Szórakoda Top 5 - 2022 szept-okt (Kezelési lap)

Aradi_Gabor•  2022. november 1. 13:02  •  olvasva: 79

Mélyen tisztelt kórtermi társaim!

 

Utólag is elnézéseteket kérem az egy hónap kimaradásért, de a nem túl nyílt osztályon való üdülés ideje alatt, nem volt lehetőségem statisztikai elfoglaltságok végrehajtására. Most ezt boldogan pótolom az örömmel gyarapodó ápolt társaim tiszteletére is. A felesleges szószaporítás helyett csapjunk is bele, nem utolsósorban azért is, mert nemsokára vizit van. Tehát az úr 2022. esztendejének, szeptember-október összevont havi top 5-je, a következő:

 

 

  1. Buddha álma                       118 olvasás
  2. Bántottalak                          108 olvasás
  3. Mikor megöregszünk végre.     91 olvasás
  4. Égő angyalok.                        87 olvasás
  5. Nem ma                                78 olvasás

 

Na kérem van itt mit csemegézni! Lássuk hát:

 

Első helyen az orientális vallási érdeklődésemnek és nem utolsósorban remek ízléseteknek köszönhetően a Buddha álma tündököl és egyből az exkluzív 100-as liga tagjaként. A Buddha eredettörténet feldolgozásának többrészes folyamában láthatóan nagy érdeklődésre találtam nálatok. Öröm és boldogság és mindenféleképpen folytatom a sorozatot hiszen a legendárium vagy akár a szútrák végtelen forrást biztosítanak ehhez.

 

A második helyen egy botránykő, a Bántottalak, hiszen mi lehet annál botrányosabb mint egy vers ami kendőzetlenül a nőket érő családon, kapcsolaton belüli erőszakról szól. Fontos megjegyezni, hogy nem megélt vagy vágyott cselekedeteim jelennek meg itt. Ez egy sötét, engem is felkavaró vers egy sajnálatosan társadalmunkban mindennaposan jelenlévő jelenségről. Ha hallgatunk róla vagy én csak szép verseket írok az nem segít ezen. De mindenféleképpen köszönöm a figyelmeteket ezzel kapcsolatban, ami talán a leggyorsabban be-100asodó verset is eredményezte. Hitvallásom, hogy nem szabad a rázós, szó szerint csontig hatoló témáktól elzárkózni és ha a lelkem tüze és vize a jövőben ilyen koktélt főz akkor lesz még ilyen.

 

Harmadikként pedig a szép megöregedés himnusza a Mikor megöregszünk végre. És igen, van kell hogy legyen szép oldala is az öregségnek a sok rossz, szenvedésen, megaláztatáson túl. Igazán szerencsésnek érzem magam, hogy kicsiny de értő és ezt olvasó közönségre leltem bennetek.

 

Negyedik helyen a bűn (kicsi és nagy) és bűnhődés eklektikus eposza (öndicsérő majom!) az Égő angyalok ami szépséges kép kompozíciókba foglalja a magunkra kirótt hibás döntéseink, hazugságaink és az ezek életkeserítő, önbűnhődtető mivoltát.

 

Végül ötödik helyre cselezve be magát a trükkös szerelmi-csillagászati kombó vers a Nem ma. Égi fürkész szófüzéreimnek volt már kinyilatkoztatása eddig is, most baljós francos szerelmi szívfacsargatással karöltve tálalva és minden Kelták leg-Zoltánabbikának "vállald be apám" menydörgései hátán talált lelkes, olvasó szemeitekre vagy/és amatőr versmondó szakköri mazochizmust kedvelő füleitekre.

 

Hát ez volt szeptember október kombinálva top 5 tekintetében. No de kedves ápolt társaim, lássuk csak mi is történt a minden idők, immár 8 hónap (atya-gatya!), egybe minden, olvasottsági rekorderei között:

 

 

  1. Isten ipar                        160 olvasás
  2. GameR.                           156 olvasás
  3. Szépség.                         142 olvasás
  4. ...és a verseny elindult...  141 olvasás
  5. A gyűlölet oltára.              134 olvasás

 

TRÓNFOSZTÁS!!!

