Az árvák pénze

Marie_Marel•  2009. november 25. 15:04

Az árvák pénze
Richárd király - 2009.09.06 06:53 (Virtus.hu)

Árvának lenni igazi megpróbáltatás! A szülők nélkül felnövő gyermekek jövőjét nehezíti egy új intézkedés.

Az állami gondozott gyermekek részére is jár családi pótlék, amely összeget eddig részükre összegyűjtötték, hogy amikor kikerülnek a nagybetűs életbe, legyen valami minimális segítségük, legalább anyagilag.

Most azt tervezi a politikai vezetés, hogy az árvák részére járó családi pótlék felét elveszik és az intézmények fenntartására fogják felhasználni.

Tény, hogy a gyermekeket oltalmazó intézmények támogatása folyamatosan csökken, az önkormányzatok sem tudnak már segíteni, de a gyermekek pénzére mindeddig gondosan vigyáztak. Még arra sem volt lehetőség, hogy un. zsebpénzt utaljanak ki belőle a cseperedő fiataloknak.

Szűcs Erika volt szociális minisztert megkérdezték a családi pótlék elvonásáról, és a meglehetősen érzéketlen - magát politikusnak képzelő - nőszemély azt harsogta, hogy nem a családi pótlék a lényeg, hanem az ellátás. (Pogácsazabáló, teleszájjal nyilatkozó, átlagon felül ellenszenves személyétől mást nem is várhatott a kérdező).

Az mégiscsak elgondolkodtató, hogy ennyire bajban van az ország, hogy a leginkább elesettek: az árva gyermekek pénzére is szükség van?

A sok-sok százmilliós végkielégítésről értesülve mindenképpen aggályosnak látszik ez az embertelen intézkedés.

Reméljük, meggondolják a döntéshozók ezt a bűnös lépést!

Forrás: Richárd király rovata (richardkiraly.virtus.hu)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Marie_Marel2009. november 25. 22:27

Rá bizony janow...

janow2009. november 25. 19:38

Döbbenet. Ezeknek a pofájára már minden ráfér?