Csirke Henry különös esetei (folyt)

Filemon•  2012. március 17. 16:45

Gondolatok futkorásztak az agyamban és elképzeltem magam, ahogy egy bájos hölggyel szinte keringőzve sétálok a fák között és mintha szólna a zene.. olyan tavaszi csendben halk hegedű mesélne a virágzásról a méhekről. A mosolyát követve majdnem szerelmesen megrészegülve tanítanám zeneelméletre, vagy inkább csak a zene szeretetére, vagy a nagyokról beszélnénk. Az ő vállán a hangszer a fekete tokban mint egy elzárt világ csendje egyszer csak kibontakozna, és megszólalna a csoda. A sztradivarius ritka pompás udvarok zenéjét hallgatta már, gyöngyökkel és gyémántokkal kirakott ruhákat látott. Estélyeken és bálokon sikló táncot, és éneklő madarak sorát hallgatta már. Vagy komponált a mester, hangot húzott, hangsort szült és síró templomok faláról könnyet lopott. Sodró évszázadokon át csodálták a hangját s féltve őrzött kezek most mégis elengedték. Tulajdonképpen a kezekkel együtt elrabolták, tanárostul.

Most odaértem ahhoz a házhoz ahol a tanítvány lakott. Pompás épületben gyertyafények jelezték a délután már közelgő szürkeségét. Kopogtam..

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Filemon2012. március 17. 19:58

http://www.youtube.com/watch?v=3PFfTiOXe uI&feature=related

Filemon2012. március 17. 19:48

http://www.youtube.com/watch?v=4nRYHw-ZM G8&fmt=18&fb_source=message

Filemon2012. március 17. 19:23

hihi

skary2012. március 17. 16:49

kipp-kopp....senki sem jött kinyitni az ajtót...de bentről mintha valami zaj szűrődött volna ki....egy darabig még álldogáltam az ajtó előtt majd..........