egy fész bejegyzés kapcsán...

Eleonora•  2020. március 26. 20:45  •  olvasva: 305

Ha nem lennének az "öregek"
tán nem is lenne ez a világ,
vajon volnának-e gyerekek,
biztos akkor is nőne virág
 
s tán nemesebb lenne a rózsa
hibrid, dizájnos szirmú talán,
ma már talány, hogy az a spóra
hogy is tapadt meg élet falán
 
de lám felüti fejét a vád,
miattatok kerültünk ide,
és lehajtja fejét az anyád
kinek ma már nincsen senkije...


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Eleonora2020. július 9. 18:15

@Stella.A:

...hmm, tudod, ott ahol a törvény csak jogot szolgáltat, / pláne, ha azt jó előre úgy is formítják / ott az igazság nagyon védtelen...

Stella.A2020. július 9. 07:45

@Eleonora: Elnézéseteket kérem, hogy folytatom a témát. Rozellát olvasva osztom meg töprengésem és a kérdést: Senki nem követel igazságszolgáltatást az kovid-19 áldozatokért?
Olaszországból írok (a vörös zónából). Nem vagyok blogger, csak az információk megosztása okán fordítottam pár dolgot, akit érdekel:

https://www.youtube.com/channel/UCZnfl_Di4kL7C7XmfcrnaMw

Azóta már van több más (hajmeresztő) újdonság.

Stella.A2020. július 9. 07:41

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Eleonora2020. július 8. 22:34

@Stella.A: Köszönöm! Így igaz, a szülő, nagyszülő, aki szerencsés annak a déd is, a múlt, bár a lét engedi élni, a gyermek a jövő, ki neveli, saját életét határozza meg a jövőben, s formít vagy deformít...aztán elvisel vagy tudomásul vesz vagy...

Köszönlek!!!

Eleonora2020. július 8. 22:13

@Mikijozsa: Sajnos még ma is igen, ahogy korábban mondtad, a Mór..., de tudod, csak így magamban bizony elkáromítom magam néha ma is, mert azért a mindenhatóúristensemkívánhatjaanémaságot...

Stella.A2020. július 7. 21:25

Eleonora! ❤️
Gratulálok a vershez és a meglátáshoz!
Minden társadalom abból ítéltetik meg, hogy hogyan "kezeli" az időseit, a gyermekeit s én itt hozzá teszem mindig az állatait és a reá bízott területet.

... és valljuk be, van mit korrigálni.

Üdvözlettel
Mónika

Mikijozsa2020. július 5. 13:28

ma is aktuális

Eleonora2020. március 30. 20:55

@Rozella:
Ahogy a híreket olvasom, a ma történtek után, már nem maradt más mint a házi megoldás...,de az tudvalevő, hogy mire megy...

ariadnesweet2020. március 29. 21:22

@Rozella: szerintem igen, de hál'Istennek mások vagyunk, mást tapasztalunk.vagy jól fegyelmezünk:))

ariadnesweet2020. március 28. 23:08

@Eleonora: Alapból sem egyszerűek az emberek, gondolom a bezártság sem tesz jót, törölt, pedig egyről beszéltünk, hát túléltem valahogy:) Már ez az érzékeny téma is van akinek felér egy sértéssel, elég annyi, a cikk általánosított, a többség igenis komolyan veszi a karantént.

Rozella2020. március 28. 23:03

@ariadnesweet: elhiszem Neked, bár az is megeshet, hogy nem ugyanabban az országban élünk:)

Eleonora2020. március 28. 22:22

@ariadnesweet:

...jaj Te, hát látod mik vannak, segíts, írj!!!! :)

ariadnesweet2020. március 28. 21:54

@Rozella: Még nem találkoztam olyan emberrel, aki őket okolta volna a kialakult helyzetért, és személy szerint olyan nyugdíjast sem láttam, aki ne vigyázna magára:)
@Eleonora: köszönöm szépen a válaszodat, legalább egyértelműsítettük, vigyázunk rájuk, fontosak:) A fészen simán töröltek a posztért, a cikkért, most is közfelháborodásra számítottam:)

Rozella2020. március 28. 20:31

Nóra, köszönet Neked ezért a versért, aminek apropóján tényleg MINDENKI elgondolkodhat azon, hogy hol is lenne az idősek, a szülők a nagyszülők nélkül...? Embertelen és gyalázatos dolog a kialakult helyzetért, a kényelmetlenségekért, nehézségekért őket okolni. Amikor kisgyerekként nem fogadtunk szót, vagy tilos volt valamit tenni, nekik volt türelmük elmagyarázni, megértetni, és ha kellett számtalanszor elismételni, hogy mit miért és hogyan... Nekünk most miért nincs!?

