmagad.
Ki vagy Te?
Akit magamban láttam eddig vagy ez csak délibáb?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

JudyPTJ2017. augusztus 13. 14:12

@colomanusparvus: Köszönöm a hozzászólásodat! Akihez szól, pontosan tudja, miről van szó.

colomanusparvus2017. augusztus 13. 14:03

Én azt mondom nem kellene ebbe az ügybe belekeverni istent. Azért sem mert vannak vallásosak és vannak ateisták. Az összetett lelki jelenségek az evolúciós folyamat során az emberi rasszban kialakultak, függetlenül világnézetüktől. Az emberek többségére a pozitívumok a jellemzők. Gondolom valami fáj és nem tudod kibeszélni magadból. Ezért kell a társ, ő biztosan megnyugtatna.