Az evokációs pályázat tényleges eredménye

Colletus•  2013. január 22. 10:42

Kedves poetesek!

Ímhol a valódi végeredmény, amely a főoldalra is kikerült.

Fontosnak tartom megjegyezni, hogy rengeteg versből szelektált a zsűri (összesen 231 pályamű érkezett), de még így is 7 vers esetén pontegyezés állt fenn! Ez azt jelenti, hogy a végleges eredmény a zsűri elnökének, Perának, a karácsonyi pályázatunk győztesének utólagos rangsorolását mutatja, tehát nincs éles határ a 4-10. helyezettek között. Az első három esetén több pontot számláltunk a 4-10. helyezettnél, de itt is kicsi volt a határ. A szemléltetés kedvéért: (1. helyezett 10 pont, 2. 9 pont, 3. 8 pont).

A pályázat annyiból volt érdekes, hogy nem volt megkötés a versek számában, ezért van olyan szerzőnk, aki 3 helyezést is magáénak tudhat.

Nagyon köszönöm mindenkinek, aki részt vett a pályázaton, és külön köszönet a zsűrinek: Kovács Ágnesnek, Jagos Itván Róbertnek, Simon Ilonának és Péter Erikának, hogy a Magyar Kultúra Napjáról a Poet.hu profiljához, értékrendjéhez illeszkedve méltó módon megemlékeztünk!

Az eredmény:


1. Dezső Márton - Kampó
2. Bájer Máté - Azon az éjjelen
3. Mészáros László Berkesz - Faludy György: Tanuld meg ezt a versemet

4. Bujdosó - Szabó Lőrinc: Semmiért egészen
5. Füle Sándor - Felejtsd el ezt a verset is
6. Pécsi Marcell – Négysoros
7. Mészáros László Berkesz - Szabó Lőrinc: Semmiért egészen
8. Bujdosó - Boszorkányégetés
9. Mészáros László Berkesz - Ady Endre: Párisban járt az ősz
10. Kántor Zsolt - Ki hiszi hát?

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

mat-star2013. január 23. 09:57

Amen!:)

Fugemamor2013. január 23. 00:51

Najó, de csak mert megkértél...
Három művészeti közösség (na nem nagy) alakult azokból az emberekből, akik haragszanak rám, amiért admin voltam egy negyedik portálon.
Talán amiért egy kicsit dogmatikusan viselkedtem :P
Szép volt, igaz se volt. :)
Meg nem is csak rajtam múlott, de azért szerettek is... páran :P Mindig tanul az ember...

Igényt tartok mindenre, ami jár nekem, lehet fityisz is :)
Máté... sör és párbaj?

Meghozzátok a kedvemet, amiből amúgy is volt már:)

Ha addig kapok még fizetést, mert késik egy ''keveset'', akkor leirányzom magam :) Dejólenne :)

mat-star2013. január 22. 22:18

Füge! Pedig a párbajunkat eszkalálhatnánk a kocsmára is, mondjuk sörpárbajként!!! Fontold meg, ha tudod!:)

Marie_Marel2013. január 22. 21:59

Ha meg nem leszel ott (merészeled ezt tenni), akkor ezt neked!

http://m.cdn.blog.hu/ki/kismalozsa/image /2012%20jan-feb/P2020351kk.JPG

Marie_Marel2013. január 22. 21:57

Pedig lehet, hogy te billentenéd helyes irányba a mérleg nyelvét... (Eger)

Marie_Marel2013. január 22. 21:56

Dicsekeggyémá! No?

Holdontul2013. január 22. 21:55

Jean, hozna egy se'iyt?:D

Fugemamor2013. január 22. 21:51

Marie, jaj, ne mondd ezt, mert dicsekedni fogok. :)


Eger kapcsán eldöntöttem, hogy én márpedig elmegyek egy Poet-talira. Csak gyanítom inkább a következőre.

Marie_Marel2013. január 22. 21:46

Drága Fügém! Tudod hány helyre küldtek már engem? (Több éve vagyok Fórum modi.)
''kuncogó szmájli''

(Egerbe meg igen-igen vágyok. Meglátom. A piszkos anyagiak, tudod...)

Törölt tag2013. január 22. 21:45

Törölt hozzászólás.