Az még hagyján, hogy húsz (20!!!) szó halom 100asodott be idáig, de hogy még koronázási szertatást is celebrálunk… A Windsor ház ehhez képest kutya hallószerve! Csapjunk is a lecsóba:

 

Dob pergés, fanfárok, családtagok és nemzetközi politikai elit jobbra, zászló lengető részegek balra kéretik. A trónon mostantól a megélhetési vallás gyárak szembesítő gúny és vádbeszéde az Isten ipar ül. Statisztikai lekövetésem szerint stabil, folyamatos növekedéssel szerezte meg a követő táborát, ami megalapozta a hatalom elragadósának lehetőségét. És a trón mögé lopakodva, letaszította az önnön stabil hatalmában túl magabiztos elődjét. A határ innentől a csillagos ég, de legalábbis az út felfelé vezet az első 200 olvasva elérése irányába. Mit is mondhatnék? Fuss Forrest, fuss!!! És természetesen hálás köszönetem a sok olvasásért.

 

Az elzavart király, még kitart, görcsösen kapaszkodva a trón lépcsőbe. A második helyen így a GameR reménykedik a szél és az olvasottság trendjeinek megfordulásában, mély hittel a régi közhely adomás igazságában, miszerint jön még kutyára kamion. Mon capitein, áll még a vár hát rohamra fel! És talán vár rád a főoldal is ami minden eddigi oda lépő rakétáit, ha még után gyújtásként is de újra élesztette.

 

Az örök esztétikum vagy talán mégsem az hiszen a harmadik helyen a talmi tetszelgés foncsorán csillog büszkén a Szépség, ami szintén lelkes támogatókra talált kicsiny blogom szóhalmain. Szelíd büszkeség tölt el vele kapcsolatban mert jó volt írni és jó látni, hogy szeretitek.

 

A negyedik helyen csupán egy hajszállal lemaradva a minden eltelő szürke nappal ugyan egyre közelebb jövő de nem kevésbé várt, becsapós ...és a verseny elindult... cím mögött rejtőzködő tavasz himnusz, a Március holdfényben áll. Ő már szép fő oldalas karriert is tudhat a háta mögött, mint sikeres korai szárny próbálgatás. Örömmel várom a tavaszt vele és veletek.

 

És utolsóként de abszolút nem utolsósorban pedig az önnön farkába harapó, önmagát mindig keserűen megbosszuló, keserédes A gyűlölet oltára került. A legerősebb érzéseink egyike ez amit mégis olyan nehéz feladni minden bölcsességünk ellenére. Sok türelmet és belátást kíván de ez az utazás ami megéri bármibe is kerül. Örülök ha egy pillanatnyi el gondolkozást tudtam nyújtani vele nektek.

 

Na itt a vizit és itt az ideje az elköszönésnek is igaz csak egy hónapra. kedves ápolt társak, szedjétek be rendesen a gyógyszert vagy gyógyszereket bár a gyógyulás valószínűleg bennünk van és nem a kemikáliákban. Hogy még egy utolsó közhellyel távozzak mielőtt a kórlapomat áttekintik tapasztalt segítő szemek: Az élet nevű betegségből kigyógyulni nem lehet, de vele élni igen. Jól együttélni, igen.

 

Találkozunk a hajnal másik oldalán, Over and out.

 

 

Szórakoda Top 5-ök posztok, eddig 2022-ben:

 - Szórakoda Top 5 - 2022 március (a kezdetek)

 - Szórakoda Top 5 - 2022 április (pörög a motor, de)

 - Szórakoda Top5 - 2022 május (a túl meta, túl meta)

 - Szórakoda Top 5 - 2022 június (AntiÉsz az AntiÁsz)

 - Szórakoda Top 5 - 2022 július (Mindegy, mi…)

 - Szórakoda Top 5 - 2022 augusztus (Százas..)

 

 

És a szórakó előadásában is… (almás)

 

És a szórakó előadásában is…(robotos)

 

 

 

 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

TothGigi2022. november 1. 13:42

@Aradi_Gabor: Kedves, vagy köszönöm! 😊

Aradi_Gabor2022. november 1. 13:36

@TothGigi:

Ó dehogy, inkább te vagy az és nagyon szépen köszönöm 😊🙏

Aradi_Gabor2022. november 1. 13:33

@skary:

Én se hátra, az tuti 100… vagy inkább 200😊🙏

TothGigi2022. november 1. 13:32

Végig olvastam! :) Szuper vagy!

skary2022. november 1. 13:31

előre