Életmentő vicc

Colletus•  2012. február 11. 13:55

Egy fiktív szituáció:

Valaki rémesen unatkozik egy nagyvárosban, és telefonál a mentőknek, miszerint a külvárosi Juharfa utca 80-ban valaki rosszul lett. (Ilyen cím nem is létezik, mert csak 40-ig van az utca számozása) A mentők persze kimennek, de mivel messze van a cím, fél órába is telik a megérkezésük. A helyszínen észreveszik, hogy valaki átverte őket, ezért káromkodások közepette megfordulnak. A diszpécser szól a rádión.

- Fiúk, végeztetek a Juharfa 80-ban?
- Átverés volt, nincs is ilyen cím!
- Hála az égnek, most telefonáltak a Juharfa 9-ből, hogy egy férfi rengeteg vért vesztett.
- Megyünk!

A mentők fél perc alatt elérik a helyszínt, ahol a beteget azonnal hordágyra fektetik, és elszállítják a kórházba. Később az orvosok megállapítják, hogy ha a mentők 10 percet késnek, a férfi nem éli túl.

Ebben az esetben felelősség terheli a tréfás kedvű telefonálót? Egy nagyon rossz viccel megmentette egy ember életét. Érdekes kérdés... 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

juli482012. február 11. 16:40

Véletlen esetben szülhet jót a félrevezető telefon, de el fogják marasztalni a félrevezető telelfonálót, mert nem volt tudatában a végső jó következménynek. Rossz szándék vezette.

Törölt tag2012. február 11. 16:36

Törölt hozzászólás.

Colletus2012. február 11. 16:30

Értelek, Imre, de én most nem a szórakozó telefonálókat akarom védeni, és nem arra akartam kihegyezni a történetet, hogy milyen problémákat okozhatnak a tréfás kedvű gyilkosok... hanem azt a (ha úgy tetszik, etikai) kérdést tettem fel, hogy egy elítélt, rossz szándékkal elkövetett tett (telefon) szülhet-e egy olyan szerencsés jót, ami a rossz tett nélkül nem következett volna be?

Törölt tag2012. február 11. 14:12

Törölt hozzászólás.