Fugemamor2013. január 22. 21:42

Marie... A fenébe Te nem vagy való, engem már küldtek oda... de én sem mentem el...
Menj helyette a magyarországi Egerbe, és amit a fenére szántál volna költséget-időt, azt fordítsd arra....

Marie_Marel2013. január 22. 21:39

attila60, némi önellentmondást érzek:
'' szombaton'' - '' 50 - en vannak előttem...''
''Másik oldalra lépve meg azt látom eredmény van'' -szombaton?? Na ne...

Az evokációs pályázat tényleges eredménye
2013. január 22. 10:42

Na ugye...

Marie_Marel2013. január 22. 21:37

''Béke legyen veletek! ''
Ámen.

Colle, mondtam, hogy imádlak? :-))

Marie_Marel2013. január 22. 21:33

Fenébe, el kéne jutnom Egerbe...

attila602013. január 22. 19:51

Szia

Igen megvan az eredmény kiváló még nem volt időm elolvasni s nem is miattuk írok. A lényeg a következő 18.h-kor beléptem hogyan áll a szombaton beküldött irományom, azt a tájékoztatást kaptam még 50 - en vannak előttem... ??????- voltak utánam? Másik oldalra lépve meg azt látom eredmény van???????? Nem is magamért szólok az csak zagyvaság, de még sok lelkes írogatót madárnak néztek! Szerintem csúsztatni kellet volna a kihirdetést.

szia

kovacsagi2013. január 22. 19:39

...csak, tudod, az a bökkenő... :))))

hogy mire lefolytatjuk a közbeszerzési eljárást, hogy megtaláljuk a leggazdaságosabb és legszínvonalasabb alkotmányjogászt... beleőszülünk. :)))

Colletus2013. január 22. 19:29

Üdv!

Dentonnal maximálisan egyetértek... szah, őszintén szólva, halvány lila dunsztom nincs, hogy ki vagy, annyit tudok rólad, hogy szah linken minősíted a pályázatot, felhántorgatod a parafrázis-evokáció kérdéskört, de nem veszed figyelembe, hogy nem szabtunk konkrét korlátokat, és nem gondolom, hogy a díjazott műveket nem lehet evokáció kategóriába sorolni. Attól, hogy parafrázisként is megállják a helyüket, evokációként is értelmezhetők.

Mi köze a szakmai jártasságodnak, tapasztalataidnak, és bármi másnak ahhoz, hogy rosszindulatú megjegyzésnek vélem (a saját blogom alatt egy számomra vadidegen nicktől) az ötször lezárt történet folyamatos szinten tartását? Szerintem annyi, hogy ez egy újabb provokációra okot adó kifejezés, amit kiragadtál egy kontextusból. Ha nem így van, akkor pedig (tényleg nem ismerlek, nem tudom, ki vagy, de őszintén szólva jelenleg ez nem is számít, mert szerintem senki nem kíváncsi rá ebben a blogban) úgy viselkedsz, mint egy sértődött ötéves, akinek ez a legnagyobb problémája az életben.

Hangsúlyozom, ez a blogrendszer, itt most nem vezető modi vagyok, hanem a saját véleményemet írom le neked. Ha tényleg a lelkedbe gázoltam (távol álljon tőlem), akkor azért őszintén elnézést kérek. Én csak azt nem értem, hogy miért a pályázat lezárása után kell az eredményhirdetés alatt kifogásolni a zsűrit, a kiírást, a műfaji meghatározást, holott erről már a lezárás előtti last minute-ben is írtam egy külön bejegyzést. Tudtommal ott lezártuk a vitát. Ezt a piszkálódást a rosszindulaton kívül nem tudtam másnak tulajdonítani, de lehet, hogy tévedek, akkor viszont bocsánatot kérek!

Ha jóindulattal fordulsz felénk, és szereted a Poetet, akkor kérlek, ne bántsd a zsűriket, ne firtasd a kiírást, hanem legközelebb, ha meglátod, hogy pályázatot írunk ki, akkor írj nekem a palyazat@poet.hu-ra, vagy ide, vagy bárhova, ahol megtalálom. Minden építő javaslatot szívesen fogadok, és minden bizonnyal korrigálni is fogom azt a szerencsétlen vesszőt perjelre a ''formai, tartalmi'' elemek résznél... mert ezen múlott.

Kedves Kinga!

