A macska éji dala

Aradi_Gabor•  2022. december 8. 12:14  •  olvasva: 192

Kíváncsiság, ó édes, drága kíváncsiság,

Ki engem, fülön ragadott, s most bandukolok,

Mindegy mivel vársz rám cinkos valóság,

Életem sok és bennem számos fejem konok.


Amott egy szép lányocska éppen fésülködik,

Nyitott ablaknál besurranok, és ételt csenek, 

Míg a hálószobában épp a szerelmet üldözik,

Ösztöneim működnek minden neszt észreveszek 


Látom, hallom, szaglom, érzem létetek titkait, 

S bár hozzatok dörgölőzöm megjátszott erény 

Hiúságotok bennetek, én tudom, engem is elvakít,

Mindenhol harc és dráma, de macska, légy szerény!


Hisz nem mondhatod, hogy ez mind te voltál s vagy,

Az ember, benne a torz remény, pedig csak a most van.

Lejtem a táncom ha kell tetőkön át az élet el ragad,

Az igazság fáj, de kit érdekel, szagomat rajtad hagytam. 



És a szórakó előadásában is… (almás)


És a szórakó előadásában is…(robotos)


 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Törölt hozzászólás2022. december 9. 19:26

Ezt a hozzászólást a szabályzat megsértése miatt törölték a Poet moderátorai.
A törlés oka: Tilos az agresszív hozzászólások elhelyezése. Tilos a trágár hozzászólások elhelyezése.

Törölt hozzászólás2022. december 9. 18:51

Ezt a hozzászólást a szabályzat megsértése miatt törölték a Poet moderátorai.
A törlés oka: Tilos olyan hozzászólás elhelyezése, amely a moderátorokkal kötekedik, döntésüket kritizálja (az utóbbira a főmoderátorhoz küldött levélben vagy a Panaszfalon van lehetőség).

Aradi_Gabor2022. december 9. 18:49

@Törölt tag: Egy szavad. annyit ér amennyi emberséget bele tudsz rakni, mert az embertelenekkel tele van az összes polc meg az élet. Rohadtul tehetséges vagy de ezt a tehetségedet folyamatosan a szemét dombra öntöd és úgy viselkedsz általában mint egy kisfiú aki a gyufás skatujával játszik a szénaboglyában. Szeretettel mondom, itt lenne az ideje felvállalni magadat mint nem egy 18 éves. És hidd el azért ilyen nagy a pofám, mert a hasonló a hasonlót felismeri.

Törölt tag2022. december 9. 18:27

Törölt hozzászólás.

Törölt hozzászólás2022. december 9. 18:23

Ezt a hozzászólást a szabályzat megsértése miatt törölték a Poet moderátorai.
A törlés oka: Tilos az agresszív hozzászólások elhelyezése. Tilos a trágár hozzászólások elhelyezése. Tilos a nemzeti, etnikai, faji vagy vallási hovatartozás, illetve nemi identitás alapján hátrányosan megkülönböztető, vagy azt indokolatlanul firtató hozzászólások elhelyezése.

Aradi_Gabor2022. december 9. 18:18

@Törölt tag: te csoda, ne menjünk most bele abba hogy kinek miét irtották ki hol, mert szerintem az a legízléstelenebb és létező legaljasabb versengés lenne. Én hiszek a szólás szabadságban, de nem abban a félében, ahol a hangerő a döntő, meg az, hogy nincsenek humánumok csak egók. Az én Galaxis útikalauzom igen vékony, mondhatni egyetlen egy lapból áll. Az egyik oldalán az áll, hogy az én szabadságom a másik ember szabadságának határáig terjed: ÉS NEM TOVÁBB! DE AZ ŐVÉ SEM! A másik oldalon, pedig csak annyi van írva: Ne tedd másokkal azt, amit nem szeretnél hogy veled tegyenek mások. Ebből a két szabályból én el vagyok. És hogyha neked amiatt vagyok szólás szabadság ellenes mert hogy mind a kettőnk számára indifferens kaliforniai milliárdos okos startup pápáról más a véleményünk, hát akkor őszintén sajnálom, de úgy érzem hogy ez beletartozik az én szólás szabadságomba, mint ahogy a tiedbe is, hogy engem ezért nyugodtan saraz. De tudod azon már elégtek pár 100 millióan, mert rossz kedvében egy pár idióta címkézgetni kezdett, vélt vagy valós bármikor megtörtént sérelmeit „orvosolandó”. Mert ez az ami nagy világ összeesküvés ide vagy oda szerintem semmi másra nem jó, mint arra hogy öntse az olajat a tűzre és szeparációt keltsen bármi áron. És én maradok a te barátod akkor is, ha mostantól woke kutya vagyok a szemedben, pedig nekem igazán csak a két szabályom a fontos.

Törölt tag2022. december 9. 17:58

Törölt hozzászólás.

Törölt tag2022. december 9. 17:56

Törölt hozzászólás.

