Heti mese

Aphrodite77•  2023. december 9. 13:53  •  olvasva: 65

A hét első napján más egészségügyi problémára kértem a háziorvostól gyógyszert a szakrendelésen. Vesztemre, még aznap este kitört rajtam a lázas, köhögéses nyavalya. Sosem várom kedvesemtől a törődést, nem is nagyon kapok, inkább számonkérést, miért nem vagyok képes kivenni részem a két kutya sétáltatásából, ellátásából lázas állapotban. 

Majd rá két napra kedvesemen is kitört a betegség. Vele ellentétben, figyeltem a lázát, itattam, gyógyszert kapott. Átvettem a kutyusok ellátását, mivel valamennyire bírtam már magam vonszolni. Hozzáteszem: egyikük, a fiatalabb fiúcska túl impulzív az utcán. Elkél hozzá a gazda fizikai jólléte.

Ma szombat van. Még ma is gyatrán érzi magát kedvesem, de már tudja magát terhelni. Reggel láttam rajta, hogy nagyon magába van fordulva. Kérdésemre nagy nehezen kibökte, hogy szégyeljem magam, amiért hazahoztam a fertőzést és őt is megbetegítettem. (Belemehetnénk abba, ki, milyen fizikai állapotban megy be a munkahelyre. Teljesen biztos vagyok benne, hogy a közvetlen munkelyi szobatársam, egy hölgy, aki egoizmusból nem feküdte ki, sem nem különítette el magát maszkkal, többünket megfertőzött. Mindegy is. Ő tipikusan olyan, hogy megtesz ilyet máskor is.)

Szóval: sokszor elgondolom, vajon hogyan juthattunk el erre a szintre párkapcsolatilag: én vagyok a világ rossza, ő a tiszta, önzetlen, mindennapi itthoni dolgait tökéletesen végző. Én a nagy senki, mert egyaltalán el merek járni 8 órában dolgozni, biztosan csak azért, hogy addig se legyek itthon, viszont riszálhatom magam bárkinek, mert ugye, aki dolgozni jár, az csakis alibiből, a háttérben kufircol...

Röviden ennyi.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mikijozsa2023. december 24. 19:07

még az kéne hogy maszkat kötelezzen valakire, na ez nem igaz, maga az orvos, Cecilia mondtam hogy a maszk nem véd senkit

Aphrodite772023. december 24. 06:31

@orpheus3535:
Viszont kívánom!
Köszönöm.

orpheus35352023. december 24. 04:05

Áldott ünnepeket kívánok szeretettel! 🎄És mielőbbi gyógyulást!

orpheus35352023. december 23. 18:02

Szerepcsere! Ez a titok!

orpheus35352023. december 23. 17:56

3. lépés. megérzi, hogy szükség van rá. Egész lelkes lesz úgy 3-4 nap múlva, mikoris már egész belejön a szeretésbe, ez addig menjen, hogy mikor azt mondod, hogy főzöl neki valamit, azt mondja aggódva, hogy nem kell, csak pihenj, majd ő megcsinálja. Ijessz rá rendesen, hogy meghalsz mindjárt nélküle, mert amúgy nem lesz jó.

orpheus35352023. december 23. 17:52

2 lépés. nem kell egyből megköszönni a teát, ráér két nap múlva, és azt is csak félvállról. Ha nem hoz, addig kell kínlódni, míg hozza. majd jól is esik, meglásd, aztán, ahogy olvad a szentem, majd olvadsz Te is, asszem.

orpheus35352023. december 23. 17:49

Hű, Te! Ha ez igaz, na akkor rendkívül túl jó vagy. Fel vagyok háborodva. Én má lekáromkodtam volna a fene-kényes nyüszögőt! Az embereknek annyit tanítanak a szeretetrű, hogy belevész a jóságba. Na, nem mondom, kell az, de nem mindegy, hogyan! Tehát. A kis kényes elkényeztetettet majd jól megszeretni, mi? Hát, majd igen, ha már emberré vált! Hogy verné bele a szeget a szivibe a jóság! Hadd csorduljon! Na, nem csordul? Akkor segíteni kell!

1. lépés. Úgy csinálunk, mintha meghaltunk vóna, Ágybú ki se kelj! A vész elért! Nincs kutyusséta, kaja, semmi nincs. Némaság legyen. Néhány pislogás, az is félig hótt.

Lássuk mi is lenne itt még segítség? Csak az, ha meghóttál jobban, mint Ő!
Ezt most meg kell tenni, mert akkor nem lesz erős körülötte s akkor neki kell valamit alkotni. Hozzon Teneked teát, fincsit, elég volt az erőből, jöhet a gyengeség! Isten segítsen tetteidben! Most itt az idő, mikor az légy, az a gyenge, akinek mond! Aztán majd ne félj, rájön! feküdni! Hallgatni! Pillogni!

Pera762023. december 9. 18:20

Hát annyi minden van...

Mikijozsa2023. december 9. 17:19

nagyon jó a mai olvasásom is kielégítő lett, ez a mese szuper látom
(Zárójelben, látom még mindig a kovidizé van a menű fejlapján miközben mindenhol veszítik el a pereket a dokik :) he he he)