Csirke Henry különleges esetei (folyt..)

Filemon•  2012. március 20. 22:14

A hatalmas ajtó mögött gyertyafényes terembe léptem. A kandallóban néhány fa sercegte, hogy még nincs itt az igazi tavasz. Elképesztő mennyire tágas volt belül a ház. Lépcsők kúsztak fel mindenfele és úgy tűnt mintha nem lennének külön szintek hanem elszeparált függő helyiségek lebegnének a tető és a föld szintje közt. Remek konstrukció volt ez, még sosem láttam ilyet. Mivel a ház ura megváratott jócskán, volt időm mindent mustra alá venni. A falakon égbe szökő könyvespolcok futottak. A teret tükrök és jó pár száz gyertyatartó tette különlegessé azzal, hogy növelte a belsőtér méretének képzetét. Minden egyes zug valami régiséget rejtett és láttam egy üveghattyút egy üvegtónak látszó tárgyon. A könyveket mintha folyton tisztán tartanák nagyon rendezett volt mind. Elmélyültem volna köztük mikor egy homályos alak bontakozott ki az egyik sarokból. Azt nem láttam honnan jött mert ott egy nagy tükör és három gyertyatartó volt. Most kattanni hallottam valamit a hátam mögött.

 

-Jó estét! Jól tudom, hogy a lányom miatt van itt? -A fekete ruhás úr mintha egész homlokát a holdról mintázták volna úgy sütött le rám, hogy megszólalni sem volt erőm.

 

-Elnézést uram, ha jól tudom.. -itt megköszörültem a torkom.. -Kérhetnék egy pohár vizet.. Szóval az ön lánya..

 

-Nem tudjuk hol van, de a rendőrséggel már kerestetjük. -pillanatra megállt és mintha enni akarna az agyamból, átdöfte a koponyacsontomat szúrós tekintetével. Mi dolga van magának ezzel az üggyel?

-Kérem, én.. khmm.. Azért merészeltem önt zavarni, mert egy kedves hölgy, a megbízóm, aggódik a vőlegényéért, aki történetesen hegedűtanára az ön kedves lányának. 

Most az apa fel s alá kezdett járni a könyvespolcok előtt. Fekete kabátja mint valami denevér éj-szín szárnya táncolt a kövön. Látszott rajta, hogy erősen koncentrál.

-Nézze uram, itt van ez a pénz a költségeire.. Mindennél fontosabb a lányom. Kérem találja meg őket.

-Megkérdezhetem, hogy mi oka lehetett bárkinek elrabolni a lányát?

Most rám nézett és megrázkódott mintha sírni akarna de az asztalra csapott.

-Annyi éven át, mint a legdrágább gyémántot úgy vigyáztuk őt és még jobban. Nem kérnek váltságdíjat és nem jelentkeznek. Volt náluk egy nagyon értékes hegedű is.

-A Sztadivariusz?

-Tud róla?

-Említették.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Filemon2012. március 21. 17:47

http://www.youtube.com/watch?v=aH3Q_CZy9 68

Filemon2012. március 21. 12:08

:(((

Törölt tag2012. március 20. 23:45

Törölt hozzászólás.