Érte és ellene

HanyeczKaroly•  2018. május 24. 12:40

4.


"Ne fogjon senki könnyelműen/ A húrok pengetésihez!"

Bizony érvényes ez a figyelmeztetés a Jelenések könyve értelmezőjére is! Úgy vagyok vele, mint ahogy János apostol azzal a kis könyvvel, amit meg kellett ennie: "Elvevém azért a kis könyvecskét az angyal kezéből, és megevém azt; és az én számban olyan édes vala, mint a méz; és mikor megettem azt, megkeseredék az én gyomrom." (Jel 10,10)

Még emlékszem rá, milyen öröm volt észrevenni az időtengelyek kapcsolódását, elhelyezni az 1290 napot, az 1335 napot, rájönni, hogy a Napba öltözött asszony megegyezik a 144000-rel; de aztán átgondolva az eredményt, az elfogadtatás valószínű nehézségeit, nagyon elszomorodtam: erőmet meghaladó feladat! Meg kellett írni... Nagyon nehezen ment.

Ráadásul ott az óriási felelősség, amire könyve végén Krisztusunk így figyelmeztet: "Bizonyságot teszek pedig mindenkinek, a ki e könyv prófétálásainak beszédeit hallja: Hogy ha valaki ezekhez hozzá tesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra; És ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiből, az Isten annak részét eltörli az élet könyvéből, és a szent városból, és azokból, a mik e könyvben megírattak." (Jel 22,18.19.)

Mégis, mindent egybevetve azt kell mondanom, nem ússzuk meg azt a hét évet, és erre jó előre felkészülni. Ennek a szenvedésnek első említését Dániel könyvében találjuk: "Ebből az országból tíz király támad, és más támad utánok, és az különb lesz, mint az előbbiek, és három királyt fog megalázni. És sokat szól a Felséges ellen és a magasságos egek szentjeit megrontja, és véli, hogy megváltoztatja az időket és törvényt; és az ő kezébe adatnak ideig, időkig és fél időig." (Dán 7,24.25.) Ezt nem lehet másként értelmezni, minthogy a Gyülekezet jelen lesz a Nagy Nyomorúságban.

Őróluk (lehet, hogy rólunk?) szól a Jel 12,17. Ekkor a Napba öltözött asszony elrepül az őt üldöző sárkány elől. Erre a sárkány elmegy hadakozni egyebekkel, "a kiknél vala a Jézus Krisztus bizonyságtétele".

Gondoljunk csak bele! Ha Urunk a Gyülekezetet elragadtatná a Nagy Nyomorúság előtt, az ellentétes lenne a búza és a konkoly példázatával!

"Hasonlatos a mennyeknek országa az emberhez, a ki az ő földébe jó magot vetett; De mikor az emberek alusznak vala, eljöve az ő ellensége és konkolyt vete a búza közé, és elméne. Mikor pedig felnevekedék a vetés, és gyümölcsöt terme, akkor meglátszék a konkoly is... A szolgák pedig mondának néki: Akarod-é tehát, hogy elmenvén, összeszedjük azokat? Ő pedig monda: Nem. Mert a mikor összeszeditek a konkolyt, azzal együtt netalán a búzát is kiszaggatjátok. Hagyjátok, hogy együtt nőjjön mind a kettő az aratásig, és az aratás idején azt mondom majd az aratóknak: Szedjétek össze először a konkolyt, és kössétek kévékbe, hogy megégessétek; a búzát pedig takarítsátok az én csűrömbe." (Mt 13, 24-30)

Nem óv meg minket az Úr a bajtól. A bajban látszik meg a hit, és a bajban fordulhat a hitetlen Isten felé. Ha a Nagy Nyomorúság előtt lenne az Elragadtatás, elmaradna a végkifejlet feszültsége, drámája.

