Nyalok ...

FaPali•  2018. október 14. 23:23

Nyalok....vagy rakodok?!
... a kocsimban kuporgok ... nyalok ... élvezettel, ínyenc módra körkörösen, hosszú nyelvcsapásokkal. Jó ez a horvát fagyi a Zeg-i buszpályaudvarnál. Becsületes adag, ízletes. A nap kicsit zavar, mert szembe tűz a szélvédőn. Az ereje már nem az igazi, Augustus vége van, de a fagyi kárpótol mindenért. A sarkon feltűnik egy „táskás” ember. Sárga mellényben, oldalán jellegzetes kocka táskája, kezében fényképező. Parkoló jegyeket kukkolva közeledik felém. Érzem a hátamon kezd felborzolódni a szőr, mint a kutyámnak, ha elakarják venni a kedvenc gumicsontját! A közeledő parkoló őrt nézve talán halkan én is morrantok egyet. Két ok miatt is. Egy, hogy alapból nem kedvelem őket, kettő, hogy nekem sincs jegyem! Arra az öt percre nem vettem, amíg elnyalom a fagyit! Na jó, akkor nyolc perc! A csudába, ez ide jön! Találj ki valamit apafej, mert most gáz van! Fapofával nyalok tovább, nézem a fickót. Ismerős valahonnét, bár parkoló őrként még tutti, hogy nem találkoztunk! Hozzám lép, furcsa mód jobb kézzel megböki a baseball sapka sültjét és odavakkant:
-...’sten!
Húúúú!!! De bunkó! És egy tizes skálán tizenegyig ugrik bennem a pumpa! Átváltok az Ő stílusára és a fagyit megbillentve fapofával vissza kaffantok:
-... ’sten!
- Parkolgatung, parkolgatunk?! Parkoló jegy meg óne?!
Hirtelen egy vad ötletem támad! A KRESSZ szerint a folyamatos ki- és beszállás, illetve a folyamatos le- és felrakódás ideje megállásnak minősül! Én folyamatosan rakom fel vagy be az árúmat, a fagyit!
Rezignáltan válaszoltam:
-Rakodgatunk, rakodgatunk. -hökkenten nézett körbe a lassacskán szaporodó kíváncsiskodók gyűrűjén.
-Mit?
-Hát árut! És a rakodási idő nem parkolás, csak megállás!
-Az igaz! De hol az áru?
-Itt!
-A fagyi? Hát az nem áru, hanem élvezeti cikk!
-És ha élvezeti cikk, akkor már nem is kell rakodni? Magától fejest ugrik talán a kocsi belsejébe?!
A jégkrém is élvezeti cikk, mégis nyugodtan rakodható! Nem minősül parkolásnak.
-Maga most madárnak néz? Be akarja adni, hogy nem fagyizik ekkora lógó nyelvel,hanem rakódik?!
-Igen, folyamatosan rakodom, így mentesülök a parkoló díjj fizetése alól.
-Tudja mit, Uram! Beszélje ezt meg Zsóval! – és a sarkon épp kilépő munkahelyi cimborám felé biccentett, aki vigyorogva egyből rá is szól:
-Tesókám, most már vissza adhatod a láthatósági mellényt meg a fényképezőt!
Öreg, Te meg nyugodj meg, csak szívattunk!
-Engem vagy magatokat?!- kérdeztem kárörvendőn és mohón tovább nyaltam a fagyit

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!