Edeke blogja

Edeke•  2022. július 23. 07:00

Boldog rabszolga

Netenleltem


BOLDOG RABSZOLGÁK

Amerikában mindig két csoportra osztották a fekete rabszolgákat...

-azokra, akik otthon szolgáltak, és 

-akik a földeken dolgoztak. 

A földeken dolgozó rabszolgák nagy megaláztatásban és rendkívül embertelen körülmények között éltek, míg a háziasszony rabszolgái "magasabb" osztályú rabszolgáknak tartották magukat, mert abban a kiváltságban részesültek, hogy fehér gazdáik után elfogyaszthatták az étel maradékát, felvehették a régi ruháját és nem nehéz fizikai, hanem könnyű házimunkát végezhettek.

Bármennyiszer ki akartak törni a földeken dolgozó rabszolgák  a rabszolgaság alól, az otthoni rabszolgák elárulták őket fehér uraiknak, így minden lázadást megelőztek. Ezért a földeken dolgozókat súlyosan megbüntetnék, hogy elveszítsék a reményt, az álmukat, hogy valaha is szabadok lehetnek.

Hogy a benti munkát végző rabszolgák miért árulták el testvéreiket?

Hát azért, mert az ételmaradék és a szakadt ruha értékesebb volt számukra, mint a szabadságuk.

A szabadság legnagyobb ellensége nem a császár, nem a rabszolgatulajdonos, sem a rabszolgahajtó. 

A szabadság legnagyobb ellensége a boldog rabszolga. 

Ez ma is megy sajnos.

Az egyetlen közös bennetek, hogy mindketten rabszolgák vagytok, és az ellenségetek ugyanaz.

Edeke•  2022. április 17. 05:41

Neten leltem, úgyhogy ne vitatkozzatok velem

" A szamár azt mondta a tigrisnek:

- A fű kék.


A tigris válaszolt:

- Nem, a fű zöld.


A vita elmérgesedett, és mindketten úgy döntöttek, hogy döntőbíróság elé viszik a dolgot, ezért az oroszlán, a dzsungel királya elé járultak.


A szamár már azelőtt kiabálni kezdett, hogy elérte volna az erdei tisztást, ahol az oroszlán ült a trónján:

- Őfelsége, igaz, hogy a fű kék?


Az oroszlán válaszolt:

- Igaz, a fű kék.


A szamár sietett és továbbment:

- A tigris nem ért egyet velem, ellentmond és bosszant, kérlek, büntesd meg.


A király ekkor kijelentette:

- A tigris 5 év hallgatással lesz büntetve.


A szamár vidáman ugrott, és elégedetten, ismételgetve folytatta útját:

- A fű kék ...


A tigris elfogadta a büntetését, de előtte megkérdezte az oroszlánt:

- Felség, miért büntettél meg engem, elvégre a fű zöld.


Az oroszlán válaszolt:

- Valójában a fű zöld.


A tigris megkérdezte:

- Akkor miért büntetsz engem?


Az oroszlán válaszolt:

- Ennek semmi köze ahhoz a kérdéshez, hogy a fű kék vagy zöld. A büntetés azért van, mert egy ilyen bátor és intelligens teremtmény, mint te, nem vesztegetheti az idejét arra, hogy egy szamárral vitatkozzon, aki ráadásul még idejön és ezzel a kérdéssel engem zaklat.


A legrosszabb időpocsékolás a bolonddal és fanatikussal vitatkozni, akit nem érdekel az igazság vagy a valóság, csak a hite és az illúziói győzelme. Soha ne vesztegessük az időt olyan érvekre, amelyeknek nincs értelme. Vannak emberek, akiknek bármennyi bizonyítékot  mutatunk is be, nem képesek megérteni, másokat pedig elvakít az ego, a gyűlölet és a harag, és csak azt akarják, hogy igazuk legyen, még akkor is, ha nincs igazuk."


Amikor a tudatlanság ordít, az intelligencia hallgat. A te békéd és nyugalmad többet ér.

Edeke•  2022. január 9. 08:14

A valóság

fehér álmok szálltak a fákra

tán ilyen lehet a mennyország

a jóisten leghidegebb álma

a valóság

szűziesen szép a csend

szél nélküli

a múlt még idecseng

itt vagy neki

Edeke•  2022. január 6. 21:12

Véget ért a 2021-es év, és ebből az alkalomból sze



 retnénk néhány érdekes statisztikai adattal meglepni téged.