''némelyik helyezésen csodálkozom, mert létezik egy objektív értékítélet is, ami valahogy úgy szól, hogy a vers sugározzon esztétikumot, hitelességet, érzékekre hasson, ne elméleti, száraz oktatásokra épüljön, lehetôleg kerülje a politikai véleménynyílvánítást, ami elvileg a Poeten létezik, gyakorlatilag viszont nem, mert erre is számtalan példát tudok mondani, és _tartsa_ tiszteletben a vallási érzelmµ, Keresztény emberek hitvilágát. ''

Politikai jellegű írásokat valóban nem lehet közzétenni a Poeten. Állításod szerint tudsz ilyenről. Kérlek, hogy privát üzenetben írj nekem, hogy mely verseket tartod kifogásolhatónak, és ha a kérdéses mű valóban ellentétben áll a szabályzatunkkal, törölni fogom azt. Mielőtt arról írnál, hogy nem bízol meg az értékítéletemben, javallom, hogy Kövesdy Mártonnak, a főszerkesztőnek is küldd el ezeket a verseket az info@poet.hu-ra. De akár hibajelentést is írhatsz, így mindannyian látjuk. Rád bízom...

Keresztény hitvilág... ha kereszténygyalázó verseket találsz, kérlek, ugyanazt tedd meg, amit az előbb javasoltam, de azt előre mondom, hogy nem fogunk törölni olyan verseket, amelyek nem a keresztény hit dogmái, tanításai, értékrendje alapján íródtak, mivel ez itt nem egy keresztény portál, és nem is lesz az! Ha valaki a háromfejű kafferbivaly Istenségről ír egy verset, ugyanúgy helye van az oldalon, mint bármi másnak. (Sőt, ha jó a vers, még ki is emelem!)

A helyezésekkel lehet egyetérteni, meg nem egyetérteni, de ha te úgy érzed, hogy pontosan, objektíven és 100%-os eséllyel képes vagy megítélni, hogy melyik vers ''sugároz esztétikumot, hat az érzékekre, nem száraz oktatásra épít'', akkor sok szeretettel felkérlek a zsűri legelnökebb elnökének a következő pályázaton, de még Für Janónak is beajánllak, hogy vegyen már be az Írószövetségbe. :) Ha csak arról van szó, hogy szerinted vannak jobb versek is a beküldöttek között, akkor kérlek, bízd ezt a zsűrire.

Na, de a rosszízű viccet félretéve, Kinga drága, nem akarlak bántani téged, de amiket leírtál nem tudom elfogadni az értékítélettel kapcsolatban, és ha folytatjuk a beszélgetést, abból csak parttalan vita lesz...

---


Szóval végezetül, aki ezt a sokat mind elolvasta:

Nem akarok rosszat, nincs összeesküvés, mindenkit szeretek, nem akartalak megbántani titeket, levontam a tanulságot, legközelebb alkotmányjogásszal fogom bevizsgáltatni a kiírást. (ez is csak jó kedélyű vicc akart ám lenni :)

Béke legyen veletek!

szah2013. január 22. 18:50

keresem :)

Törölt tag2013. január 22. 18:48

Törölt hozzászólás.

szah2013. január 22. 18:42

Hármat tudok kívülről, mehet. Sőt, tudom a Karinthy Szabolcska paródiáját is, az bónusz negyediknek a negyedik üveg után. :)

jagosistvan2013. január 22. 18:39

Denton tesó leitatjuk a szah-t és Szabolcskát szavaltatunk vele. :)

szah2013. január 22. 18:39

Tudod, mit, Paula? Big like.
Ha már nekem jó estém van, legyen Neked is ;)

szah2013. január 22. 18:38

Paula hozzászólásának small like.
Először big trollface-t akartam írni, de most békülékeny hangulatban vagyok.

szah2013. január 22. 18:37

denton
Nem tehetek róla, ha tényleg mindent tudok a versről :)
Egerben ott leszek, nyugi, immár nem csak Jagi miatt, hanem miattad is. Ja, és piában is jobb vagyok ;)

Paula.S.Tizzis2013. január 22. 18:34

Minden helyezettnek gratulálok:-) Denton hozzászólásának big like :-))))))

szah2013. január 22. 18:28

Klassz. 1 szonettet kell írni 3 haikuból, és szavazunk, melyik sort húzzuk ki. :)

kovacsagi2013. január 22. 18:24

Írjunk ki pályázatot a szonett-haiku műfaj megteremtésére! :)

