IGAZ(I) magyarok

Edeke•  2020. január 26. 08:22  •  olvasva: 264

Lackfi János

 

A SZÉTHÚZÁS HIMNUSZA

 

Isten, áldd meg a magyart
Belső széthúzással,
Nem kell ágyú, puska, kard,
Végez enmagával.
Összetart, mint folyós pép,
Megtölti a bendőt,
A múlt megvolt, most meg épp
Elbaltáz jövendőt!

Nem nézi, hogy honfitárs,
Hátbadöfi menten,
Ellenségnek, nem vitás,
Van hely a cementben.
Három pártot alapít,
Pedig nincs, csak ketten,
Okosban leboltol itt
Bármit, csak hadd menjen.

Egyik szerint áruló,
Ki nem kormánypárti,
Itthon minden ragyogó,
Megnézheti bárki!
Másik szerint gyáva szenny,
Ki nem ellenzéki,
Ez mindig lop, az sosem,
Vesszen, ki nem érti.

Mind, ki emerre szavaz,
Csupa agysebészek,
Aki más jelöltre, az
Félkegyelmű féreg.
Az egyik ezen rugóz:
Fuj, ti mocskos nácik,
A másik bőszen zsidóz,
Élvezi is, látszik.

Egyik szidja Trianont,
Gázkamrát tagadja,
A másik meg nekiront:
Te büdös parasztja!
Itt egy kicsi komcsizás,
Ott kis bőgatyázás,
Ami régi, mind csodás,
Ami régi, csámpás!

Itt: a magyar mind gyökér,
Faluszéli prosztó,
Szerencse, hogy erre él
Néhány fő-észosztó! 
Amott: vesszen jövevény,
Csak a magyar éljen,
A tiszta vér szép igény,
Elleszünk majd négyen.

Vár állott, most köpködés,
Marakodás, dúlás,
Pár jelszót bedobnak és
Rajta, kötélhúzás!
Gondolkodni bonyolult
Egynél több nézetből.
Vagy a jövő vagy a múlt!
Vagy euró vagy pengő!

Isten áldd meg a magyart,
Ki-ki túr magának,
Örökké semmi se tart,
Csak a magyar bánat.
A belharc nem hagy alább,
A múltunk már eldőlt,
Ne baltázzuk legalább
El még a jövendőt!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Edeke2020. január 26. 22:43

@Rozella: Az a pökhendi fenegyerek, csak a fejedben létezik. Sajnálom, hogy ilyennek látsz. De nem először vádolsz meg alaptalanul, úgy hogy kiforgatod a szavaimat. Már amikor plágiummal vádoltál, egy tréfa miatt, sejtettem, hogy nem leszünk egy hullámhosszon. De hát ez van, nem lehet minden tökéletes.
És, hogy mi a főbenjáró bűn? Talán más véleményen lenni, de tisztelni a másikét, se lenne az. Nem kérem, hogy gondolkozz el ezen. Én sem teszem. Jóéjt.

Rozella2020. január 26. 21:37

@Edeke: Nem érdekel mit töröltél, és ami ott maradt, az sem engem minősít, ahogy az sem, hogy 'unod erdélyt' és 'unod trianont'... /szándékosan így, KISBETŰVEL UNOD..!! / mert ettől ugye te nagy leszel? Az a bejegyzés néhány írást ajánlott, ami arról szól, hogy magyar írók és költők hogyan próbálták feldolgozni ezt a traumát és mi volt egy nemzeti tragédia magyar irodalmi visszhangja. A száz éves évforduló kapcsán egy irodalmi portálon ez talán nem főbenjáró bűn. Úgy látszik irodalmunk nagyjai veled ellentétben nem unták... A pökhendi fenegyerek státusz, amit magadnak itt kiszemeltél, sokaknak nem opció. Nekem sem az. Birtokold nyugodtan.

Törölt tag2020. január 26. 20:31

Törölt hozzászólás.

Edeke2020. január 26. 16:00

@Rozella: megnéztem, valóban van, egy törlés, de szó szerint az utána következő bejegyzésem volt, annyi eltéréssel, hogy az egyik politikus nevét kisbetűvel írtam véletlenül, és nem akartam hogy ebbe belelásson bárki bármit. Javaslom maradjunk a tényeknél, ha állítunk egymásról bármit is, kevesebb lesz a surlódás....

Edeke2020. január 26. 15:43

@Rozella: Én másként gondolom ezt, mint te, és azok akik ott hozzámszóltak. Mivel tudom ez mennyire érzékeny téma, inkább visszavonulót fújtam. Azt gondolom jól tettem. Én azt gondolom, hogy az elvakult "nagy magyarság" kártékony. Nyílt szemmel kell járni a világban, elfogadni, és befogadni az újat, és meglátni azt amit mások jobban csinálnak tőlünk, és tanulni. Unom trianont, unom, erdélyt, pontosabban azt, hogy ezeket mindenki aki kimondja, az megkérdőjelezhetetlen. Van sokkal égetőbb dolgunk ennél. Ha rendberaktuk azt a piszkot amivé a rendszerváltás óta változtattuk ezt az országot, akkor megengedhetjük magunknak azt a luxust, hogy ellenségeket kreáljunk magunknak, de addig,.....addig nagyon sok helyrehozni, és megbánni valónk van a nem olyan régi történelmünkből. Nem emlékszem arra, hogy töröltem volna bármit is, de még az is lehet. Törlés ellenes vagyok, ezt nyilvánvalóvá tettem nem egyszer.

Rozella2020. január 26. 13:01

Abban a "hsz tivornyában" (??) ami sajnálatosan minden megelőző kérés ellenére egy Trianonról szóló emlékezés alatt olvasható, sajnos éppen TE igyekeztél a "bendőt megtölteni", 'nem nézve, hogy honfitárs' volna az a magyar is, aki nem vitatja mások magyarságát... TE voltál az, aki igyekeztél megkérdőjelezni a magyarság-tudatot létrehozó, évszázadok alatt kialakult, és megtapasztalt belső érzést, és szuverén jogot... Ezzel persze igazoltad is ennek a Lackfi versnek némely megállapításait, de hát úgy látszik valóban ez van, - kicsiben és nagyban. A másokénál 'magyarabb' önérzeted, /hiúságod/, nem hagyhatta annyiban... Szomorú. Onnan azóta törölted az ominózus, megkérdőjelező és provokáló beszólásodat, innen meg nyugodtan törölheted az enyémet.

Törölt tag2020. január 26. 10:45

Törölt hozzászólás.

Mikijozsa2020. január 26. 10:13

a magyar sehol nem tud összefogni ez már kezd elcsépelt duma lenni, valójában a magyar hálózatkiépítése - létrehozása révén maradhatna fent

Törölt tag2020. január 26. 10:09

Törölt hozzászólás.

york2020. január 26. 09:19

@Edeke: Itt előjön a subject.

Edeke2020. január 26. 09:17

melyik, melyik?

york2020. január 26. 09:15

van csend, és ennyi, igazi csend meg nem igazi csend?

Edeke2020. január 26. 09:09

Egy hsz tivornya veszteseként akartam ezt a verset megírni, hogy lássák az emberek mi a bajom az IGAZI magyarokkal, meg a etcvel, de ez a fránya Lackfi vagy ki nem megelőzött, a franc a pofáját.

skary2020. január 26. 08:53

demáasszömannyi...

Mersinho2020. január 26. 08:35

:/