2021-ben egy-egy szerzőnek átlagosan 7 verse jelent meg a www.poet.hu cím alatt. Tőled cenzúra verset publikáltunk az év során, ami jóval meghaladja az átlagot. Ez azt jelenti, hogy nagyjából cenzúra naponta került fel tőled vers a Poetre. Igazán termékeny vagy, csak így tovább! :)

A 2021-ben publikált verseidet összesen cenzúra alkalommal tekintették meg látogatóink, ezzel pedig az év legolvasottabb szerzőinek felső cenzúra-ába tartozol. Erre igazán büszke lehetsz, gratulálunk! cenzúra című versed volt a legnézettebb cenzúra megjelenéssel (egy-egy alkotást átlagosan 188-an szoktak megtekinteni).

cenzúra alkalommal voltak olyan hatásosak soraid, hogy az olvasók kedvencnek jelöljék őket. cenzúra című versed volt a legnépszerűbb cenzúra kedvencnek jelöléssel. Ez a versed az idén publikált művek több mint felénél sikeresebb volt! Idén a régebbi verseid is gyarapodtak cenzúra kedvencnek jelöléssel, ami azt jelenti, hogy az olvasóknak annyira tetszenek a műveid, hogy a korábbiakhoz is visszajárnak elolvasni őket. Ez az igazi siker! :)

cenzúra hozzászólással is gazdagodtak a verseid az év folyamán. E tekintetben is cenzúra című versed vitte a pálmát cenzúra hozzászólással.

Az év során cenzúra új figyelőt szereztél, ők minden egyes újonnan felkerült versedről külön értesítést kapnak. Ez átlagon felüli szám, gratulálunk!

Ha szeretnéd, hogy az új évben még többen olvassák műveidet, érdemes megfontolnod a cenzúra

Mint minden évben, idén is cenzúra az oldalunk statisztikáit. Ha pedig még nem követsz minket, várunk téged a cenzúra vagy követhetsz minket akár cenzúra is!

Köszönjük, hogy megosztottad velünk a verseidet, és ihletben gazdag 2022-t kívánunk!


Edeke•  2021. december 30. 11:33

Nem akarom, hogy meghalj

Szia, itt Vlad. 8 éves vagyok. 3 évvel ezelőtt balesetet szenvedtem az autópályán. Tudja meg, hogy meghaltam. Ha abbahagyja az olvasást, ma 15: 00-kor valami rossz történik veled. Egy Mihai nevű fiú nevetve figyelmen kívül hagyta az üzenetet, és 2 nappal később édesanyja meghalt. Egy Alesia nevű lány abbahagyta az olvasást, és másnap meglátott az utcán, megpróbált elmenekülni, de nem sikerült. És csatlakozott hozzám, magasan a mennyben. Tíz perc alatt küldje el ezt az üzenetet 10 barátjának. Korlátozott idő . Ha végzett, ez a pont pirosra vált ...

     ⚪

Várja meg a figyelmeztetést! Ez nem vicc! olvass tovább, különben meghalsz, még akkor is, ha csak a "figyelmeztetés" szót nézted! Volt egyszer egy Clarissa nevű kislány, 10 éves volt, és elmegyógyintézetben élt, mert megölte szüleit. annyira megbetegedett, hogy megkezdte a kórház teljes személyzetének megölését. így a kormány úgy gondolta, hogy a legjobb ötlet lenne megszabadulni tőle. ezért kialakítottak egy szobát, hogy a lehető leghamarabb megöljék. de valahogy tévedett, az általuk használt autó hibás volt, és órákig ott maradt kínlódva, míg végül meghalt. Halála napján minden héten visszatér a levelet olvasóhoz. Hétfő este 12:00 körül bemászik a szobádba és megöl, de lassan és fájdalmasan. lassan vágja le a test különböző részeit. akkor halálra vérzik. ossza meg ezt 20 emberrel, és ő elfelejt téged! ne higgy nekem Íme néhány példa 1. Jenny nem hitte el, és olvasás nélkül törölte. Hétfőn este addig aludt, amíg nehéz ujjlenyomatokat nem hallott, és amit látott, egy nagy késsel tisztán látszott. és tudod, mi történik ezután 2. Tom ezt csak 5 embernek küldte, mert hamisnak tartotta, de mennyire rossz. megölték, mert nem teljesítette a feladatot 3. joeanna csak 19 embert küldött, mert azt hitte, hogy teljesítette a feladatot, de akkor tévedett. ha ezt elolvassa, küldje el 20 embernek! Nem akarom, hogy meghalj!