Érte és ellene

HanyeczKaroly•  2018. május 23. 17:43

3.


"Az élő Istenre kényszerítelek téged, hogy mondd meg nékünk, ha te vagy-é a Krisztus, az Istennek Fia?" (Mt 26,63)

Kajafás főpap végső kérdése volt ez Jézushoz, aki válaszában érdekes módon második eljövetelét említi: "Mostantól fogva meglátjátok az embernek Fiát ülni az Istennek hatalmas jobbján, és eljőni az égnek felhőiben." (Mt 26,64)

Viszont Krisztus amikor elmondja tanítványainak a végső idők sorrendjét, nem titkolja, hogy sok dolognak kell megelőznie az Elragadtatást. Nem jelenti ki olyan részletesen az eseményeket, mint a Jelenések könyvében, de ebből is kiderül, hogy várva várt megjelenése a hatodik pecsét után következik. (Mt 24,29.30.)

Vagy nézzük meg Pál apostolt! Az 1Kor 15,51.52.-ben így ír: "Mindnyájan ugyan nem aluszunk el, de mindnyájan elváltozunk." Az 1Thess 4,15-17-ben: "...mi, a kik élünk, a kik megmaradunk az Úr eljöveteléig, épen nem előzzük meg azokat, a kik elaludtak ... mi, a kik megmaradunk, elragadtatunk azokkal együtt..." Teljesen világos, hogy Pál úgy gondolta, nem fog meghalni az Elragadtatásig.

Mégsem hallgatta el tudását azokról a dolgokról, amelyeknek meg kell előzniük azt: "nem jön az el addig, mígnem bekövetkezik elébb a szakadás, és megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia, A ki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatva magát." (2Thess 2,3.4.)

A fenevad az 1260 nap végén, a két tanú meggyilkolása után foglalhatja el a Templomot. Végig övé lesz Jeruzsálem, és fel is állítja ott a pusztító utálatosságot, de a Templom a két tanú védelmét élvezi, és lesznek, akik imádkoznak is benne: "Kelj fel, és mérd meg az Isten templomát és az oltárt, és azokat, a kik abban imádkoznak. De a tornáczot, a mely a templomon kívül van, kihagyd, és azt meg ne mérd; mert a pogányoknak adatott, és a szent várost tapodják negyvenkét hónapig." (Jel 11,1.2.)

Ne felejtkezzünk el János apostolról sem! AZ 1Ján 2,18-ban így ír: "Fiacskáim, itt az utolsó óra." Még azután is, hogy megkapta a Kinyilatkoztatást, így kezdi a Jelenések könyvét: "a miknek meg kell lenniük hamar ... mert az idő közel van." (Jel 1,1.3.)

Marana tha! Az Úr jön! Az új tanítás is siettetné a végső időket. Jó lenne túl lenni rajta. Az ember kíváncsian várja, Krisztus vajon hogyan kormányoz az ezer éves birodalomban.

Én csupán észrevettem, hogy az utolsó trombitaszó a Jelenések könyvében szereplő hetedik trombitaszó, és a vizsgálat ezt a feltevést megerősítette.

Urunk nem öncélúan húzza az időt. Olvassuk el Péter apostol intését: "Ez az egy azonban ne legyen elrejtve előttetek, szeretteim, hogy egy nap az Úrnál olyan, mint ezer esztendő, és ezer esztendő, mint egy nap. Nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elvesszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson." (2Péter 3,8.9.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!