Sokan az idősek közül nehezebben értik meg a jelenlegi tiltásokat, a mai "kényszereket", ez sajnos igaz, de egy kicsit az idősek szemszögéből is látni kellene minden generációnak...
Ennek a látszólagos "értetlenségnek" a lehetséges okairól olvastam egy nagyon tanulságos és érthető írást, amiben egy szakember segít jobban megérteni, értelmezni ezt a jelenséget... Idehozom, a cikket, talán lesz akit érdekel...

https://nlc.hu/csalad/20200326/miert-nehez-otthon-maradni-a-legveszelyeztetettebb-korosztalynak/

/ … és bocs, de itt jegyzem meg Nálad halkan és csak nagyon zárójelben - mert tudom, hogy Te érteni, és nem félreérteni fogod - , hogy ugyanilyen sajnálatos, hogy vannak, akik az egész járványhelyzetre és a kényelmetlenségekre itt a Poeten is csak mások kioktatásával, értetlenkedéssel, cinizmussal, kekeckedéssel, hangulatkeltéssel-szítással reagálnak… mert tehetik.. Hurrá! Az önmegvalósítás minenekelőtt!! Szomorú! /

Eleonora2020. március 28. 19:05

@ariadnesweet:
Örülök ha így látod, mert hát akkor jó a szíved.
Igen, mindenkinek van idős hozzátartozója, ritkán látogatott bár, hisz oly rohanó az élet, de van, s , hogy a sajtó mitől hangos, azt hiszem tudod.
A fiatalok saját jól felfogott érdekből, vagy szükségből, hisz bezártak bölcsik ovik iskolák, s nem lehetett igénybe venni a nagyikat, bár nagyon sokan még nem 65 évesek, otthon maradtak, így aztán észrevehetővé váltak a sok sok vicc meg miegyéb alapját képező nyuggerek, ami képeket láttam nem a plázákba jártak, nem posztoltak csilli villi újdizájnos műkörmöket, csak legyűrve a bedagadt lábaikról a nejlon harisnyát, a sétálóutca padján ülve trécseltek, igen, felelőtlenség, igen, tudom, az, és még több is, hisz akár irigyelni is lehetne, hogy olyat tesz amit sok ember nem.

elég csak a Poeton körbenézni, s látjuk, az "idős" emberek arról írnak,hogy család, ami nincs, vágynak az unokák után, akik távol vannak, vágynak a gyermek után, aki máshol van, hát akkor hogyan is van ez a törődés, lemondás, áldozat, persze értem én tompítani kell a hullámot, hogy az egészségügy képes legyen, s ne omoljon, mert lesz baj, ezt sulykolják, hogy lesz baj, nem pedig azt, hogy bár áldozatok árán de legyőzzük,

és meg kell mondanom, mikor az írásom szó formációt öltött, mindezek bennem voltak a bejegyzés kapcsán, lehet, hogy túlreagáltam, lehet, ám gyenge 60 asként ezt diktálta az élet nekem.

ariadnesweet2020. március 27. 22:34

Szerintem senki nem vádolja az öregeket, sőt azt gondolom mindenkinek van idős hozzátartozója akit félt.De attól volt hangos a sajtó, hogy rengeteg öreg van az utcán,napozik, cseveg stb. és gondolom én, nem gondolták át teljesen, hogy "törődésből" a fiatalok bezárkóznak, vagy netán csődbe mennek, kvázi az "áldozat" le van sajnálva, nem értékelendő. Gondolom én. Persze volt már ebből vitám, most nem szeretnék. Nálunk otthon maradnak zs idősek, és szólnak ha kell valami. Persze van akinek nincs senkije, ezt is megértem.

Eleonora2020. március 27. 21:19

@Törölt tag: @Kicsikinga: @Bugatti350: @Mersinho: @Mikijozsa: @Perzsi.:

Megköszönöm Néktek, hogy eljöttetek, hogy szóltatok, hisz bár mindannyiotokat minden nap olvaslak, csak ritkán szólok. Nagyon sajnálom, hogy ilyen szomorúról kellett írni, de annyira mellbevágó, annyira földbedöngölő volt az érzés.
Köszönlek Benneteket!

Perzsi.2020. március 27. 16:59

Szomorú, amilyen hadjárat indult az idősek ellen a fb-n.

Mikijozsa2020. március 27. 14:15

A mór megtette kötelességét, a mór mehet? Vigyázz magadra SZÉP NAPOT

Mersinho2020. március 27. 07:49

Hmm :( Szomorú valóság.

Bugatti3502020. március 27. 07:10

"de lám felüti fejét a vád,
miattatok kerültünk ide,
és lehajtja fejét az anyád
kinek ma már nincsen senkije..."

Talán, minden előzménye így igaz, annak a bejegyzésnek... Remek vers!

Kicsikinga2020. március 27. 05:58

Jaj, hát mivé lett ez a világ!
Jöttem egy kicsit olvasni, és megálltam itt.
Egyetértek "harcminchat" véleményével!

Törölt tag2020. március 26. 21:16

Törölt hozzászólás.