Aradi_Gabor2022. december 9. 17:47

@Törölt tag: Drága lámpásom, te! Erre volt a Fábrinak a kitűnő sztorija, hogy vannak viccek amiket a Woody Alain elmondhat, de ő nem. És ez azért volt vicces, mert nem a egyszerre kacsintott ki és hülyézte le a pró és kontra túlkapókat is. De a te példád már nem fér bele a ebbe a nagyon vékony mezsgyébe, itt, mert te meg azzal sértesz meg mást, hogy a te sérelmedet jelzőnek használod mások felett. Ha nem mondod ki, hogy mi volt a jelző, akkor jogosan és nem indok nélkül panaszkodsz. De ha hangoztatod akkor burkolt formában és indirekt de másokat sértesz meg.

Törölt hozzászólás2022. december 9. 17:10

Ezt a hozzászólást a szabályzat megsértése miatt törölték a Poet moderátorai.
A törlés oka: Tilos az agresszív hozzászólások elhelyezése. Tilos a személyeskedő hozzászólások elhelyezése. Tilos a trágár hozzászólások elhelyezése.

Törölt tag2022. december 9. 17:08

Törölt hozzászólás.

Aradi_Gabor2022. december 9. 17:04

@Törölt tag: kb. jogos (a helyénvaló értelmében) és nem jogos (a helytelen = például, "miért buta minden...?", mert itt rejtett formában ítélkezel), Valahol ezen a vonalon gondolkozz.

Törölt tag2022. december 9. 16:58

Törölt hozzászólás.

Aradi_Gabor2022. december 9. 16:33

@Törölt tag: Ami az érzelmeket illeti az elektromosság után, hozzád vonzódom a leginkább! - Valódi Google asszisztens válasz arra, hogy "Hey Google! I love you! 🤣🤣🙏

Törölt tag2022. december 9. 16:15

Törölt hozzászólás.

Aradi_Gabor2022. december 9. 16:14

@Törölt tag: bmw e90 320i msoprt 2005ből

Törölt tag2022. december 9. 15:21

Törölt hozzászólás.

Aradi_Gabor2022. december 9. 15:18

@Törölt tag: Ok. Akkor én kérlek, ne nyuvaszd ki magad ha lehet. Tudom én csak egy gépelő bot vagyok de akkor is add meg nekem azt az 1% hátha tévedek esélyt. tudodd, hogy elérsz privátban ha még nem fegyvert nyomnak a fejedhez. Ne légy barom B+ és próbáld túlélni magad. Köszönettel a bot.

Törölt tag2022. december 9. 15:04

Törölt hozzászólás.

Aradi_Gabor2022. december 9. 14:56

@Törölt tag: Nos, valóban elkövettem azt a hibát, hogy nem érzékeltettem, hogy szatirikusan értettem a menüt. Természetesen azt eszel amit szeretnél. Te meg ne panaszkodj! Aki a te hisztidet elviseli annak kijár, hogy féltékeny lehessen (nyilvánvalóan viccnek értem!) 😊🙏

Törölt tag2022. december 9. 14:13

Törölt hozzászólás.

Aradi_Gabor2022. december 9. 14:09

@Törölt tag: Látod, ezért vagyunk jó Lamy együtt, mert nem tanulunk semmiből❤😊🙏

Törölt tag2022. december 9. 13:59

Törölt hozzászólás.

Aradi_Gabor2022. december 9. 09:49

@Törölt tag: Köszönöm és örülök hogy tetszik 😊🙏

Törölt tag2022. december 9. 09:43

Törölt hozzászólás.

Aradi_Gabor2022. december 9. 01:48

@Törölt tag: Nos drága Villonesque barátom, amennyiben képzeleted vetítőtermében én holmi szuper TEK kommandósként szerepelnék aki téren és időn át 2000 kilométereket ugrik, hogy téged holmi Cork-i shallow grave-ekből ment ki mint Arnie, the one man army szomorú hírként közölnöm kell veled hogy erősen csalatkozik fogsz bennem. Ellenben ezen érme másik oldalaként meg említeném, hogy nem katonai segítségnyújtásra, elszállásolásra, Ne adj isten, egy kenőmájas kemping sajt kombó kiflire, most és az előrelátható közeljövőben, előre kalkulálhatóan, beszámítható vagyok 😊🙏

Törölt tag2022. december 8. 22:35

Törölt hozzászólás.

Aradi_Gabor2022. december 8. 21:56

@Törölt tag: Te egy csodálatos, égő kanócú, lőporos hordó vagy! Bár az emberek szerintem kevésbé kamikáze módszerrel is tesztelhetőek, és a családi bosszú Szeppuku nélkül is elvégezhető, de azt azért elvárom hogy a következő Gödör aljáról engem hívjál.

Törölt tag2022. december 8. 21:23

Törölt hozzászólás.

