Attila the hun blogja

Attila_the_hun•  2016. május 20. 20:57

Festmény

Festmény

Feslett vászonra
festem magam, fekete
arany az alany.

Attila_the_hun•  2015. március 19. 21:35

Kulcslyuk vásárlás egy üzletben.

Kandabula nyomán


– Jó napot kívánok! Miben tudok segíteni?
– Egy Kulcslyukat szeretnék kérni.
– Mit? kulcslyukat? Milyen kulcslyukat?!
– Rozsdamentest.
– Nem értem. Mihez kellene?
– Kulcsfontosságú dologhoz.
– Ne haragudjon, de még mindig nem értem. Csak a kulcslyukat szeretné megvenni?
– Igen.
– Már értem... már értem. Pont jókor tetszett befáradni hozzánk. A héten érkeztek azok a zárak amiket kulcslyukkal szereltek fel. Íme itt is van egy az említett zárból. Ha a kulcsot nem helyezi bele, akkor jól látható a benne elhelyezett vadonatúj kulcslyuk ami számtalan extrával van felszerelve! Integrált nagylátószögű kukkoló optikával látták el. A láthatatlan peremezésnek köszönhetően légmentesen zár és így ellenáll a környezeti ártalmaknak, ez miatt használható szabadtérben, de akár zárt térben is. Ha zavarja amit lát benne, akkor a kulcs zárba helyezésével, automatikusan kikapcsolja a képet. Megmutatom. Lát engem?
– Igen.
– Na most behelyezem a kulcsot. Lát engem?
– Nem, most nem látom. Tetszenek ezek az extra funkciók!
– És ez még nem minden! Ha a zár segítségével ajtóba szereli, akkor bekapcsol az automata rezgéscsillapító áramkör, amivel szinte a nullára csökkenthető a látható képzaj-remegés. Szerencséje van mert a raktárajtónkba is szereltünk egyet. Ha belenéz akkor láthatja, hogy a továbbított kép szinte egyáltalán nem remeg. Látja?
– Igen, valóban minden remegés nélkül látom a másik szobában a kollégáját, amint éppen zsebre tesz valamit a polcról.
– Akkor megveszi az akciós kulcslyukat?
– Mit tud még?
– Nos itt van egy másik modell. Ez valamivel drágább, de olyat tud amit még a legmodernebb Japán kamerákba sem építettek be. Ha onnan néz bele akkor láthat például engem, de most jön a csavar! Ezt a kulcslyukat mind a két oldalról lehet használni! Ha átjön ide a másik oldalra és ismét belenéz, akkor ez a drágábbik modell lehetőséget kínál arra is, hogy láthassa azt a pozíciót ahonnan előzőleg nézet engem. Kipróbálja?
– Természetesen, most már kíváncsivá tett! Jé, tényleg! Látom azt ahol az előbb álltam. De ilyet?!
– Ez mennyibe kerül?
– Lássuk csak... integrált nagylátószögű 1800ft. Légmentes peremezés 1100ft. Ajtóba szerelhetőség 1500ft. Automata rezgéscsillapító 2500ft. Oda-vissza két oldali kukkolási lehetőség 2999ft, ez egy kicsit drága, de megéri. Ja és a zár 1500ft. Az összesen annyi mint 11399ft. –akkor kiállíthatom a blokkot?
– Garancia van rá?
– Természetesen! Egy év teljes-körű garanciát vállalunk a kulcslyukra.
– Kicsit olcsóbb nincs?
– Tudunk adni sima kulcslyukat is, de higgye el olyan érzéssel fog távozni mintha nem vett volna semmit.
– Igaza lehet... megveszem!

Attila_the_hun•  2014. június 12. 22:41

Az értelem eutanáziája

Éjjel-nappal Budapest összefoglaló:

1. rész: a összejön b-vel, c szakít d-vel, (reklám) e összejön a-val, (reklám) a szakít b-vel, (előzetes az Éjjel-nappal köv. részéből) c kavar a-val, (reklám) e szakít a-val és várja a következő részt.

2. rész: e szakít a-val, c összejön a-val, (reklám) b összejön d-vel, (előzetes a Haverok közt köv. részéből) e összejön d-vel, (reklám) b rájön és szakít d-vel.

3. rész: (reklám) új szereplő= f is összejön a-val, a tehát kettős-ügynök, de c rájön és szakítana a-val, de reklám jön és várnia kell. D összejön c-vel, (reklám) érkezik g és ő is összejön c-vel, (előzetes az Éjjel-nappal köv. részéből) c most a-val jár, b irigy c-re, de „titokban” inkább a-ra, (műsorelőzetes, alcím: A televízió, mint az értelem eutanáziája ), d összejött b-vel, de b, még mindig irigy a-ra.

Ugorjunk: 50. rész: z összejön k-val, (reklám) i együtt jár A, B és C-vel, így akarja leplezni analfabetizmusát, közben b is összejön c-vel, (reklám) (előzetes a Haverok közt köv. részéből) k udvarol b-nek, de b-nek nem tetszik k, váratlan és izgalmas esemény: b tetováltat, (reklám) m találkozik n-el és összejönnek, (reklám) b összejön mindenkivel, de mindenki is összejön f-el.

51. rész: zs az utcáról beesik a kamera elé és összejön e-vel, a most senkivel nem jár, (reklám) (műsorelőzetes valamely tudattékozló sorozat köv. részéből) (reklám) i, szakít a-val és b-vel, de nem szakít c-vel, (reklám) a és b összejönnek, (reklám) f összejön az operatőrrel, az operatőr jól érzi magát és a néző is jól érzi magát.

Ugorjunk: 16342. rész: (reklám) ismét (reklám) (előzetes az Éjjel-nappal köv. részéből) a, b, f és k összejönnek i-vel, i-nek ez tetszik és mosolyog, zs összejön l-vel és szakít e-vel, e most pihen, de lehet, hogy tetováltat. (reklám) d tudat alatt összejön önmagával és meghasad, (reklám) l összejön f-el, f szakít az operatőrrel, (reklám) b-nek tetszik a rendező, de az nem színész, (reklám), ... meguntam.


Én tudom, hogy az élet túl hosszú, nehéz és unalmas végigszámolni 80 évet, az idő valóban értéktelen, merthogy a létezésünk, nem egy pillanat, tehát kell valami tevékenység amivel mögénk lökhetjük a végtelen óráink egy részét. De én mégis úgy gondolom, hogy kár a kameráért, kár az elektromos áramért és egyáltalán... kár bekapcsolni a tévét ha annak képernyőjén, csak illúzió a tartalom.