Belső tanú

Essran_Rothmor•  2021. május 17. 19:09  •  olvasva: 103

Belső tanú

 

Majd egyszer, elég erősnek érzitek magatokat, hogy bábutok megmérettessen, és patkolatlan talpa legyen, a szabad gerincű fának, hogy állandó élő erő járja át a zárt cipőben veszteglő, üzenetet hordozó akaratot. Mert kényelmetlen lábbelitek menetelése hasztalan erőd felé tart, s az ősöregen ácsorgó salgó szintjei és deszkázatai is messziről integetnek magányod bölcsőjének. Palánkjai üresek. Rajztalan, karctalan szürke útvesztő. Cserébe tartóssága erős lábakat ad, de nincs szavatosságát megőrző emléki tartalommal megtöltött tárgy. Az emberi feltöltődés, mások parancsára vár.

Szenvedsz. De ez éltet a remény helyett, mert a lustaság vezérel, kényelmetlenül érzed magad ha kezdeményezned kell, kiállni magadért s igazadért, ott ahol legszívesebben elsunnyognál a világ hírnökei elől. Badarságokra építesz, gyönge alapokra helyezed a minőségi hangsúlyt s mikor a benső himnuszod trombitálni kezd. Elég már! Nagyot nyelsz, és mész tovább, változások nélkül, rendületlenül hajt előre a modern világ.


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Essran_Rothmor2021. május 18. 21:34

@AndrejMlotko: Folyamatosan kell változni, amit észre sem veszünk, mert ha nincs benn meg a hit hozzá és az akarat akkor esélytelen. Tudnod kell milyen ember akarsz lenni, mivé akarsz válni, ami nem 1-2 változási folyamat.

AndrejMlotko2021. május 18. 11:05

Változni néha kell, néha érdemes, de semmiképp sem muszáj.

negyvenkilenc2021. május 18. 05:13

Ismered te a lelkek útját s a világot.

Mikijozsa2021. május 18. 05:09

Hát igen

Csinaj2021. május 18. 00:18

Na