Régi versem

Perzsi.•  2024. január 31. 10:50  •  olvasva: 69

Hogy mennyire változik az ember, ezt az alábbi versem is érzékelteti. Újra elolvasva,tetszik, de nem emlékeztem erre a versemre.( sem) mintha nem is én írtam volna. Épp tegnap futottam bele egy észlelésbe. Valaki az arcon (fb) megosztotta egy két évvel ezelőtti versem. Ha nincs ott a linknél a nevem, a forrásra való utalás, azt hittem volna, nem én írtam. Hogy jó jel e vagy sem, miszerint nem emlékszem az irományaimra, mindenki döntse el maga. Mentségemre szóljon, nem szoktam olvasni a verseimet.A múltat siratva elveszünk,

mintha sosem élt volna jelenünk,

csodára várunk, de hiába,

rászámolunk az imára,

pedig bennünk van az erő,

a szép jövőt teremtő.


2022.01.21

Perzsi.


Kép: pixabay

( attól, hogy benne van az ima és a csoda szó, ez nem vallásos vers.A viták elkerülése végett.)


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2024. február 1. 08:24

@kevelin: Egy kékesfekete égbolt felé vezető autópálya látható rajta, ahol a sötétben alig látszik az út melletti erdö. Az elsuhanó autókat nem látni, csak a maguk mögött húzott csíkot. ( gyorshajtásnál ilyen elmosódott a fény)Az út egyík felén piros, míg a másik felén fehér a csík. Nagyon hasonló ahhoz a képhez, ami az oldalam borítóképe.
Amúgy most kiváncsi lettem, s megnéztem a statisztikát. 15 ember látta a linket,( ennyihez juttatta el a nyomorult fb), ebből 3 ember kattintott a linkre. S nem azért, mert ennyire gagyi vers lenne, hanem mert ha nem hirdetek, az fb hátrasorol, s direkt nem juttatja el a linket a hírfolyamba, még a követőknek sem. Épp tegnap kérdezett rá egy sok követővel rendelkező oldal tulajdonosa, mással is így tesz e az fb. Bűnügyi oldal, népszerű. S a több ezer követőjéböl kb 150 emberhez jut el a posztja. Én most annak örülök, hogy egy hölgy észrevette a fenti versem, megosztotta, így fb algoritmus ide vagy oda, látják páran. A pár nappal ezelőtti írásom tizen lájkolták. Az első 4 lájkoló után kiírta a rendszer, hogy látták hárman. 4 lájkoló, de csak hárman látták... vicc. Nagyon sok , oldallal rendelkező panaszkodik az fb algoritmusra. De ha kíváncsi vagy a képre, 2022.01.21-nél megtalálod. Sajnos ide nem tudok képet betenni.
Köszönöm, hogy olvastál!

kevelin2024. február 1. 00:44

Kiváncsi lennék milyen kèpet raktál hozzá jó a vers

Perzsi.2024. január 31. 11:55

@Mikijozsa: Köszönöm Mikibá!
Igen, mindenki változik. Szerintem úgy kell élni, hogy bármi is történik, ne szégyelljük a régi énünket. Azt hiszem, újragondolom az akkori mondanivalómat, mert az alapötlet nem rossz. Számomra nem.

Mikijozsa2024. január 31. 11:35

igen - s valló igaz, mindig változni fogunk ezután s gratula