Mondj nemet!

Perzsi.•  2024. január 4. 12:02  •  olvasva: 146

Mondj nemet a mára,

erre az elfajzott világra,

hol a gyenge az erős,

s a tolvaj nemzeti hős!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2024. január 18. 13:24

@Florine: Biztos vagyok benne, hog, mindenért megküzdöttél. Az irigyellek kifejezést a lakhelyedre értettem. Jó lenne olyan közegben élnem, ahol a " magyar mentalitás" nem nyomja rá a bélyegét az ember életére. No meg a politika sem. Nem odaillő politikus mindenhol van tudom, de azért van a földön olyan hely, ahol az emverek biztonságban érzik magukat, s ki tudják számolni, mit hoz a holnap. Igyekszem vigyázni magamra, s kívánom, hogy ne gördüljön sok akadály eléd!

Florine2024. január 18. 13:11

@Perzsi.:
Nekem sem minden fenékig tejfel. Meg kellett mindenért küzdenem. De mos túgy érzem, jó helyen vagyok és magamra is tudok koncentrálni. Nekem egyetlen félelmem van, csak beteg ne legyek. Ez is azért főleg, mert a lányom még nem nőtt fel..
Teljesen megértelek, mert tudom miről írsz. Tavaly voltunk otthon egy kicsit. Autót béreltem, hogy többet lássunk Volt szerencsém egy agresszív, bunkó autóshoz. Sok ember nem is akar semmiben konrollt, olyan idióta mód viselkedik. Szóval rossz fele megy a világ., sok példa van rá.
Szép napot kívánok, vigyázz magadra! 😘🍀

Perzsi.2024. január 18. 12:50

@Florine: Tudod Virág, irigyellek. Na, nem rossz értelemben. Ha tehetném, még jelenlegi trotty állapotomban is elhagynám a hazám, pedig jó huszonéve ezt még elképzelni sem tudtam. Szeretem ezt a földet, de az itt élő emberek lelke meg van mérgezve. Tisztelet a kivételnek. Köszönöm, hogy benéztél hozzám!

Florine2024. január 18. 12:08

@Perzsi.:
De jó, hogy kicsit el tudtam távolodni. Nem mérgezem magam a jelenlegi helyzetben.. Itt más a mentalitás. Persze a kis versed jó figyelemfelkeltő.

Perzsi.2024. január 7. 18:22

@Sznearanka: Nem értem az embereket, de komolyan. Mindenféle hangzatos címek mögé bújva, azokkal takarózva mennek a harctérre. Eszükbe sem jut, hogy senki nem rendelkezhet az életük felett. Csak sajàt maguk. Senki és semmi parancsára nem kell fegyvert fogniuk. Háború ide vagy oda, az emberölés szimpla gyilkosság. Öl és őt is leölik. Nem a szabadságért, eszmékért, hazaszeretetért, hanem pénzért. Emberek halálán gazdagodnak a paraziták. A segítségnyújtás pedig nem csak az út szélén heverő embert kerüli ki gyakran, hanem azt is, aki kórházba megy. Szerencsére vannak kivételek. De ebben a században nem kellene lutrinak lennie, hogy kap e segítséget az ember vagy nem. Lehet, hogy a sötétnek nevezett középkor nyugisabb volt, mint a 2000-es évek.

Sznearanka2024. január 7. 18:14

Tudod, én nagyon pozitív vagyok, de mit reagáljak arra, hogy ha utcán rosszul van valaki, akkor a járókelők simán hagyják meghalni. Igaz, gyakran mégis akad valaki, aki segít. És akkor mit is mondjunk arra, aki lelövi a másik embert, mert a háború miatt azt gondolja, neki szabad. Szóval igen, valóban elfajzott világ. A saját "nemzeti hőseinkről" már nem is beszélve.

liketorn2024. január 5. 21:39

@Perzsi.: Fuuuhhh, éhes lettem, ez ilyen Dózsa György-effektus :)

