Majdnem vers

Perzsi.•  2024. március 14. 14:29  •  olvasva: 102

Az internetben az a jó,

hogy néha semmire nem való,

csak nézünk ki a fejünkből,

és nem látunk a betűktől.


Nem látjuk a lényeget,

azt, ami sír odabent,

csak a mázos külső csillog kitartóan,

mintha a leírt szöveg nem lenne valótlan.


Pedig csak pár betű, nem szentírás,

sokszor példátlan képmutatás,

nem tudni miért jó ez némelyeknek,

de én mindig helyt adok a kételyeknek.


Látod, ez is csak majdnem vers,

pedig csak néhány szót szedtem sorba,

olvasva mindössze egy perc,

s a kultúrán így nem esik csorba.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Perzsi.2024. március 16. 15:59

@Menta: Tökéletesen jól látod. Ha lenne olyan közösség a neten, ami mentes mindattól amit leírtál, akkor én sem lennék már ott. Sajnos odáig fajult a világ, hogy már a rokonaim is jóformán csak ott érem el. Vagy ott sem. Hihetetlen egy mély kút az, s sokan önként fulladnak bele. Azt hiszem, én átestem a ló túloldalára, mert lassan már azt sem hiszem el, amit kérdeznek, nemhogy azt, amit állítanak. Ma már szinte mindenkinek olyan telefon előfizetése van, hogy korlátlanul beszélhet( ne), de mégis inkább messengeren ír, mintsem felhívja azt, akivel kommunikálni akar.

Menta2024. március 16. 15:51

@Perzsi.:
Engem egyenesen taszít az a sok színjáték, amit ott láttam. Hihetetlen trágárság, irigység, rosszindulat, pletyka. Akkor még a helyesírásról nem is szóltam. Az a sok fotoshoppal megszépült nő... no ebből elegem is lett egy életre. Azon meg jót nevettem, mikor együttélő férj, feleség stb. ott köszöntik egymást. Mikor otthon ott van mellette..! . Ezt fel sem tudom fogni.

Perzsi.2024. március 16. 12:28

@Menta: Tökéletesen megértelek. Én azért regisztráltam oda 10 éve, mert megszűnt az iwiw. Akkoriban volt egy jó társaságom, akikkel neten keresztül tartottam a kapcsolatot, mivel nem egy városban éltünk.Az fb-re kerülve hamar átláttam a helyzetet, s minden lehetséges módon " bezártam" magam. Nem köszöntök. A köszöntések 99%-át képmutatásnak tartom. Kellett az embereknek jó 6 év, mire észrevették a hozzáállásomat a dologhoz. Azóta kevesen köszöntenek, névnapomon is, a szúlinapomat nem tudják fejből. Aki tudja, már az sem köszönt. Fáj? Már nem. Nem ez fáj, hanem az, hogy látom, kiket kapott el a gépszíj, kik álltak be a látszatvilág sorába. Mára úgy érzem különbséget tudok tenni a " hírek" között is, és mértéket is, mennyi időt töltök ott. Ha felodegesít, vagy unom, akkor nem lépek be, akár napokig sem. Ez önvédelem. A végleges kilépés még nem opció, mert más platformon nem vagyok tag, és nem akarom magam teljesen kizárni a netes világból.

Menta2024. március 16. 10:28

@Perzsi.:
Nincs a fészen profilom, nem érdekel a sok sületlenség. Akkor léptem ki, mikor olyanok is megköszöntöttek, meg ismerősnek jelöltek, akiket láttam már, de sehonnan nem ismertem. Ez nekem nem hiányzik, hogy ilyenek irkáljanak nekem.

Perzsi.2024. március 15. 19:29

@liketorn: Köszönöm.🙂
Úgy gondolom, hogy blackroze egyik blogbejegyzéséhez írt hsz-m lehet az oka annak, hogy idelátogatott.

liketorn2024. március 15. 18:09

@Perzsi.: Én már azon is meglepődtem, hogy blackroze-t szóra bírtad, aki pedig nem szól senkihez. De jól fogadtad :)
Látni kell mogötte az embert. Annyi jót írtál, hogy a kedélyedet felparancsolták az égiek...

