Meghívó - II. Bicskei Kortárs Költészeti Találkozó

Torpilla3181•  2017. április 29. 14:13

Tisztelettel várunk, várok mindenkit a 2017. június 10-én 14 órától kezdődő II. Bicskei Kortárs Költészeti Találkozóra és Díjátadó Gálára, amikor is az ARSok Költészeti Klub, a Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség, a Dél-alföldi Művészeti Kör, a Dél-alföldi Művészeti Kapocs Alapítvány, a Poet.hu, valamint, a Héttorony Irodalmi Magazin és a Holdkatlan Szépirodalmi és Művészeti Folyóirat képviselőinek összefogása és döntése alapján az alábbi elismerések, díjak kerülnek átadásra:


1. Ifjú Tehetségek – díj: azon 18-26-év közötti szerző munkásságának elismerése, aki a Találkozó Kuratóriumának egyöntetű megítélése alapján kiemelkedő színvonalú versekkel gazdagítja a kortárs irodalom, költészet élő-fórumait.


2. Kötött Versek – díj: azon 18-év feletti szerző munkásságának elismerése, aki a Találkozó Kuratóriumának egyöntetű megítélése alapján kiemelkedő színvonalú kötött verstani formákat példázó, képviselő versekkel gazdagítja a kortárs irodalom, költészet élő fórumait.


3. Szabad-versek – díj: azon 18-év feletti szerző munkásságának elismerése, aki a Találkozó Kuratóriumának egyöntetű megítélése alapján kiemelkedő színvonalú szabad verstani formákat példázó, képviselő versekkel gazdagítja a kortárs irodalom, költészet élő fórumait.


4. Szépirodalmi prózák – díj: azon 18-év feletti szerző munkásságának elismerése, aki a Találkozó Kuratóriumának egyöntetű megítélése alapján kiemelkedő színvonalú szépirodalmi prózákat, és azok fajtáit példázó, képviselő írásokkal gazdagítja a kortárs irodalom élő fórumait.


5. A Minőségi-irodalomért – díj.: azon 25-év fölötti személy munkásságának elismerése, aki a Találkozó Kuratóriumának egyöntetű megítélése szerint kiemelkedő elhivatottsággal, alázattal, és szakmaisággal segíti a kortárs irodalmi élet képviselőit, és oldalait.


A jelöltek neveit május 1-e után fogjuk nyilvánosságra hozni.



Ezen díjakon túl további két, már nem ezen zsűri által megítélt díj is átadásra kerül:



1. Bicske írója/költője 2017. – Díj.: a bicskei Petőfi Sándor Művelődési Központ, a Nagy Károly Városi Könyvtár valamint a Program Főbb Támogatói által megítélt díja Bicske egy író/költő lakosának munkásságának elismeréseként. 


A jelöltek neveit május.1-e után fogjuk nyilvánosságra hozni.


2. Az Év ARS-a (2017.) – Díj.: az ARSok Költészeti Klub művészeti vezetőjének, Herczog Gyuláné, és a Klub helyettesének, Sz. Pál-Kutas Orsolyának döntéseként a Klub azon egy tagjának, aki a klub működését, szabályait, és elveit mindennapi szinten, és állandó, folyamatos aktivitással támogatja és képviseli. (A Klub 2012-ben kezdte meg működését a Facebookon. Költészeti műhelyként várja a tehetséges szerzőket, hogy megismertesse az irodalom, költészet írott szabályait az azokra nyitott tagjai számára.).


Az elismerést kapó személy neve már megválasztásra került. Aki a díjat kapja: Kránitz Laura.




A díjazás menetéről:



A díjakat az II. Bicskei Kortárs Költészeti Találkozó szavazási céllal megalakult kuratóriumának tagjai (kivéve a „Bicske írója/költője, valamint az „Év ARS-a díjakat) választják meg.


Tagjai:


- Gősi Vali: költő, a Győri Antológia Közösség – 

képviseletében – szerzője, tagja, antológiáinak szerkesztője, a Verslista volt adminisztrátora, valamint több kortárs irodalmi oldal szerzője.

- Jagos István Róbert: költő, író, a Poet.hu kulturális programszervezője, valamint antológiáinak szerkesztője, lektora; a Dél-alföldi Művészeti Kör – képviseletében – vezetője, antológiáinak szerkesztője, lektora, valamint több kortárs irodalmi oldal szerzője; a Civil-Hang Rádió szerkesztője, és műsorvezetője.