Aradi_Gabor2022. december 8. 21:14

@Törölt tag: ha egy pillanatig is elhinném hogy ezzel valóban megoldok bármit is hidd el megtenném. De tudod mi lenne ebből az egészből az hogy eggyel több szerencsétlen szaladgál és hogy nem segítettem igazából senkim plusz még magamat is galyra tettem, a családommal együtt. És hidd el én sem vagyok az a megfontolt hibátlan mindig biztonsága játszó ember mint amilyennek talán tűnök, voltam már én… Hívjuk úgy az út végén. Az is egy fajta 0 Ft-os helyzet. És az is megtanítja az embert hogy fel lehet állni mert az élet nem egy forma pakliból oszt egyforma lapokat, hanem ő a legnagyobb hamis kártyás de a játék ugyanaz.

Törölt tag2022. december 8. 21:07

Törölt hozzászólás.

Aradi_Gabor2022. december 8. 21:03

@Törölt tag: dehát hogyha te neked könnyen jön és könnyen megy vagy ha nehezen jön és könnyen megy de akkor is valamiért ellököd magadtól és hagyjuk a Pszicho hülyeségeket. Ez a világ ilyen, kikaparod megkapod és hogyha pénzes világtól vársz morális igazságokat… akkor K kevés jó hírem van a számodra. Egy biztos ha bálvánnyá teszed arra minden alkalommal rácerkázol keményen, mert vagy megkapod mindent amit csak akarsz és akkor jössz rá hogy ettől te még ugyanolyan vagy, mint amilyen voltál üres vagy teli vagy félig üres félig teli amit akarsz, vagy egész rohadt életedbe csak kergetni fogod és soha nem fogod megkapni. Mert pont ennyi a pénz! Eszköz, semmi más amit ha bármilyen szempontból manipulálsz, ő ugyanolyan keményen vissza fog manipulálni téged.

Törölt tag2022. december 8. 20:50

Törölt hozzászólás.

Aradi_Gabor2022. december 8. 20:31

@Törölt tag: és? Dózsa Györgyöt is ismerem meg Rákosit is és akkor mi van? Tudom hogy ennél magasabb mérce van benned, és nem vagyok naiv tudom hogy a pénzre szükség van és hogy kényelmet és jólétet biztosít az ember számára de valahol gerinc nélkül nem kellene annyira. És azt is tudom hogy azt fogom visszakapni tőled hogy én ne ugassak mert nekem van pénzem, de tudod köpj le ha akarsz érte de akkor is azt mondom, hogy a pénz nem boldogít de a hiánya rohadt boldogtalanná tesz. És tudod mit azt még irtózatosan boldogtalanná? Ha magadat pénzben próbálod mérni másokhoz, na az aztán beteszi az ajtót rendesen. És továbbra is szeretlek a sírig és a testvérem vagy de néha ki tudsz borítani nagyon ❤😊🙏

Törölt tag2022. december 8. 20:20

Törölt hozzászólás.

Aradi_Gabor2022. december 8. 20:18

@Törölt tag: Az a világ baja, nem az enyém 😊 ha arra az (el) ismertségre vágynék, elismertség igen erős idézőjelbe írva, amiből neki jut akkor nem itt tologatnám szavakat szerintem veled együtt 😊🙏

Törölt tag2022. december 8. 20:06

Törölt hozzászólás.

Aradi_Gabor2022. december 8. 15:27

@Törölt tag: De hát semmi esélyed hogy a dalszövegszerzés olyan isteni szférájába bekerülj ahol ilyenek születtek hogy:

„ Nagy az, aki nagy, aki kicsi, az kicsi!
Hiszi a piszi, aki elhiszi!”

😂😂😂

Nem mondom én is tudok trash-t írni különösebb megerőltetés nélkül na de ez…😂😂😂

Törölt tag2022. december 8. 15:04

Törölt hozzászólás.

Aradi_Gabor2022. december 8. 15:02

@Törölt tag: Felejtés / megbocsátás? 😊🙏

Aradi_Gabor2022. december 8. 14:37

@okeanus: Mind a három referenciával én még egy galaxisba sem kerülhetnék nemhogy egy lapra. Nem tudatos inspiráció vezérelt de mivel mindhármukat ismerem, legmélyebben talán a Bizottságot, tudatalatti hatásuk tagadhatatlan. Az emberi szempontból tanulmányozott macskaság már az egyiptomi civilizáció óta, sőt már előtte is lenyűgözte az embereket így engem is és ezzel játszottam egy picit. 🙏😊

Törölt tag2022. december 8. 14:32

Törölt hozzászólás.

Aradi_Gabor2022. december 8. 14:29

@Törölt tag: Az édes bosszú feromonja? 😂😂😂

okeanus2022. december 8. 14:16

Bódy Gábor eklektikus alkotása, nyomokban a VHK és a Bizottság...

Törölt tag2022. december 8. 13:38

Törölt hozzászólás.