Hatásfok II.

Cs-Janos•  2021. október 27. 08:09  •  olvasva: 133


Mint az előttem álló fát
Gyökerétől lágy lombjáig
Szeretlek termékeny
Szavaid gyümölcseivel.



Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Cs-Janos2021. október 29. 01:14

@chillly24: Valamiképp valahogy a nyugalom árad belőled. :) A víz, az a mélyből felbukkanó rejtély, ami a felszínen hullámzik, abban valóban van valami békítő, merengő. Vagy csak egyszerűen nyugtató. Sőt, alig esti pillanatában még több, mikor a nap arcát kezdi mosni benne. Hát vannak szentimentális vagy kedvenc helyek... :) Ámbár azt hiszem nem is mi választjuk olykor a helyet, a hely minket. Teljen szépen a napod! :)

chillly242021. október 28. 14:59

@Cs-Janos: ez nagyon szép történet :)
Nem vagy lüke, mindenkinek van valami, ami közelebb áll a szívéhez, és otthonának tekinti. Számomra a víz az ilyen. Nem ám a csatorna, vagy kispatak, hanem pl egy holtág, egy nagyobbacska tó, a Balaton, vagy bármi olyan vízfolyás, ami mellett romantikus fák pl szomorúfüzek, ezüst nyárok ringnak a szélben. Engem ez kapcsol ki, a víz, a lágy csillogás, a nyugalom. :)
Teljesen megértelek a fáddal :)

Cs-Janos2021. október 28. 01:02

@chillly24: Annak szántam! De több van benne, mint ami. Kedvesebb is lehetne, szebb, kifejezőbb is, de elmesélem miért lett így. Van egy kedvenc fám. Néha időzök mellette, vele. Egy nap csak megláttam a többi között. Ő nekem különösebb volt. Odamentem s időztem vele. A lombjait sóhajként hallgattam, az ágairól külön gondolatok ágazódtak felém s a magassága is elgondolkodtatott. A lomja hajzuhatag... Minden porcikája valamit adott. Mondjuk a magassága pl. úgy, hogy felnéztem rá. És rögtön magasztossá vált bennem is valami. Vizuális képek rajzolatai, ilyesmi kezdett felnőni és kiíródni is a pillanattal. Engedtem, hadd járjon át mindenfelől, és én is vele rezzenek. Kicsit lüke vagyok, de van ilyenem. Szóval ez a kis(nagy)kedvenc fa az életet szimbolizálja számomra. Ha innen nézed, talán most már számodra is több jelentéssel bír egy egyszerű fánál, ezét több ennél az előttem álló résznél is. Aztán a többi jött utána, összefűződött-kötődött ezzel a másik lüke lelkemmel vagy érzéseimmel. Szóval, ha van igazi földi gyümölcs, mint bármelyik fának van, embernek emberé az. Vagyis talán valahol van legalább egy olyan mindenkinek, akinek valakié elég (ízes). És lélegzés, vége a történetnek. :) Köszönöm, hogy végig olvastad és, hogy "kedves gondolat"-nak vagy most már hosszasnak gondolod asszem inkább. :)

chillly242021. október 27. 21:24

Kedves gondolat! :)