Típusok különböző helyzetekben - Eljegyzés

Daneel•  2022. január 10. 17:17  •  olvasva: 127

XXXX megkéri a szerelme kezét.

INTJ: Kiszemelt#1 megérkezett a helyszínre. Öltönyömben elindulok felé, és az ajkaimat oly módon döntöm meg, amit az emberi lények mosolynak neveznek. Le kell, hogy nyűgözzem ezt az egyedet, akivel reprodukció esetén nagyban segítenénk az emberiség jövőjét! Biztosra akartam menni, ezért nem csak egy gyűrűt vettem neki. Előbb-utóbb csak belefárad abba, hogy elhajítsa őket. Igen... Itt van mind a negyven. Reprodukciós erekció megszüntetése folyamatban, betanult bókok modul indítása. (Kívánj sok szerencsét!)

INTP: Valóban jó ötlet volt a könyvtár? Mondjuk nincs ennél romantikusabb hely! Odacsúsztattam Jolán mellé egy nagyon érdekes monográfiát a kardiovaszkuláris betegségek és az énektudás kapcsolatáról; amint kinyitja, hogy beleolvasson, meg fogja látni a jeggyűrűt. Amint kinyitja... Nem fogja kinyitni.

ENTJ: Elhoztam a város legelőkelőbb éttermébe. Rendeltem neki az ország legdrágább kaviárjából, és idehívtam a kedvenc zenekarát is. Amikor az ajtó előtt találkoztunk, egy gyémánt nyaklánccal leptem meg. Tudom, hogy önmagam miatt úgysem szeretne, de ha elég élményt vásárolok neki, talán beleszeret abba a rohadékba, aki mindezt hajlandó neki nyújtani. Istenem, miért nem lehet olyan ez, mint egy egyszerű üzleti meeting?

ENTP: Mi? Azt mondod, hogy esélyem sincs ennél a csajnál, és hogy a távoltartási végzést nem azért hozta, hogy nehezen becserkészhetőnek tűnjön? Hagyjál már, lenyűgözök mindenkit a karizmámmal, nem vagyok creepy, és ez a csaj tényleg az esetem! Semmiben sem értett egyet velem! Elkezdtem neki amellett érvelni, hogy a távoltartási végzésre márpedig szükség van, erre láttam a szemében, hogy egy pillanatra meg akarta gondolni magát. De mindegy is. Ha igazad is van, és esélyem az valóban nincs... Van DNS-mintám. Amint sikeresen leklónozom, velem lesz, haver.

INFJ: Te vagy az igazi. Amikor a tüntetésen mellém álltál, és szenvedélyesen skandálni kezdted, hogy az Illuminati felel a Covidért, és te csakis gluténmentes oltást kérsz, rájöttem, hogy te különleges vagy. Utána találkozgattunk, parkokban sétálgattunk, megvitattuk, hogy ki hogy látja a világot. Ekkoriban jöttem rá, hogy nem csak nagyon szenvedélyes vagy, hanem nagyon mély is. Korábban senkitől sem hallottam olyan fejtegetést, ami az MKULTRA-t ennyire hatékonyan összeköti a Disney mögé bújtatott technológiai elnyomással. Adnék neked gyűrűt, de az újabbakban van chip, és nem akarom, hogy kémkedjenek utánunk. Helyette adok egy képzeletbeli gyűrűt. Elképzeled te is az elképzelt gyűrűmet, hogy kialakuljon ez a spirituális kötelék?

INFP: Kedves Jolán! Ha a szemedbe nézek, a csillagok porig égnek; ha melletted vagyok, a szívem gyönyört vacog. Gyönyörű vagy... Azt szeretném kérdezni, hogy szeretnéd-e velem leélni az életed? Gyűrűre sajnos nem volt pénzem, de írhatok neked egy balladát a gyűrűk jelentőségéről.

ENFJ: Össze kell, hogy jöjjön... Össze fog jönni! Azért hívtam el erre a partira az ötven legjobb barátomat, hogy olyan pszichológiai nyomás alatt legyen ez a hölgy, hogy ne mondhasson nemet! Jól van, nevezhetsz manipulatívnak, de ez egy önvédelmi mechanizmus. Ha nemet mond, akkor az életemnek semmi értelme, mert ő benne a fény. Sanyi oda fog menni a rádióhoz, és berakja a kedvenc CD-jét. Józsi feltűnésmentesen, de határozottan odagyűjt mindenkit körénk. Majd... Majd, ha van Isten az égben, igent mond Jolán.

ENFP: Jolán, te egy gyönyörű nő vagy! Akarom mondani... Függetlenül attól, hogy hogyan definiálod magad, te egy gyönyörű ember vagy! Mármint, ugye embernek definiálod magad? Nincs bajom az állatokkal vagy az egyéb létformákkal, nem vagyok zoofób, csak... Csak ezt most meg kell fogalmaznom. Jolán... Szeretnéd ezt a gyűrűt, amit... Bazki! Amit otthon hagytam?