Törölt tag2013. január 22. 18:23

Törölt hozzászólás.

szah2013. január 22. 18:22

Jagi:
Nem az építményt gyengítem, hanem a szakmát erősíte(né)m.
Ez egy költészeti pályázat volt, ugye?
Akkor miért nem tartja be a költészet szabályait?
Evokációt kér, parafrázist díjaz.
Ennyire azért nem lehet amatőr az oldal.
Legközelebb szonettet kell írni, és haiku fog nyerni?
Hogy vegyen részt az ember olyan játékban, ahol menet közben változnak a szabályok? Pókered van, aztán szólnak, hogy ez kanaszta? WTF?

jagosistvan2013. január 22. 18:15

Nézd Attila. Ezt Ricsivel beszéld meg, mert ő volt a pályázat kiagyalója. Ha esetleg hibáztunk (miért is ne, hiszen emberek vagyunk) abból tanulni fogunk. Ne feledjük, ez egy amatőr oldal. Ricsi csak jót akar a pályázatokkal és úgy tűnik, hogy a többség egyet ért vele, még ha nem is hangoztatja. A zsűri meg szubjektív. Mint minden zsűri a világon.
Van egy javaslatom Attila. ha nem tetszik a pályázat, akkor írjál ki te is egyet, ami csak a tied lesz és ott olyan szabályokat hozol amilyet szeretnél. A határ a csillagos ég. Építs és ne mások falában keresd a gyengítő habarcsot.

Marie_Marel2013. január 22. 18:15

És még alilnket is ellinkeltem...
Ezt akartam:

http://kepfeltoltes.hu/130122/44779868in dex_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Marie_Marel2013. január 22. 18:14

Mé'jóaznéköd? Neménszerveztem, góbé! ;)

Eliza.2013. január 22. 18:14

Gratulálok a nyerteseknek!:)

szah2013. január 22. 18:13

Neked mindent :) Nem sok olyan van a Poeten, akinek (majdnem) mindent elnézek :)
De még hozzáírhatod, azt is, hogy igazam van.
:)

Marie_Marel2013. január 22. 18:10

Rendben. De vigyorogni szabad??

https://picasaweb.google.com/11436805999 4239311518/Szeged20090808

:-)

szah2013. január 22. 18:01

Marie: Pszichológusnak ne menj, a nyugtató szöveg nélam nem jön be
Lásd:
http://blog.poet.hu/Torpilla3181_pillana tai/en-inkabb-kimondom
2013. január 22. 17:49

Elég volna elismerni végre valakinek, hogy igazam van.

Marie_Marel2013. január 22. 17:50

Maraggyámá... Első ilyen jellegű Pályázat volt. Lesz ez még kifinomultabb is. Nyugivan.
;)

szah2013. január 22. 17:46

Marie: Ugye, tudod, mi a gondom? Egyszer sem hangzott el senkitől, főleg nem szervezői oldalról, hogy igazam volt. Végig. Megpróbál mindenki úgy tenni, mintha leselkedésen kapták volna az ellenkező nem öltözőjénél. Úgy tesznek, mintha nem is léteznének a SZAKMAI megjegyzéseim. Ha ez az oldal nem a költészetről szól - aminek bizony szabályai vannak -, akkor legyen a neve aztírtokamitakartok.hu. Ha evokációt kért a zsűri, miért - javarészt - parafrázisokat díjazott: Szakmailag még senki nem szólt hozzám, csak erőből itt. ''Enyimazoldal, nedumájjbele.'' Klassz. Közösségépítő.

Marie_Marel2013. január 22. 17:43

Gartuláció a nyerteseknek, köszönet a zsűritagoknak!
És legyen méééég sok pályázat! :-)))

szah2013. január 22. 17:43

Jagi, ne keseríts el, hogy nem tudod, miről beszélek. Nagyot csalódnék, pláne, hogy a zsűriben is benne voltál. Nyugodtan tedd hozzá az ''annak ellenére, hogy parafrázis volt'' félmondatot.
Egerre gyúrok, nyugi. Már megy az edzés :)

