A hétfejű digitális sárkány

Denn•  2021. április 26. 14:04  •  olvasva: 87

    Lélek... Végtelen világ, ahol lehetsz király, alattvaló, vagy a Vándor, aki szabadon él. Ülhetsz látszólag boldogan trónodon, naponta pénzed számolva. Igazi modern király, vagy királynőként, aki mohón hasznosítja a külvilág minden új vívmányát, melyekkel gyarapíthatod népszerűségedet és vagyonodat, hogy legyen pénz új kocsira, nercbundára. Különben honnan tudnák a többiek, hogy király vagy? Az Élet királya! De mi van, ha trónod, sőt egész várad önáltatásra épült, hiszen boldogságot nem lehet pénzért venni, mint köztudott.

    - Ugyan már. - legyintesz lazán. Ez mekkora baromság, hiszen boldog vagy. De akkor mért van még egy trónterem világodban, ahol naponta alattvalóként hajbókolsz?

    - Mert lelked valódi uralkodóját úgy hívják, hogy Pénz. - mondta a Vándor, és ment tovább az útján szabad szívvel. Egyelőre még kezét feléd nyújtja, s rajtad múlik csak, hogy egyé válsz e vele. Persze nem megy egyik napról a másikra. Először is meg kell küzdened Internet függőségeddel a hét minden napján, akár egy hétfejű digitális sárkánnyal. Hét nap, hét fej. Ha egy fejét lenyisszantod, már az is szép eredmény, bár valószínűleg többször is visszafog nőni. Elég csak egy percre bekapcsolnod az Internetet, amiből tíz perc lesz, mert posztolnod kell, különben elfelednek azok az emberek, akik nagy részével nem találkoztál még, és nem is fogsz. Én inkább a haverokkal elmegyek meginni egy sört, amiből általában több lesz, és hangoskodni is fogunk jó eséllyel. De nincs ezzel semmi gond, sőt. Élünk, a szó valódi értelmében, és nem csak egy széken ülve imitáljuk az életet.

                                   /Részlet a Jonny az angyal című regényből./

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Denn2023. szeptember 26. 13:38

Nehéz legyőzni, hisz most is épp uralkodik rajtunk a sárkány :)

Perzsi.2023. január 30. 18:13

Elvesztettem a fonalat. Böske és Margit szuperképességei érdekelnének, de dunsztom sincs, melyik blogodban vannak.