- Nagy Horváth Ilona: költő, író, a Héttorony Irodalmi Magazin – képviseletében – szerkesztője, lektora, mentora, antológiáinak szerkesztője, lektora valamint a Dél-alföldi Művészeti Kör támogatója, és több kortárs irodalmi oldal szerzője.

- Bak Rita: költő, műfordító, író. A Magyar Írószövetség tagja. A Holdkatlan Szépirodalmi és Művészeti Folyóirat – képviseletében – szerkesztője, valamint több irodalmi oldal, folyóirat állandó szerzője; a 2016-os I. Bicskei Kortárs Költészeti Találkozó díjazottja „Kötött-vers” kategóriában. 

- Bogdán Mária: költő, a Poet.hu irodalmi oldal – képviseletében – fórum moderátora, és több irodalmi csoport tagja,  szerzője.

- Herczog Gyuláné (Pilla): az I. Bicskei Kortárs Költészeti Találkozó főszervezője, műsorvezetője, „háziasszonya”, az ARSok Költészeti Klub – képviseletében – alapító művészeti vezetője,    tulajdonosa, és antológiáinak szerkesztője, lektora, valamint a Költészet-Most Irodalmi oldal társtulajdonosa, és több kortárs irodalmi oldal szerzője.


Az II. Bicskei Kortárs Költészeti Találkozó kuratóriumának elnöke: Kovács Ágnes költő, író, magyar-tanár, a Dél-alföldi Művészeti Kör vezetője, antológiáinak szerkesztője, lektora, a Dél-alföldi Művészeti Kapocs Alapítvány kurátora, valamint a több kortárs irodalmi oldal szerzője. 


A program védnöke: Bálint Istvánné, Bicske város alpolgármestere.


A program főszervezője: Herczog Gyuláné (Pilla)


A díjakat a veszprémi Zsolnai Tímea alkotó készíti el. Köszönjük támogatását, és azt, hogy az általa készített díjak nem csak kézzel fogható, hanem szemet, s szívet melengető elismerések.




A programról:


Helyszín: Fiatalok Háza (Bicske, Kossuth Tér 19.)


Ideje: 2017. június 10. 14.00-19.00 



13.30-13.55.: Vendégvárás (gyülekező);

14.00-14.05.: Bálint Istvánné alpolgármester megnyitja a gálát.

14.05-14.15.: A bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola kórusának fellépése.

14.15-15.15.: Díjátadó-gála. az elismertek verseinek, írásainak felolvasása a Fejér-megyei Vajda János Gimnázium diákjának Jakab Károlynak előadásában. A díjakat átadja: Kovács Ágnes, költő, a Dél-alföldi Művészeti Kapocs Alapítvány kurátora);

15.15-15.30.: Szünet;

15.30-16.00.: Záróelőadás, a bicskei Prelúdium Zeneiskola tanárainak és növendékeinek koncertje.

16.05-16.45.: az ARSok Költészeti Klub bemutatkozó verses-délutánja, a tagok verseinek felolvasásával. (A Klubot bemutatja a csoport művészeti vezetője, Pilla)

16.45-17.00.: Szünet

17.00-17.40.: Kettős interjú Müller Nikolett bicskei íróval, és Hitka Péter bicskei költővel.

17.40-19.00.: Kötetlen beszélgetés, és versfelolvasások...    



A programon való részvétel: ingyenes.



Tartsanak velünk eme a költészetet, az irodalmat népszerűsíteni kívánó rendezvényen.



További információ.:

Email.: herczog.gyulane@freemail.hu; 

Telefon.: 0630-964-6929 (Hétköznaponként 9-14-óráig)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

szederfalu2017. április 30. 14:52

megyek, azt leszek :)))

csillogo2017. április 29. 21:23

Fantasztikus szervezés kedves Pilla - igazán sok ember önzetlen munkáját látom - legyen szép és sikeres a találkozó!

Kicsikinga2017. április 29. 15:14

Nagyszerű, szép, és nemes dolog!

Torpilla31812017. április 29. 14:15

Az eseményről itt is olvashattok:
https://www.facebook.com/events/126222487926390/?ti=as