Az N-edik aspiráns dala

Aradi_Gabor•  2023. december 12. 05:53  •  olvasva: 50


Én vagyok egy a sorban,

Mikor kezdtem még csak remény voltam.

Álmodozó beteljesülés,

Szilárd hittnek felöltözött önmegtévesztés.


Mert itt is a millióból talán az egy,

A tehetség már nem is belépőjegy.

Az álmomért én bármit megteszek,

Most kell, majd később vezeklek.


Miért vagyok ilyen konokul megszállott?

Mert a jóisten nekem elsősorban egó-t adott.

Nem érdekel a szerénység és a hála,

Miattam jöjjenek el, a bármi-bárhovára!


Magam tükre, mások pupilláján ébred,

Szemetek fénye legyőz bennem minden sötétséget.

Egy időre, mert az egy mocskos kábítószer,

És függő lettem rég tőle, N-edszer.


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Aradi_Gabor2023. december 12. 20:14

@liketorn: Öröm volt részemről is mint mindig. Még kapirgálok egy keveset, de már majdnem kész a holnapi betevő vers és utána vár rám Pandora meg NaVi-k (Avatar: Frontiers of Pandora)

liketorn2023. december 12. 20:05

@Aradi_Gabor: Szerintem átminősítette hogy elmondtad, kéne néhány vershez személyes vélemény szekció is halványabb betűvel, amúgy még jó hogy közben telefonáltál, különben belefájdulna a fejem, de akkor is átrágnám magam rajta.... Lehet tanulni mások tapasztalásából, főleg, ha be vagyunk zárva. Most megyek dőréskedni(Warhammer: Rogue Trader) különben nagyon egysíkúak lennénk, majd még jönnek mások, külön véleménnyel és aktualitással. Örültem :)

Aradi_Gabor2023. december 12. 19:57

@liketorn: nagyon komolyan tetszik a te verziód! Látod ezért teljesen mindegy hogy én mit gondoltam amikor írtam. Én csak a telefon tartottam a fülemhez miközben lejegyeztem a papírra amikor jött a jel 😊 Én, nem én vagyok én, csak a kezem mozogtatta valami szél, de amit te mondtál, az rólad, belőled beszél 😉😍

liketorn2023. december 12. 19:54

@Aradi_Gabor: Fogok is :) számomra a többiek javának keresése a saját magunkén kívül, a másik szolgálata, ennek a jókifogásnak mindent felülíró mivoltát jelentette a vers, míg el nem magyaráztad. Nekem ennyi elég is lett volna, valakitől. Többértelmű. Dőreség? Nézőpont kérdése. Lusta megoldás, de stílusos.

Aradi_Gabor2023. december 12. 19:24

@liketorn: A létező legnagyobb dőreség amit közoktatásilag humán tantárgyban el lehet követni az a rettenetes mondat: „Mire gondolt a költő?”.
Ki a náthás lőtéri rühes kutya fagyott fülét érdekli hogy mire gondolt a költő? Épp eszű tizenévest aki épp a közoktatásban ül biztos nem. A kérdés helyesen szerintem: „Piciny elme, mondd el te mire gondoltál amikor ezt és ezt hallottad „. Mert onnan el lehet indulni valamerre, de a másik az csak a szakadékba vezet. Aztán meg ezentúl play-listázzon, bástyázzon, matyó hímezzen mindenki amennyi csak belefér 😁

liketorn2023. december 12. 18:59

@Aradi_Gabor: Így már értem(mit is akar a költő) segítettél, tényleg erről is szólhat! Utolsó mondat: ' természetesen mindenki interpretációját csókoltatom és neki van igaza ' - lol, azt hiszem kényszerből/nemtörődömségből is igaz lehet. Szerencsére mindenkinek megvannak a saját playlistjei és bástyái.

Aradi_Gabor2023. december 12. 18:55

@liketorn: Ahogy vesszük fűz-fával fűteni po-é(n)ta 😁😁
Az arcpolitikám😊 pedig sokkal "huncutabb" ennél, ha persze megtalálod hova dugtam el. Tapasztalat, de egy kicsit nyilvánvaló szerintem mindenki számára hogy vannak olyan karrier irányok, és ne nevezzük itt most meg pl. az előadóművészeteket.… na mindegy, ahol rendkívül sok próbál rendkívül kevés valódi lehetőséggel élni. És annak a nem túl vidám állapotnak a hangulati rögzülése ez a szó rakomány. De és természetesen mindenki interpretációját csókoltatom és neki van igaza 😊😘

liketorn2023. december 12. 18:42

Másokban feloldódni a végére nagyon kellett, azt hiszem ettől nem vagy rossz fa a tűzre, egyébként nem olyan nehéz írás, egy szemle vagy ars poetica? ;)