Marie_Marel2013. január 22. 17:42

Csigavér, emberek!
Nagyszerű versek születtek, megtanultuk mi az evokáció, mi a parafrázis, és ez nem mellékes dolog.
Nem vére megy, házibajnokság volt. :-)

Puszi, pacsi, ölelés: osszátok szét!

jagosistvan2013. január 22. 17:40

Máté, köszi a többiek nevében is. A versed előtt meg fejet hajtok. Nálam a vers mércéje a libabőr. Az Azon az éjjelen megütötte.

jagosistvan2013. január 22. 17:38

Gratulálok a győzteseknek. Azoknak is akiknek savanyú a szőlő. Szah, te csak Egerre gyúrj. ;)

mat-star2013. január 22. 17:38

Ez a vita teljesen terméketlen szerintem. Egyébiránt én is köszönöm a Zsűri munkáját!

szah2013. január 22. 17:18

És félreértés ne essék, füge, nem a vers minősége volt a gond, én nagyon kevés verset like-olok be.

szah2013. január 22. 17:12

Miért nem tudja már végre valaki - a másik bántása helyett - azt mondani, igen, nem tudtam, mi a különbség, lusta voltam megnézni is, ott sem kéne lennie a versemnek, mert normális helyen be se teszik a kalapba, de azért örülök a helyezésemnek?

szah2013. január 22. 17:09

Fugemamor: És a versed - bár továbbra is a kedvenceim között van - még mindig parafrázis. Ennyit erről, sértegethetsz, de a tények - sajnos - makacs dolgok.

szah2013. január 22. 17:06

Fugemamor: Te tudod, hogy ki Forrest Gump?

Fugemamor2013. január 22. 17:01

Én is köszönöm a zsűri és annak a csapatnak a munkáját akik lehetővé tették a pályázatot, dolgoztak vele.
Inspiráló volt, és öröm volt részt venni benne.
........................................ .........
Szah... Te tudod ki az a Grincs?

szah2013. január 22. 16:41

Még egy: az egy dolog, hogy blogokban megkapom, de ne a vezető moderátortól. Ha értitek, mi a bajom.

szah2013. január 22. 16:38

Gyerekek, én még a legnagyobb vita közepén sem bélyegeztem senkit rosszindulatúnak. Igaz vagy nem igaz? Velem ezzel szemben elég sokan voltak már bunkók itt. Én sem akarok személyeskedni. Így van vagy nincs? Danke scön.

Torpilla31812013. január 22. 16:34

Gratulálok..a többi a blogomban. De én tényleg szívből gratulálok...szeretet, béke...ölelés...de hát véleményem lehet ugye? Köszönöm, tisztelettel:
Mariann

szah2013. január 22. 16:32

Colletus
Azzal pedig, hogy nyilvánosan rosszindulatúnak bélyegeztél, túlléptél egy határt, és azt gondolom, jössz egy sorry-val. Lehet privátban is, ha publikusan csak negatív megy.

Törölt tag2013. január 22. 16:26

Törölt hozzászólás.

GKinga2013. január 22. 16:25

Bocsánat Colletus, de ezek a kérdések felvetôdtek bennem, és érdekeltek, és láttam annyi remekmµvet, Mátéé például csodálatos egy vers, de némelyik helyezésen csodálkozom, mert létezik egy objektív értékítélet is, ami valahogy úgy szól, hogy a vers sugározzon esztétikumot, hitelességet, érzékekre hasson, ne elméleti, száraz oktatásokra épüljön, lehetôleg kerülje a politikai véleménynyílvánítást, ami elvileg a Poeten létezik, gyakorlatilag viszont nem, mert erre is számtalan példát tudok mondani, és _tartsa_ tiszteletben a vallási érzelmµ, Keresztény emberek hitvilágát.
Ez így tömören, dióhéjban.

szah2013. január 22. 16:18

Colletus
A rosszindulatot viszont - ha megengeded, kikérem magamnak. Ha csak a munkáim felét ismernéd, már attól is nagyon szégyellnéd magad egy ilyen ''beszólás'' után.

szah2013. január 22. 16:16

kovacsagi:
Nekem Te folyton hiányzol, csak azért méltatlankodom, mert másképp nem állsz velem szóba ;)

szah2013. január 22. 16:15

Colletus
Kivettem a versem az értékelésből
Aztán visszatettem, és odaírtam, hogy ne díjazzátok, ez csak gesztus
Tehát én nem számítottam semmilyen díjra, mivel nem is voltam benne az értékelésben.
A szakmaiságról meg hadd nem mondjam el még egyszer a véleményem. Van pár könyvem (7, ha gondolod, belinkelem őket), tehát nem tartom magam amatőrnek, nyugodtam elhiheted, amit beszélek.

