Ember embernek agyérgörcse!

Colletus•  2012. július 31. 19:40

"Ember embernek agyérgörcse." - Mondta Nádasdy Ádám, nyelvészprofesszor. - Egyetértek. Itt farkasokról szó sincs!

Néha megtámadnak minket. Megyünk az utcán és egyszercsak valaki nekünk szegez egy kihegyezett mondatot. Csak úgy. Vagy amúgy, amikor ismerjük is az illetőt. Olyan ez, mint amikor a nyugodalmas, madárcsicsergős réten sétálva orrbanyom bennünket a parlagfűpollen. Tüssz-tüssz, és máris oda a napomnak, mert egész estig folyni fog az orrom. A zsebkendő ugyan segít ezen a kellemetlen helyzeten - bizonyos esetekben -, de tegyük fel, hogy ez nem egyszerű pollen, hanem olyan valami, ami ellen a PZS (de még Fogarasi Árpád házi atombukere) sem véd! Folyik-folyik, mintha dézsából öntenék a taknyot. Igen, most már biztosan tudom, hogy erről van szó. Néha az emberek dézsából öntik a taknyot! 

Észérvek? - Hülye vagy, Pistike? Hogy lehetne már érvekkel harcolni a paprikaspray ellen? Csípi a szemedet és nem tudod kimosni, vagy csak úgy semlegesíteni valami ellenanyaggal. Mert ez olyan! Amikor pedig néhány kivételes, véletlenszerű napon, több ember veszi körül a lakásodat, hívja a telefonodat, írja az e-maileket, és öntik-öntik azt a tömény taknyot a nyakadba, az... az egy szar nap! Aztán elvárják, hogy te is meríts egy vödörrel, aztán öntsd is vissza. Igen, ez elvárás, mert akkor megint le tudnak majd borítani egy adaggal. Ping-pong, ez így megy előre-hátra, amíg egyikőtök ki nem száll ebből a trutyis, taknyos, fröcskölős helyzetből, és hoz egy 100db-os többrétegű papírzsebkendőt. 

Van egy kellemetlenebb, level 99. helyzet is, amikor észreveszed, hogy mindenki taknyol körülötted, (de már slaggal) és úgy érzed, tiéd a megtisztelő feladat, hogy légy a trutyielhárító. Na, ez a leghálásabb feladat. A raklapnyi résztvevő egyfolytában hívogat, hogy mellette foglalj állást, de te látod, hogy ez megint nem az a helyzet, amikor be kellene szállnod a ringbe, úgyhogy megpróbálsz igazságot tenni, felemelkedni a sok kis taknyoson, és erre mi történik? Téged öntenek le a végén, és megint jönnek a pollenek, meg az agyonhegyezett mondatok. Egyszerűen... agyérgyörcsöt kapsz! Végül azt veszed észre, hogy fröcsögsz és csak fröcsögsz meg fújod az orrodat, de már fáj és piros is és olyankor mindenki és minden idióta, de még a papagájod is pörlekedik, de mindjárt letakarom a kis mocskát!

Nincs mit tenni. Sajnos ember embernek agyérgörcse... 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Holdontul2012. augusztus 1. 11:18

Elmúlt?:)

Colletus2012. július 31. 22:14

Valóban elég fura nap volt a mai. :D

Marie_Marel2012. július 31. 20:43

Ejha! Car egy napod lehetett...
Fel a fejjel! :-)

Attila_the_hun2012. július 31. 20:40

Elolvastam. Agyérgörcsöt kaptam. Hapccciiii!
:)

designo2012. július 31. 20:35

Ezt a hozzászólást a szerzője törölte.

Törölt tag2012. július 31. 19:46

Törölt hozzászólás.