Szilvafa

Ilpaki•  2018. december 25. 11:59

Senki földjén hajdanában élt egy hatalmas szilvafa. A vidék legszebb ékességének tartották.
Hírét vették az emberek és felkeresték, amint lehetett. Az ott élők közül nem volt olyan, aki számára eladó lett volna. Hiába akarták a földet, nem kapták meg.
Messzi tartományból érkezett egy idős házaspár, akiknek nagyon megtetszett a vidék. Közölték Senkivel a vásárlási szándékukat. S lám, halljatok csodát, létre jött az adásvétel, mivel Senkinek sürgősen pénzre volt szüksége.

Nyárutó csoszogva haladt előre, a napsugarak kacéran viháncoltak. Itt- ott egy-két barna levél árulkodott az évszakváltás közeledtéről. A roskadozó ágakon nagy szemű és mézédes szilvaszemek nőttek.
Időközben Árvácska asszonyság tulajdonába került az egész terület. Ő gondozni kezdte és becézgette az árnyékot adó óriási növényt. Barátságos és aranyos kis emberke révén, a szomszédok hamar megkedvelték. Szívesen társalogtak és nevetgéltek a kedves hölggyel.

Telt- múlt az idő, a nénike nem bírta már a munkát. Ezért elhatározta értékesíti az időközben szívéhez nőtt tulajdonát.
Nagyszájú fülébe érkezett is a friss hír, miszerint újra eladó lett a telek. Letaglózva fogadta a váratlan hírt: szóhoz sem jutott, elképedt. Tudniillik, ő már nagyon régóta pályázott a birtokra.
Agytekervényei szorgos munkába kezdtek, mert kivágta nála a biztosítékot az a tudat, hogy a legnagyobb ellenségének tartott személy tulajdonába kerülhet az általa hőn áhított birtok. Egész életében irigy és kapzsi volt az illetővel szemben. Annak ellenére, hogy a másik fél soha nem tett ellene semmi rosszat. Szerényen élte a maga kis életét.

Bajkeverő, bosszú hadjáratba kezdett, nagyon aljas módszereket vetet be Árvácska nénivel szemben. Akit nagyon szíven ütöttek az elkövetett események.
A hatalmas szilvafán betegség jelei kezdtek mutatkozni. A növény lelke nem bírta elviselni azt a sok megaláztatást, amit szeretett gazdája iránt tettek. Elhatározta, ő soha nem lesz a Nagyszájú tulajdona, inkább a halált választja…

2018. 10. 10.

Ilpaki
Szerzői és minden jog fenntartva!
Megosztható változtatás nélkül.

Feleségek.hu játékára a megadott szavak: - Szilvafa - Nagyszájú - Barna - Árvácska - Elképedt felhasználásával.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!