kovacsagi2013. január 22. 16:13

Értettem, Ricsi... elnézésed kérem. Felvettem a kesztyűt. Leteszem.

kovacsagi2013. január 22. 16:12

szah, mind tudjuk, hogy remek költészeti ''szakember'' vagy és tehetséges költő. az az igazság, hogy ha egyszer abbahagynád a mindenáron méltatlankodást, már hiányoznál.

Colletus2013. január 22. 16:11

Látom, itt az ésszerű érvek teljesen parttalanok a rosszindulattal, a bökdösődéssel szemben, úgyhogy részemről (és ez vonatkozik a szerkesztőség többi tagjára is) lezártnak tekintem az ügyet. Csak arra lennék kíváncsi, ha szah, Imre, Kinga verse a díjazottak között lenne, ugyanígy provokálnátok-e a pályázatot...

A zsűri elfogulatlanságában maximálisan megbízom, ha ti nem, akkor nem értem, miért küldtetek verset a pályázatra. :)

kovacsagi2013. január 22. 16:09

Imre, ne kényszeríts rá, hogy nyíltan kiírjam, mi a bajod a pályázattal és főleg a zsűrivel. Elsősorban nem amiatt aggódom, hogy rád nézve lesz kellemetlen, hanem olyan valakit szeretnék megkímélni, akinek igazán semmi köze ehhez.

szah2013. január 22. 16:07

De legalább én tudtam, mi a különbség evokáció és parafrázis között.
Ezért nem jár különdíj? :)

szah2013. január 22. 16:06

t-p-imre
Igen, itt van egy pont, nekem sem voltak kétségeim, hogy labdába sem rúgok.
Ki tudja, miért gondolom így ;)

Colletus2013. január 22. 15:59

GKinga, és?? Ez szerinted problémát jelent? Nem vállalta a zsűrizést, nem értékelt, nem látott bele az értékelésbe...

Törölt tag2013. január 22. 15:58

Törölt hozzászólás.

GKinga2013. január 22. 15:58

Fôleg, hogy... mindegy, nem akarom tovább ragozni, de az elsô helyezett lett az, akit amúgy zsµrinek akartatok választani.

GKinga2013. január 22. 15:57

Ezzel teljes mértékben egyetértek.

Törölt tag2013. január 22. 15:52

Törölt hozzászólás.

szah2013. január 22. 15:51

kovacsagi:
más örömét én teszem tönkre, nem imre :)
vagy nem igaz? ;)

Colletus2013. január 22. 15:49

Kedves GKinga!

Mivel töménytelen mennyiségű verset küldtek be, ezért megkönnyítve a zsűri feladatát azt a módszert találtam ki, hogy az összes versből a három zsűritag válasszon ki 10 darabot, amelyek szerintük a legszínvonalasabbak, és azokra 1-5 pontot adjanak.

Így a három zsűri pontjait összesítettem, ha mindegyikük felsorolásában szerepelt ugyanaz a vers. Pl. Jagi 3 pontot adott az egyikre, Limmike 4-et, Ági szintén hármat, az egy 10 pontos vers lett. Volt olyan is, amire csak az egyik zsűri adott pontot, de ő 5-öt, ezért az is bekerült a felhozatalba. A végére összeállt egy több mint 10-es lista, ahol 7 vers ugyanazzal a pontszámmal rendelkezett. (mert így jött ki).

Pera, a karácsonyi pályázatunk győztese nem értékelt ebben a formában, hanem a maradék 7 verset rangsorolta, így készült el a végleges eredmény.

Ugyanezt a pontozási módszert alkalmaztuk a karácsonyi pályázat esetében is, ahol a zsűri elnöke Kiss Judit Ágnes országosan elismert költőnő volt.

A zsűrik kiválasztása:

5 zsűrit kértem fel a pontozásra:

Kovács Ágit, aki a Poet.hu vezető moderátora, magyartanárnő, több alkalommal zsűrizett már.