Perzsi.2024. január 5. 21:28

@S.MikoAgnes: A rendszeres szűrővizsgálat hasznos dolog. De komolyan. Írom ezt én, akinek már lepkényi energiája és kedve sincs vizsgálatokra járni, s mióta ez a világizé útjára lett bocsájtva, azóta kétszer tettem be a lábam a kórházba, szemműtét és egy vérvétel. A többi vérvételhez házhoz hívtam a nővérkét. Cili néni szíves invitálásai a szűrővizsgálatokra a kukában landolnak. Elfogyott az energiám és a türelmem. S hiába hazai berek félig meddig a kórház, hisz osztálytársaim, évfolyamtársaim ott dolgoznak, s segítőkészek, én nem és nem akarom látni a mára kialakult helyzetet az eüben. Struccá váltam. Nem feltétlenül a szíveddel van gond, ne szorongj kérlek. Geomágneses viharok vannak, óránként változik minden, én is érzem. S rajtam kívül sok, nagyon sok fiatal panaszkodik olyan tünetekre, mint szívdobogás( szokatlanul erős, hangos), vér zubogása a fülben, ritmuszavarok, fülcsengés, migrénes , napokig tartó fejfájás, cserepes száj, álmatlanság, forróság érzet a bőrön, belül érzett forróság, mint akit fel-meggyújtottak, stb. S ezek a fiatalok figyelik a Föld minden rezdülését, és összefüggéseket találnak a napkitörés, a földrengések, vulkánkítörés, stb és a fizikai tünetek között. Javított a helyzetükön a több folyadékbevitel, az elektromos eszközök használatának a csökkentése, wifi kiiktatása, mikrohullámú sütő mellőzése, egészséges ételek fogyasztása. ( ez nálad meg van) Viszont kerülik a gyógyszereket, amennyire lehet, gyógynövényeket használnak. Én ilyenkor jövök rá, mennyire is erős mégis, a szinte születésemtől kezdődően beteg testem. Mert amíg a fiatalokat ennyire megviseli a pl napkitörés, nekem csak 2 hete fáj néha a fejem, s az is bírható erősségű. Szóval tökéletlenségemben is jól működöm. Viszonylag. Nem lesz semmi bajod, hidd el. Megérzés.

S.MikoAgnes2024. január 5. 20:57

@Perzsi.: Hálás köszönetem Erzsike. Igazság szerint 2 évente ellenőrzésekre kellett volna járnom, de nem volt betegség-tudatom. A szívgyógyszert rendszeresen szedtem, de mostanában hirtelen fáradások törnek rám, éjjel fulladok, rövid séta is leizzaszt és nyilall szívtájékon, de bizakodom a legjobbakban!!!!!

Perzsi.2024. január 5. 20:50

@liketorn: Igen, csak hűen. Mindenki halandó, bármit is ígértek nekik, bármivel is hitegetik őket. Örök élet a pokolban lesz talán számukra. Egy chilis babbal teli üstben, fortyogva. Vízuális alkat vagyok.🙂

Perzsi.2024. január 5. 20:47

@S.MikoAgnes: Természetesen sok szerencsét kívánok! Papám élt át hasonló dolgokat, de ő még a Don kanyarban szedett ösdze nyavalyát. Ma már fejlett az eü, ahhoz képest, de úgysem lesz bajod. Rémisztő eu a mostani világ, s benne a sok eljeseredett ember. Ma én is harcot vívtam. Volt 2 "hivatalos vendégem" EÜ szolgáltatók,,akik szőnyeg alá akarták seperni a hibáikat, s a károkat, amiket nekem okozott a szolgáltatásuk. Közöltem velük merre van az arra. Nem tetszett nekik, hogy nem tudnak palira venni. Külön fognak válni az útjaink.
Vigyázz magadra!

liketorn2024. január 5. 19:16

Minden fenevad levettetik egyszer, és ha csóvát húznak, vagy lemorzsolódunk magunk is, csakis Hűen éri meg élni!!!

S.MikoAgnes2024. január 5. 18:50

@Perzsi.: Sajnos, ilyen elfajzott világot kellett megélnem idős éveimre!
Én már olyan sok dolgot nem értek, és úgy igaz ahogy írtad Erzsikém.
Szomorú vagyok és letört. Tegnap kifáradtam a tüdőgondozóban, de szerencsére negatív minden leletem a sok köhögésem, fáradtságom ellenére. Jövő héten kardiológia....régen voltam ellenőrzésen. Kívánj sok szerencsét, ha kérhetem....

Perzsi.2024. január 5. 16:09

@ezaz: Így is átjött, köszönöm.🙂

ezaz2024. január 5. 15:57

engem ne sírass már
faképnél vagyok látod
savanyú köd szitál
egyedül muzsikálok
::::)
belinkelném ha tudnám

Perzsi.2024. január 5. 11:37

@ezaz: De még mennyire! Az utóbbi időben egyre sűrűbben siratom a ma embereit.

Perzsi.2024. január 5. 11:36

@Mikijozsa: Igen, szerintem jól gondolod.

ezaz2024. január 5. 11:30

aha, messze még a hajnal...

Mikijozsa2024. január 5. 10:05

@Perzsi.: van egy adott világ
amelyben a hatalom úgymond "szilárd
mint a fos, ebbe ne taposs
egyébként anélkül is büzlik :)

Perzsi.2024. január 5. 08:14

@ezaz: Azért békafing, mert egy fecske nem csinál nyarat. Egységben az erő. Majd, ha több ember éhezik, mint aki nem, talán akkor...

ezaz2024. január 4. 19:27

najó, de hogy gondolod?
kérlek adj tanácsot!
mert egyébként: NEM
de a kisember szava csak békafing