ISTJ: Talán örülni fog ennek a múzeumi látogatásnak. Gyönyörködhetünk a múlt csodáiban, és amikor a kiállítás végére érünk, egy igazi hatavanas évekbeli Rolls Royce fog ránk várni. Egy olyan sofőrrel, aki hátrahajol, brandível kínál minket, és az ő poharában lesz egy gyűrű. Az anyámé. Ez a gyűrű még a dédnagymamávé volt, és eljött az ideje annak, hogy én kérjem meg vele egy lány kezét.

ISTP: Tudod, hogy nem vagyok a szavak embere, most mégis szónoklok neked. Elrabolhattam volna a rokonságod, és rákényszeríthettelek volna erre a házasságra. Leverhettem volna az összes TEK-est és nindzsát, akit a szeretteid megmentésére küldethettél volna, és összeházasodhattam volna veled. Meghekkelhettem volna az összes kütyünket, hogy műholdról beazonosíthatatlanok lehessünk, majd eltűnhettem volna veled Szibériába medvére vadászni. De nem tettem. Nem szeretem az embereket, tudod jól. Nem szeretem a végtelen drámáikat, hülyeségeiket, önsorsrontásukat. De te más vagy. Szeretnék veled lenni.

ESTJ: Tudod, Jolán, amióta megismertelek, mindenhova pontosan érkeztél, makulátlan öltözékben. Sosem szemeteltél, a lakásod pedig ragyog a tisztaságtól. Tudom magamról, hogy egy olyan ember vagyok, akinek nagyon magas elvárásai vannak ilyen téren, de... Hiába kerestem benned a hibát hónapok óta, arra jutottam, hogy nincsenek hibáid. Végig azt figyeltem, hogy méltó lennél-e hozzám, miközben a legfontosabb kérdés csak most jutott eszembe, ezt pedig neked kell megválaszolnod. Én méltó lennék-e hozzád?

ESTP: Jól van, bébi! Ezennel megesküszöm, hogy nem fogok hazudni, nem foglak megcsalni, rá sem nézek más nőre. Nem fogok esténként a kocsmában dekkolni, az Izaura alatt nem fogok focimeccset nézni, és... És úgy általában egy megbízható, hűséges emberi lény leszek. De ha még egy kurva sort hozzá akarsz rakatni ehhez a halállistához, én lépek innen, Jolán, így is most mondtam le érted az életem kilencven százalékáról!

ISFJ: Kérsz még egy sütit? Igen, ma sütöttem anyuval. Kényelmesen ülsz? Nincs meleged? Nem kérsz egy pohár bort? Minden rendben? Hálisten, örülök neki! Szóval... Nem tudom, hogy is mondjam... Kedves lány vagy. A legtöbben kihasználnak engem, de te olyannak szeretsz, amilyen vagyok... Biztos nem kérsz még egy sütit? És... Szeretnék egy olyan ember mellett élni, aki olyan velem, mint te vagy. És... Hát, itt van ez a gyűrű... Kényelmesen ülsz, biztos? Szóval, leszel a feleségem?

ISFP: Nem adok neked gyűrűt, az túl mainstream. Helyette rendelek neked egy café risotto nero deluxe padavan milanellót. A világ legjobb kávéja. Olyan fekete, akár az emberi lélek, és olyan kesernyés, mint a mindennapok. De amikor a végére érsz, az utóíze angyalian édes. Ez az utóíz pedig jobban szimbolizálja azt, hogy mit jelentesz nekem, mint egy random fémdarab.

ESFJ: Oké... Megkérdeztem az anyját, mit gondol rólam. Megkérdeztem az apját is, a nagyszüleit, a testvéreit, a szomszédjait, még a facebook ismerőseit is végigkérdeztem. Mindenki szerint bír. Csináltam egy facebook csoportot ennek a 780 embernek, és szavazást indítottam arról, hogy hova is vigyem el megkérni a kezét. Az is megvan. Tulajdonképpen a városban már mindenki ismeri a terv összes részletét, kivéve Jolánt. Azt hiszem, készen állok.

ESFP: Tudod Jolán, én nagyon szeretlek téged, de a házasságnak olyan írott és íratlan szabályai vannak, amiket én nem tudom, hogy be tudnék-e tartani. Különleges helyed van a szívemben, és mindig is téged foglak szeretni, de... Tudod, hogy megy ez, munka közben hirtelen kanos leszel, rád kacsint valaki, és orgia... Előfordul. Éppen ezért én egy poliamor gyűrűt hoztam neked. Elfogadod-e azt, hogy mi fűvel-fával, de a nap végén mégiscsak egymást szeretjük?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!