Jagos Istvánt, aki a Dél-Alföldi Művészeti Kör alapítója, több kötete jelent már meg, és sokszor zsűrizett nálunk is.

Dezső Mártont, (Discordiát), akinek rengeteg versét emeltük ki a Poet.hu-n, mert véleményem szerint (és ezzel nem vagyok egyedül) egy csodálatos költő.

Úgy gondoltam, hogy a verskiemelési rátát tekintve olyanokat is felkérek zsűrinek, akiknek sok versét emeltük már ki, de még nem annyira ismertek. Ilyen volt a fiatal Novák Noémi és Simon Ilona (Limmike, aki moderátorunk is volt már).

Discordia nem reagált a felkérésemre, Noémi pedig nem vállalta a zsűrizést, a többiek elfogadták a feladatot. Így állt össze az értékelő csapat.

A zsűrik névsorát közzétettük, ezért, aki nem értett egyet az összeállítással, nem küldött verset a pályázatra, ha pedig küldött, akkor vállalta, hogy a felsorolt személyek értékítéletében megbízik.

Nem tartom ildomosnak a zsűri személyének firtatását a pályázat lezárta után... azzal egyetértek, hogy egy publikus önéletrajzot érdemes kitenni a kiírásnál, ezt a javaslatot felírtam és a következő (Kovács Ági javaslatára vélhetően Költészet Napjára kiírt) pályázatunkkor így fogunk eljárni, de itt sem lett volna ez gond, ha valaki kérdezi a pályázat ideje alatt, hogy kik a zsűrik, nyilván írnak egy bemutatkozást....

GKinga2013. január 22. 15:35

Köszönöm, Marie.

Marie_Marel2013. január 22. 15:34

Általában a Pályázat kiírója dönti el, hogy kit kér fel zsűritagnak.

GKinga2013. január 22. 15:27

Nem is a regisztrációra gondoltam elsôsorban, hanem számtalan más tényezôt is nézhetnénk, elismertség pl...

GKinga2013. január 22. 15:27

Marie!
Akkor mi az igazi válasz?

baramara2013. január 22. 15:24

Szerintem ez nem a nyereményről szólt, inkább egy jó kis játék, amiből remek versek születtek - és egy kedves megemlékezés a Magyar kultúra napjára! :))

Törölt tag2013. január 22. 15:21

Törölt hozzászólás.

baramara2013. január 22. 15:16

Én is szívből gratulálok minden pályázónak és természetesen a helyezetteknek!!! Nagyon jó versek születtek!

Pera762013. január 22. 15:14

:)

kovacsagi2013. január 22. 15:14

Jaj, Istenem, Imre... mi az, hogy erre számítottál? Ilyen sokat sejtetően... Muszáj a más örömét tönkretenni?

Marie_Marel2013. január 22. 15:12

Semmiképpen sem attól függhet szerintem, hogy ki mikor regisztrált. ;)

GKinga2013. január 22. 14:48

Nagy-nagy szeretettel gratulálok elsôsorban a helyezést elérteknek! Csodálatos versek születtek, egyúttal minden kedves résztvevônek is gratulálok.
Bennem is egy kis hiány van, ahogy Gimre is mondta, miért nem láthatjuk a versek pontozását? Hogy lehet másképp pontozni, ha nem egyesével? Ez a tavaly nyári-tavaszi gyerekvers pályázatnál is így mµködött, láthattuk, aki akarta, milyen ''helzeéseket'' ért el.
Bennem még egy kérdés felmerült, és kérlek, ne vegyétek sértésnek: mi alapján választódik ki a zsµri? Néztem Simon Ilona regisztrációját, ahhoz képes elég friss, hogy sokkal régebbi költôk is járnak már ide. Egy kis bemutatkozót írhatnának elôtte a zsµrik, pl. hány éve mivel foglalkozik, lehet, hogy már önálló kötetei vannak, csak azt nekünk nincs honnan tudni stb.
Köszönet még egyszer a pályázatért!

BakosErika2013. január 22. 13:47

Szívből gratulálok a helyezetteknek és egyben, minden résztvevőnek!
Erika

Törölt tag2013. január 22. 13:18

Törölt hozzászólás.

Colletus2013. január 22. 13:07

t-p-imre, a pontozási rendszer nem versenként működött, ezért erre nincs mód sajna.