Perzsi.2024. március 15. 15:44

@liketorn: Köszönöm Ádám. Te optimistább vagy akkor, ha hiszed, hogy ki lehet össznépileg lábalni ebből. Kőkeményen irányítanak minket, egyre többen vesszük észre, mégsem változtatunk. Sokan a csodára várnak vagy az eljövetelre... de mióta is várunk?.Ülúnk ölbe tett kézzel, s rohanunk a vesztünkbe. Ma hallottam egy videóban, hogy anno a zsidókat szállító vonatok mellett egy fegyveres volt, 50 méterenként. A vagonokra szánt emberek pedig több ezren. S nem mozdultak. Némán, lehajtott fejjel tűrték a "sorsukat". Na, ma is így megy ez. Van pár száz ember, ( 13 család), s a képzeletbeli vagonba most sétál be 8 milliárd ember.

Perzsi.2024. március 15. 15:37

@Menta: Igen, mindenhol vannak. Sajnos az emberek a neten, írásban, könnyebben füllentenek, mert a leírt dolgoknak kevesen járnak utána. A facebookon pedig verseny folyik, ki a szebb és a jobb.( ki Háry Jánosabb)

Perzsi.2024. március 15. 15:35

@Mikijozsa: Köszönöm Mikibá!

liketorn2024. március 15. 12:41

A világ nem ma siklott ki kalapálja ki-ki neki szánt eszközével, én csak remélem hogy fel lehet kelni ebből is mint mindenből, meginni egy jó kávét, elszívni egy cigit, saját hiábavalóságát kergetni. Igazat írsz, és sajnálom, mert magam is látod gondterhelt vagyok. Az idült állapotok evolúciós hátrány sajnos. De azért "olvasva mindössze egy perc" - magában hordozza hogy van hova hazamenni :) Üdv

Menta2024. március 15. 12:31

@Perzsi.:
Mindenütt vannak képmutató emberek. Sajnos az emberi természetnek nem csak jó oldala van.
Jó lett, tetszett a versed.
:)

Mikijozsa2024. március 15. 12:08

szia. tetszett

Perzsi.2024. március 15. 08:56

@kevelin: Köszönöm szépen Kevelin! Sajnos a mai világban az írott szónak sem szabad már hinni.Ha meg akarunk bizonyosodni arról, hogy igaz egy állítás, történet, akkor személyesen kell beszélni az illetővel. A szem, a testbeszéd mindig beszédes.

kevelin2024. március 15. 07:14

Nekem tetszik ez a versbe foglalt gondolat .Sokszor elhiszem naivan nèmely írást, mert sokat segít ha az embernek kètelyei vannak.Persze van hogy segíteni kène de mègse èrdemes nèmely tanácsot megfogadni.Összesègèben jó dolog csak azért van hogy némely bejegyzés csupán csak csalás, ès èrdek.Versed jó, elgondolkodtató.

Perzsi.2024. március 14. 17:09

@skary: Már az is több a semminél.🙂
Sokan sem értelmezni, de még olvasni sem tudnak. Szotagolva sem hosszú a versem.

skary2024. március 14. 16:31

mondjuk én csak szótagóva tok óóvasni..ezé nem két perc :)

Perzsi.2024. március 14. 15:15

@blackroze: Remélem az utolsó 2 sor humor, mert ha nem, akkor megsértődöm!😄

blackroze2024. március 14. 15:01

Tudod mi az ami számít,
ami mindenkit, hiteget és ámít.
A vers írás az nem egy rímpáros,
Nem minden település lehet város.

Amiről valaki álmodok, ábrándozik,
Budapestet a rangjától megfosztani.
Vagy Debrecen, de inkább Felcsút-Allcsút,
legyen olyan mind Buda és Pest.

En hátteremben több min 45 év,
verselés, verselemzés, népdallal összekötve.
A majdnem az csak kísérlet, ne fárasszál senkit,
írj inkább regényt vagy leg inkább semmit.