Túrógombóc

Aradi_Gabor•  2022. június 20. 04:58  •  olvasva: 131

Van az a konyhai példa,

Mikor első látásra kicsit méla,

Gondolattól vezérelten,

Furcsa egymáshoz nem illő dolgokat,

Az elbambul szakács egymás mellé rakosgat.


Szarvasmarha savanyított mirigy váladéka,

Földön termet kalászféle magzuzadéka. 

Röpképtelen madár védőburkolt petesejtje,

Répa szirup szárított porával elkeverve.


Kanál alakjától vezérelten szférikusan,

Halmazállapot váltó hidrogén dioxidba beledobtam.

Keményítője kémiailag átalakult,

Textúrája feszesülve mégis puhult. 


Hozzá külön Nem értékesített zsemlye töretét hőkezeltem,

Megfelelő fény szín hullámhosszig hevítettem.

Mellé tettem még kis tálba mérve,

Tehén mirigy váladék zsírát s

Monoszacharisztikus, vízben oldódó glükóz porát.


S eléd teszem szeretettel, itt a

Gőz gömbölyített édes kis csoda!

Jó étvágyát szívednek lelkednek,

Döfd villádra nosza.



És a szórakó előadásában is…

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Törölt tag2022. június 20. 14:30

Törölt hozzászólás.

Aradi_Gabor2022. június 20. 14:19

@Törölt tag: öröm s boldogság meg jó étvágyat 😊🙏😄 s mondd, a jó Írek ismerik a darabos túrót vagy csak ezt a Katit Csíz nevezetű sajt krém állagú valamit?

Törölt tag2022. június 20. 11:55

Törölt hozzászólás.