Marie_Marel2013. január 22. 13:04

Vagy nem erre gondoltál?

Marie_Marel2013. január 22. 13:03

Mit??

''Nagy munkát jelentene feltenni a teljes listát a versenkénti egyenkénti pontszámokkal? ''
Erre válaszoltam: hogy igen (nagy munka lenne).

Én nem voltam zsűritag, úgyhogy ne tőlem várd a választ...

Törölt tag2013. január 22. 13:01

Törölt hozzászólás.

Marie_Marel2013. január 22. 12:39

Szívből gratulálok minden helyezettnek és az indulóknak is.
Az is hozadéka ennek a nagyszerű pályázatnak, hogy megtanultuk, hogy mi az evokáció és mi a parafrázis. ;)

Remélem lesz még ilyesféle pályázatunk, mindannyiunk örömére, hisz rengeteg ága-boga van a költészetnek, találnak majd pályázat kiírására méltót közötte biztos.

Gratula mindenkinek! :-)

Marie_Marel2013. január 22. 12:36

Imre, gondolom, igen.

szah2013. január 22. 12:19

Én is gratulálok, és a zsűrizés sem lehetett egyszerű munka.
Itt a két (nagyon rövid) definíció, hogy az is megtanulja, aki evokáció helyett parafrázis küldött be, így nem lesz több félreértés:

- Parafrázis:
egyértelmű formai hasonlóság a parafrazált vers formájával (azonos formában írt vers)

- Evokáció:
utalás az evokált versre, ami lehet tartalmi is. Nem mutat formai azonosságot, legfeljebb csak formai utalást.

Szép napot mindenkinek.

Törölt tag2013. január 22. 12:12

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2013. január 22. 12:11

Törölt hozzászólás.

szah2013. január 22. 11:52

Nincs mit. Őszintén mondom. :)

Colletus2013. január 22. 11:51

Akkor ezt be is fejezhetjük, szah, köszönjük! :)

szah2013. január 22. 11:50

Szívesen írok egy összefoglalást példákkal, amit kitesztek, ha ki akarjátok, és mindenki elolvashatja, hol csúszott el. Ha nem, az sem gond, nem ünneprontani akarok, ezt vegyétek figyelembe, tehát felesleges vitát tényleg ne generáljuk.

szah2013. január 22. 11:48

kovacsagi :)
Még mindig nem esett le, hogy jót akarok?
Nem az ügymenetet bírálom (ezen már párszor túl vagyunk, aatör oldalon nyilván nem a profizmust kérem számon), csak információhiányt tapasztalok.
Vagy nem az volt a pályázat célja (Költészet Napja leszámítva), hogy megtanulják az érdeklődők, mi is az az evokáció (és mi a parafrázis)?
További szép napot, puszi mindenkinek.

kovacsagi2013. január 22. 11:29

szah, (meg)idéztelek volna? :)

dreaming582013. január 22. 11:22

Tényleg csodás versek születtek, és minden résztvevőnek, na meg főképp a helyezést elérteknek szívből gratulálok! :)

szah2013. január 22. 11:04

kovacsagi: a pályázatot nem bántotta senki, csupán definiálni szerettem volna, hogy miról is szól. Szerintem így utólag sem volna butaság tisztázni a különbséget parafrázis és evokáció között, hogy biztosan ne maradjon senkiben az a téves hit, hogy evokációt küldött be :)
A nyerteseknek gratula, jó versírást mindenkinek!

Colletus2013. január 22. 10:52

Ági, drága, szerintem ez a Költészet Napjára kiváló téma lenne, és lesz is! ;)

kovacsagi2013. január 22. 10:50

nagy megelégedésemre szolgál az eredmény! olyan izgalommal vártam, mintha legalábbis tétje volna számomra... :)

szívből gratulálok minden helyezettnek és indulónak. rendkívül sok színvonalas pályaművet volt szerencsém olvasni.

kapott ez a pályázat hideget-meleget... úgy hiszem, azt mindannyian elmondhatjuk: sokat tanultunk belőle, és nem kis kihívás volt mind a pályázók, mind a zsűri számára.

azt kívánom magunknak, hogy Colletus még sok ilyen inspiráló pályázati témával lepjen meg bennünket.

ha megengedd, Ricsi, javasolnék egyet: ars poetica. nyilván, egy kis szusszanásnyi idő után.