Az élet nehéz (és ez miért nem igaz)

Aradi_Gabor•  2024. április 5. 22:50  •  olvasva: 45


A világ zajos és nehezen elviselhető mivel ilyen meg-átkozottul modernek vagyunk. Már talán most a legzajosabb valaha, pedig a jeltelen, csillogó csendben lévő szívek fuldoklása sokkal kimerítőbbé teszi, finoman, tudat alatt. Valahogy úgy van ez, mint a tiszta hegyi patak ágyában egymáson súrlódó és tökéletesen egymást elviselő kavicsok, melyek minden szögletességüket elvesztve az örök hibátlan harmóniára törekednek a mindent átölelő gravitáció kebelén. Az átformálódásuk lassúsága eltompítja, érzéktelenné teszi őket annak fájdalmára és a hovatartozás érzése, ebben a rendszerben is fontosabb mindennél. 

 Mondhatod, könnyű egy kavicsnak! Fekszik millió éve és nem érez semmit, nem akar semmit. Létezése oly céltalan és útja végén egyszer majd a nincs-be kopik. A léte végül a semmibe tekint, és egyetlen lehetősége saját halandó valóságának beismerésének elkerülésére, a hamis önigazolásban való zajos, görgő elfoglaltság. Kavics lét, mondod te.

 De minden megélés kérdése. Mert mi van akkor, ha a kavics létezése mégsem céltalan? Ha az ásványi zárványaiban lapuló anyag célja, a messzi tengerek elérése, és annak valódi cseppjeként a végtelen életet szülő hatalmas víznek, jelentéktelen de mégis értékes befolyásolása. 

 Mert ha szenveded, az élet nehéz. De ha felvállalod, hogy a határtalan csillag óceán testében te vagy a legkisebb homokszem, rájöhetsz arra, hogy nem a lét mi bonyolult és nehéz, csak annak túlgondolása az. 

 Mesélj, a te zárványaidban mi lakozik?


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Aradi_Gabor2024. április 6. 19:33

@PuZsu: No azért azzal vitatkoznék hogy a félelemnek nincsen hasznos funkciója. Az evolúció vagy a teremtő (kinek mi) azért találta ki, hogy mondjuk pl. előrevetítve ne legyenek kétségeid hogy mi történik, ha lelépsz a járdáról az érkező busz elé. A félelem, ugyan nem kellemes de a túlélésre játszik. A mennyisége a nem mindegy 😊🌷

PuZsu2024. április 6. 11:36

@Aradi_Gabor: A félELEM semmire se jó! Mivel csak a JELen az egyetlen létezŐ, itt és most kell a szépségét meglátni, kiÉLvezni a pillanatOKnak és EGÉSZ emberré válni a szerETET révén... ❤️ Szvsz PuZsu!

Aradi_Gabor2024. április 6. 06:55

@S.MikoAgnes: Szia te csodálatos Ágnes! Jövök ígérem, de te tudod jól, hogy az önző agyamba mást beengedni nem kis művészet, de szeret ejtem ígérem mert a mérleg már rég felborult. A kert, az élet kertje, ahol mindenki megértheti, hogy a jóság is mennyire „rettenetes” erőt tud lenni és ugyanakkor az ellenoldal sötétjében lezajló nekrózis is szükséges az egyensúly, az örök adok kapok kiegyenlítő törekvés fenntartásához. Értelemmel elmúlni vagy értelmetlenül létezni? Korán van még ehhez. Itt a kávé ideje 😊🌷

Aradi_Gabor2024. április 6. 06:38

@PuZsu: Minden tükör ellenoldali átalakít mert a fonákot fogja a lélek érdekesnek tartani, a simát már ismeri jól. A halál radikális változtató élmény felszabadítva az átélőjét a lét oktalan ragaszkodásának gyermeki mivolta alól. Aki járt már a tornácon, azt tudja, hogy az élet félelem nagyobb hazugság, mint a halálfélelem 😊🌷

S.MikoAgnes2024. április 6. 05:11

Ha olvasnád boldogság-verseim, ( legalább a blogomon) érezhetnéd kedves Gábor, hogy minden betegségem és fizikai fájdalmaim ellenére, számomra :
az ÉLET SZÉP!!!!!
Falun élve, igen tevékenyen a szép kertemben, nemigen van időm "nyavalyogni".
Tetszett remek elmélkedésed ! 😊🌞💖

PuZsu2024. április 6. 05:08

Ok és okozat végtelensége, a meghalhattam volna élmény felszabadító hatására a létezés átértelmezése és a szabadság megtapasztalása, a jelekre odafigyelés,
a csodák teremtése... 😀 ❤️