Istennek szüksége van ránk a nehéz időkben. Hirdetni kell az evangéliumot, fel kell karolni a frissen megtérteket. Hűnek kell lenni mindhalálig! (Jel 2,10) Példát kell adni a kételkedőknek. Vigyázni kell a strázsán.

Nagyon kiélezett lesz a küzdelem. Küzdelem a lelkekért. Olyan lesz ez, mint a kezdet kezdetén, a még pogány Római Birodalomban. Keresztényüldözéstől keresztényüldözésig tart az út. Hasonlóan a Nap útjához hajnaltól alkonyig. A Nap vérben kel fel - és vérben nyugszik le ...



Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

HanyeczKaroly2023. március 16. 20:29

@orpheus3535: Kedves Ildikó!
Köszönöm, hogy ellátogattál írásomhoz! Elnézést kérek, hogy későn reagálok, de annyira kevés az érdeklődés, hogy elfeledkeztem a figyeléssel.
A Biblia valóban nagyon különleges könyv. Sem a múltat, sem a jelent, sem a jövőt nem lehet helyesen értelmezni nélküle, mert benne van leírva az, hogy mi mozgatta Istent a történelem során és mit jelentett ki a jövőről.
Ez engem nagyon foglalkoztat, és addig-addig kutattam, míg sikerült megfejtenem a Jelenések könyve időrendjét. Feladatomnak tartom, hogy a felfedezést közkinccsé tegyem, de sajnos nagyon rossz fogadtatásban részesültem. Sehol sem akartak foglalkozni vele, sőt a legtöbb helyen még válaszra sem méltattak. Ez eléggé szomorú helyzet.
Nagyon jól esnek a Te erősítő szavaid! Nem tudom, elolvastad-e az egészet, vagy csak egy részét. Ez a tudás most még nem lényeges, de ha kezd beteljesedni, akkor felettébb hasznos lesz. Kérlek, ha teheted, olvasd el az egészet! Nagyon kíváncsi lennék a véleményedre.
Még egyszer köszönöm érdeklődésedet!

Szeretettel:

Karcsi

orpheus35352023. január 31. 17:10

A végső időkben kiélezett lesz a harc. Ha a Bibliából egy sor igaz, akkor mind igaz. És ilyet ember nemigen írhatott magától. Annyira törvényszerű és igaz!

Szeretettel:

Ildikó

HanyeczKaroly2019. december 2. 17:06

@Mikijozsa: Kedves Miklós Bátyám!
Teljesen igazad van, hogy téríteni csak békésen lehet, de itt épp arról van szó, hogy a szelíd lelkű hívőket halomra ölik. Kérlek, olvasd át még egyszer! Szeretettel: Karcsi

HanyeczKaroly2019. december 2. 17:03

@Eci: Kedves Edit!
Igen, így van, ahogy írod. Isten nem akarja, hogy szenvedjünk, de a szabad akaratból és a Sátán áskálódásaiból létrejön az Antikrisztusi Birodalom. Ha elragadtatnának a hívők, ki térítene? Ezért kéri meg Isten az akkori hívőket, hogy tartsanak ki, vállalják a szenvedést, a halált, mert szükség lesz rájuk.
Olyan jó, hogy Te is így látod! Szeretettel: Karcsi

Mikijozsa2019. november 9. 16:04

szerintem a dogmák nem hoznak újat, sem a orgyilkosságok, isten gyermekei nem terjeszthetik hitüket fegyverrel, legyen velünk az Úr, ámen

Eci2019. november 9. 15:56

Istennek szüksége van ránk a nehéz időkben. Hirdetni kell az evangéliumot, fel kell karolni a frissen megtérteket. Hűnek kell lenni mindhalálig! (Jel 2,10) Példát kell adni a kételkedőknek. Vigyázni kell a strázsán.
Kedves Karcsi! Teljesen egyet értek! Ők az őrállók! Most olvasom csak a blogodat és nagyon örülök neki, hogy ilyen magas szinten fejtegeted! Őszinte szívvel gratulálok. Szeretettel Edit