Időtlenségben...

Elmenni•  2013. március 21. 08:56

 Időtlenségben...

Elmerengtem festett képeken...

gyors utazás Időtlenségben...

Az őrző rendületlen áll ott

a csipkézett sziklaormokon,

Lét kulcsát hűen tartja kézben...

Ragaszkodik minden szívtelen
érintéshez, amely örökre
elvenné kedvenc játékszerét...
és tudja, zárt bilincs kezével
fogja a világmindenség

időtlenségben forgó kerekét.


Dombóvár, 2013. február 25. Ém

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Elmenni2013. március 21. 18:00

Jolánka!

Nagyon szépen köszönöm... bár ép nem voltam buddhista gondolatkörben, egyszerűen csak belenéztem a világmindenségbe, ahogy spirális pályáján folyamatos forgásával adja a változást az időtlenségben.
Mert a buddhisták is ismerik, tudják, ezért mutatják be így a tudni vágyónak. A ''szívtelen érintés'' nekem a szeretetlenséggel elkövetett elbirtoklás vágyat fejezte ki - kicsit szokatlanul - így jött le - lehet, hogy valóban erről akart beszélni - nem elemeztem, egyszerűen elfogadtam.

Köszönöm

Ém

Molnar-Jolan2013. március 21. 10:02

buddhista-létkerekes érzés fogott meg.
A lét kerekéről elszakadni vágyunk, de egyre forog velünk. A ''szívtelen érintés'' talán a Nirvána semleges időtlensége?

skary2013. március 21. 09:36

:)

Elmenni2013. március 21. 09:03

Valami számomra érthetetlen okból ez a versem a főmoderátornál landolt - majd egyszer talán felnőnek hozzá az emberek, hogy megértsék - mert számomra ez a gesztus azt közvetítette, hogy az moderálás során a vers teljes érthetetlenségbe ütközött... Megértem, s ezért ém kérek megértést, de vannak gondolatok, amiket ki kell mondani, le kell írni, s lehetőséghez mérten nyilvánosság elé kell tenni, hogy aki fogékony rá, az olvashassa - ez nem az Ém reklámja... pusztán feladatát végzi...

Köszönöm a megértést!

Ém